• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak se ke mě donesl drrb, že prý jen "přetočení" (a stabilizace do svislé polohy) mělo být na dva motory, ale závěrečné dosednutí mělo být jen na jeden motor.

    To by ovšem docela nahrávalo mému návrhu, aby roztáčeli pro jistotu všechny 3 motory... když plánovali povypínat jeden, mohli by povypínat i dva...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: ja jsem si to myslel, kdyz mi pripadalo, ze kusy odleteli daleko pres cestu az do mocalu.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SITH: Musk dost genialne nabral do spacexu radu prednich inzenyru nekdy kolem 2004-2007 a pretahl mozky od kud to slo at to stalo co to stalo. no a pokracuje v tom, puvodni recruitment z pred 20 let mu jde do duchodu postupne a nahrazuje je lidma jako je napr. https://en.wikipedia.org/wiki/William_H._Gerstenmaier na ktereho jsem cetl chvalu z NASA a ted predevcirem jej udelal Musk VP.

    jinak o spadex doporucuju si sehnat toto:
    Liftoff– HarperCollins
    https://www.harpercollins.com/products/liftoff-eric-berger?variant=32126620205090
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    CRAZY_IVAN: tak neznám CEO, který má takový přehled o tom, co se děje v jeho firmě a v takovém detailu, jako Elon. Což je neuvěřitelné.
    Na stranu druhou nebezpečné pro případ, že jej třeba srazí tramvaj
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CRAZY_IVAN: myšleno v nějakém užším vývoji nebo rozhodování
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TOXICMAN: už spíš tisíce :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS: pokud si vybavuju, tak vždycky chválí celý tým Tesly i SpaceX... ale pracuje pro něj tolik lidí, že nemůže jmenovat 100 lidí
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    XCHAOS: Co jsem teď dočetl knízku o elonovi ( https://www.alza.cz/media/elon-musk-tesla-spacex-a-hledani-fantasticke-budoucnosti-d5163012.htm ) tak tam jsou zmíněná nějaká jména. Je to zajímavé čtení (už to tu pár lidí zmiňovalo), náhled do jeho myšlení a taky jak moc je hands on. Což mě překvapilo asi nejvíc, že je opravdu schopnej a na spoustě věcech dělá osobně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SITH: což je trochu škoda, protože min. některé ty unikátní nápady podle mě nejsou z jeho hlavy... přijde mi to jako utajování skutečných raketových konstruktérů skoro jako za space-race éry, kdy za života Koroljova vlastně nikdo doma ani v cizině netušil, že je to hlavní konstruktér... Elon si možná nějakého takového hlavního konstruktéra taky schovává někde ve sklepě :-) (ano, je možné, že je to on sám... ale nepřijde mi to pravděpodobné, určitě si osobně z nápadů vybírá, ale nemůže je všechny mít ze své hlavy).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    APPU
    APPU --- ---
    APPU: pravdu máš, ale mám to podobně jako Sith
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    já mám oblíbence Johna Inspruckera :D
    (Principal Integration Engineer)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SITH: no ja jsem asi jiny, protoze, kdyz se rekne SpaceX tak ja tam vidim Gwyne. Musk je tam jako takovy bicik zle dominy. ;)
    SITH
    SITH --- ---
    SEJDA: to je proto, že je jeho jméno velmi silně spojeno s Teslou a se SpaceX, stejně jako byl Jobs s Applem nebo Gates s Microsoftem. Já třeba o VP, SVP nebo ředitelých divizí Tesly a SpaceX nevím, nikdy jsem o nich neslyšel a ani nebyla snaha tam někoho vyzvednout a zmínit. Vždy jen Musk ...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    APPU: "jim", celkem mne fascinuje, kolik lidi si mysli, ze Musk vyrabi auta, raketove motory i rakety :D
    Ale jinak asi proto omezil Bezos svuj uvazek v Amazonu, musi stavet rakety, protoze terminy hori. ;)
    APPU
    APPU --- ---
    Až mu to jednou přistane normálně, tak to bude docela nuda :)))
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Starship SN9 10km Test Flight
    https://www.youtube.com/watch?v=CTwBllaqcME
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ze SN8 by se dala udelat nejaka konceptualni socha pripadne recycled Cybertruck. z SN9 pujde maximalne nejaka kolaz a la Jackson Pollock. pokud bude trend pokracovat dal, tak z SN10 bude material na nano-vlakna..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam