• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MAWRHIS: navyse tam ma ten svoj obrateny usmev, takze vnutri asi zomiera :)

    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    Nad timhle tematem jsem uz taky uvazoval, jakkoli se mi libi spousta veci ktery by pravdepodobne nevznikly nebo vznikly mnohem pozdeji, pokud by na ne nemel Elon Musk primy vliv, je mi jasny, ze pri snaze udrzet tyhle globalni byznysy se asi neda delat vsechno moralne/eticky ciste. Vnimam to v tomhle pripade jako ze ucel sveti prostredky, protoze napr. nad vyrobou v Cine, ktera prokazatelne utiskuje ujgury, nebo tady naznacovany problem s Amazonii (o kterem teda nic nevim, ale nedivil bych se kdyby na tom byla spetka pravdy) asi proste musi zavrit oci, jinak by se dal neposunuli. I tyhle tweety kdy navstivi nejaky stat a verejne podekuj/vyjadri podporu dost tematicky vybocuji z jeho bezny komunikace a pusobi spis jako prohrivani politicky polivcicky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DZODZO: jo, akorat jsem nepochopil tu souvislost s Muskem. To ze chce (asi) prodat starlinky do brazilie ma byt nejake vyjadreni souhlasu s genocidou nebo co? Nebo se na Brazilii zacaly uvalovat sankce a Musk to porusil? Ne, fakt jsem v tomhle mimo.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KAERO: genocida?
    KAERO
    KAERO --- ---
    VOYTEX: musim rict ze jsem ten zdrojovy clanek uplne nepochopil. ten automatizovany preklad asi nebyl uplne nejlepsi. Nemohl by ses prosimte zbavit tech ubohych narazek a ironickych mne nepochopitelnych poznamek a proste a jasne vysvetlit v cem je problem?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Elon je kamarad do destnyho pralesa a nejen to!

    V Brazilii bezi prezidentska predvolebni kampan, po jejimz selhani by Bolsonaro nejspis byl nasednut do letadla smer Haag za genocidu obyvatel pralesa. Tedy az pote, co probehnou soudy s jeho gangsterskou rodinkou vrazdici sve oponenty.

    J.B. taky potrebuje "svobodny twitter", kde by smel opet sirit ultrabizarni dezinfo a vyhrozovat zenam, LGBT, domorodcum a levicakum, ze je taky necha zabit.

    Je videt, ze boji za svobodu projevu a nemluveni o jeho ptacim exhibu pro jednu pani z jeho firmy Musk skutecne obetuje vsechny :)

    (Ten projekt monitoringu je pochopitelne taky zasterka :)
    Ambientalistas criticam proposta de Musk para Amazônia - Socialismo Criativo
    https://www.socialismocriativo.com.br/ambientalistas-criticam-proposta-de-musk-para-amazonia/



    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Aaa, zase jednou pristani na pevnine! :-D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN: T-3min
    PES
    PES --- ---
    Nebylo to tu již?
    Starlink spouští satelitní internet pro obytná auta. Stojí o 680 korun víc a může být pomalejší – Connect.cz
    https://connect.zive.cz/clanky/starlink-spousti-satelitni-internet-pro-obytna-auta-stoji-o-680-korun-vic-ale-muze-byt-pomalejsi/sc-320-a-216622/default.aspx
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Tesla's FSD Beta Is Getting CONFIDENT | V 10.12.1 | 2022.12.3.15
    https://youtu.be/WP0qfFAEBsE
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VIRUS31: Ani moc lidí tam není co? Takže pro to mizivé procento samot má ten megalomanský projekt fakt opodstatnění. (a nemluvím o tom, že již desetiletí existuje jiná možnost satelitního internetu cenově srovnatelná). Ale chápu že ten argument LADINEK s rozlehlou Amerikou má asi opodstatnění. Nicméně jak tu již padlo. Trh sám rozhodně. (jen toho času, než to zkrachuje je škoda ;-D)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    HOWKING: neni tam ani edge ani nic jinyho, bez signalu. Mozna kdyz vylezes vysoko na strom chytnes neco z vedlejsi zeme.
    LEGI
    LEGI --- ---
    PES: v českém jazyce, jasně.
    dostali pojeb za nějaký tweety atd.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HOWKING: no trebas za mne - oderske vrchy - pokryti mizerne. Hranicni oblast ceska totez - nemam samozrejme projite vsechno, ale tam kde jsem byl, tak vysledek byl ocekavany - pokryti mezi sousednimi zememi se obcas bije == spatne pripojeni.
    jakekoliv vysoke oblasti budou mit problemy s kvalitou take ( ne prilis optimalizovatelne pokryti)
    PES
    PES --- ---
    LEGI: Hlavně že o tom měli celý kus ráno na ČT24 (se Stachem?) z Hvězdárny v Praze...
    LEGI
    LEGI --- ---
    dneska ve 20:27 našeho času startuje Falcon 9, Transporter 5
    na palubě český cubesat Planetum - jenže.. jak jsem pochopil, oni ani teď pár hodin před startem nemůžou nic říct, že startujou, protože jiim to smlouva se Space X zakazuje... (dokud to nějak ofiko neproflákne Space X).. krom toho vetují veškeré PR materiály společností, kterým vynáší hardware..
    inu, "monopol"
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: mimochodem vsiml sis ze rusaci posilali rakety treba i na Lvov? Daleko od fronty, neni to misto tezkych boju, ale infrastruktura dostava zabrat. Hele, ja taky nejsem nadseny z toho jak se svini obloha, myslim si ze to je pro astronomii katastrofa, ale nebudu kvuli tomu vykrikovat ze to nema pouziti, mlit nesmysly o muskove sekte, popirat zkusenost jinych a hlavne nebudu ze sebe delat dementa. Kdezto ty to tady delas primo ukazkove.
    Mimochodem bez LADINKovi vykopat ten kabel, at teda nemusi pouzivat Starlink.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HOWKING: civilizovaným světem bereš co? Třeba USA kde pořád nemá 25% (už nevím přesně) přístup k rychlému netu? Kolik to je lidí z 340M si můžeš spočítat sám ;-)

    Ty si to představuješ strašně jednoduše. Když mi na mobilu sviti LTE tak jsem za vodou. Jenže ono to tak prostě nefunguje a světě div se, pořád jsou i v civilizovaný Evropě místa kde není signál vůbec.

    PS: teď akorát tocim u starýho mlejna někde u Vlašimi a proto abych mohl odeslat tuhle zprávu jsm musel vylézt na kopec protože dole v údolí signál prostě není a dost pochybuju, že je tu vůbec telefonní linka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam