• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    EKG: chci aby se už tleskalo z povinnosti u starship :)
    EKG
    EKG --- ---
    KARLOSK: Uz fakt tleskaj z povinnosti;)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZUULUU: je to jinak, individuální život je konečný, ale budoucnost lidstva a civilizace je poměrně slušně otevřená. Naše dnešní představy o přírodě a vesmíru se můžou ukázat směšné už za pár generací.

    K Elonově "multi planet species" jsem zdrženlivý. Je to sci-fi maximalismus. Zatím by stačila základna na Marsu na úrovni základen v Antarktidě. Nikdo ale vážně neuvažuje o kolonizaci Antarktidy.. . život je víc, než jen přežívání v podzemním tunelu.

    Z hlediska záchrany před celoanetární katastrofou je to sice logická strategie, ale fakt jsem na rozpacích. Ale ano, než najdeme exoplanetu aspoň tak dobrou jako Mars, může to trvat věčnost. Nějak se začít musí. Ale prezentoval bych to spíš jako pokusné hraní si, jestli se tam jde dostat, jak dlouho tam někdo dobrovolně vydrží, apod.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    uz se nekde poflakuji videa z kamer na starship ? Prenos behem byl mizerny. Nemuzu se dockat highres neprerusovane verze :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Saturday Night Live - Elon Musk (International Only Live Stream)
    https://www.youtube.com/watch?v=VJX9ymv_vUQ
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    Spis umřít ne ? :o)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MRTVEJ: nejde o teraformaci Marsuy ale to najit co nejvice lidi ochotnych zit v ponorce.
    PER2
    PER2 --- ---
    MRTVEJ: zem ale teraformujem celkem uspesne a hned jak rozjedem nejakej geoengineering, tak to bude jeste lepsi, jen otazka casu :)


    tohle je stejne sen, velky auticko na dalkovy ovladani a jeste vam za to platej :)

    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    Tak když neumíme ani osefovat vlastní planetu tak naka teraformace Marsu je k smíchu: o)
    PER2
    PER2 --- ---
    ZUULUU: mesic je docela dulezity strategicky misto, kdo prvni zakempi polarni cepicky, ma osefovany palivo a cinani urcite nelenej o vojenskym vyznamu mesice nemluve
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ROLAND: ci se týče kolonizace Venuše, plán je vůbec nelízt na povrch:

    High Altitude Venus Operational Concept - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/High_Altitude_Venus_Operational_Concept
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    TOXICMAN: mam rad zvuk more :) jeste tam chybi semtam zvuk racku, aby to bylo perfektni :)


    PER2: doufam, ze z ty stavby delaj timelapse z nekolika uhlu :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ROLAND: nezalezi jak rychla zmena klimatu na Zemi objektivne bude. Dulezite je, kolik lidi to zacne vnimat natolik, ze se radeji nechaji vystrelit.
    Napriklad: tobe a tve rodine muze byt jeste 200 let klimaticky dobre, ale za 20 let uz muzeme mit nekolikrat vice klimatickych uprchliku nez kolik vygenerovala Syrska krize. A tak se drama nabali na drama, a pocet dobrovolniku bude sirsi a sirsi.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ROLAND: jo, blbě koukam, připadalo mi, že stojí na nich :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    SN0WCRASH: Tak s Venuší je mnohem více problémů - rotace den trvá tuším asi 116 dní pozemských? Potom problém s jádrem a radiací.
    Takže jasně Mars pro případnou teraformaci č.1. ;)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Ti, co tu pisete o Venusi, pozrite si aspon kolko sond prezilo na jej povrchu a ako dlho.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    MRAKY: O tom že Mars je řekněme strategická hranice mezi vnitřní a vnější částí naší soustavy o tom nepochybuji. To tak nějak platí ostatně i o Jupiteru a jeho měsících. :)
    A aby to řekněme nějak rychle šlapalo musela by se totálně změnit lidská civilizace a její sebedestruktivní chování a její myšlení. Což bohužel moc pravděpodobné nevidím.

    Pokud budu chcít co nejrychleji expamdovat. Automaticky dokud máme co máme za technologie tak za mě je kolonizace Měsíce č.1. Nejsi tolik závyslý na časových oknech a ta okna jsou mnohonásobně četnější než u Marsu. A vzhledem k rozdílu gravitace tak z měsíce snáz vypravíš velkou loď.
    K tomu pak potřebuješ ještě dva orbitální starporty. Jeden u Země a druhý nad Měsícem. A pak hurá cesta sluneční soustavou i mimo ni se plně otevírá. ;)

    I když pořád věřím že se objeví lepší pohon a pak to půjde i ze Země i bez elevatoru. :) Tedy za předpokladu že budeme mít i štíty proti orbitálnímu smetí. To mi teď dělá největší vrásky onen Starlink, který pokud se zesere, tak konečná.
    Tady taková malá časová zběračka kolik toho nazbíralo x raketoplánů ze svých letů. Bohužel pravost se mi nepovedlo ověřit.
    Photo
    https://bigpicture.typepad.com/.shared/image.html?/photos/uncategorized/15000_shuttle_hits.jpg

    STARE_CASY: Mno zbytečná teraformace Marsu jak se to vezme? I když jsou tu i jiní kandidáti jako třeba Titan nebo Venuše. Ale pořád tak něja ten Mars se jeví nejlépe a i ve sci-fi je nejčastější. Co jsem četl a zkoumal, tak Mars dříve měl i hustčí atmosféru a pravděpodobně i podobně dýchatelnou jako na zemi o kterou přišel. A i tu tézi co jsem kdysi slyšel tak do toho hezky zapadá. A kde je i zminováno že zěmě byla dříve zelená a ne modrá. No dnes je to tak trochu řekl bych čím dál víc do hněda-šeda. :D :/ Takže pokud budeme ničit naši matičku dál, tak by to asi mohlo pak vypadat jako vypadá Venuše? Nemluvě o té tikající bombě na dně oceánů a co jsem viděl i průzkumné vrty tak by se země mohla stát opět zelená plná Metanu. :/

    Ale jak píšeš nejdříve bublinové základy a pak se uvidí. :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    jak tam dostali ty transportéry? :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam