• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Downvotujte prosim tento pokus o zalozeni duplicitniho klubu [ELIJEN @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]

    Iniciativa vychazi z toho, ze se tu pry asi moc neda kritizovat Muska za jeho lzi, prehrana tedy zavadejici tvrzeni atd.
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: správně, administrativa (jakákoliv, kdekoli) by měla podporovat budování infrastruktury na místě, ideálně v takové konfiguraci umožňující nezávislý provoz více poskytovatelům služeb...
    ...na připojení konektivity by se takto přímo podílet neměla (leda snad u pozemní usnadnit/umožnit uložení páteřních vedení/umístění páteřních bezdrátových spojů).
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MRAKY: neni to cela pravda

    Mne vubec neprekvapuje, ze Bidenova administrativa nechce SpaceX podporovat, kdyz nemusi. Naopak, at si komunity poridi terminaly a stat by jim mohl pomoci ve vybudovani infrastruktury na zemi, aby internet roztahli do okoli.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    https://edition.cnn.com/2022/08/10/tech/spacex-starlink-fcc-subsidies-denied-scn/index.html

    "The Federal Communications Commission had earmarked the funds for SpaceX's Starlink internet service as part of the agency's largest-ever subsidy program designed to quickly get internet access to people across rural America, where three out of five people say access to high-speed internet is still a pressing issue.
    SpaceX was slated to receive a total of $856 million, one of the largest chunks of the $9 billion that was auctioned off.

    But that will no longer happen.

    "After careful legal, technical, and policy review, we are rejecting these applications," FCC chairwoman Jessica Rosenworcel said in a statement. "Consumers deserve reliable and affordable high-speed broadband. We must put scarce [subsidy] dollars to their best possible use as we move into a digital future that demands ever more powerful and faster networks. We cannot afford to subsidize ventures that are not delivering the promised speeds or are not likely to meet program requirements."
    The FCC also observed data that "indicate that Starlink's speeds have been declining from the last quarter of 2021 to the second quarter of 2022.""
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN:
    Booster 7 - 20 Second Static Fire Replay With Thermal Imaging
    https://youtu.be/XtNhzsSZzug
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 7 roars to life with a full 20 second static fire!

    -@NASASpaceflight https://t.co/hd6PB2DHou
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Driving to Berkeley on Tesla Full Self-Driving Beta 10.12.2
    https://www.youtube.com/watch?v=aCAGQPQ19nA
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA: já bych tedy řekl, že potřebují všechny... imho chtějí dosahnout téměř orbitální rychlosti
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: mozna na Mc'Gregoru, ale uz jednou se stalo, ze nektere Raptory dovezli na Boca Chica netestovane. Vyrobit 3 Raptory za den je jeden problem a otestovat je to uz je zase neco uplne jineho.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: nepotrebuji, jen me zajima zda a jak je testuji.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: potrebuji vubec k prnimu letu ty vakuove? jakoze co by se stalo, kdyby nefungovaly? Ja si myslim, ze nic, takze se tim nemusi zdrzovat. Ve vakuu vfunguji i atmosfericke motory, jenom maji nizsi tah i specificky impulz.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDELIN_GZEMI: nejsou jenom u heat tiles ale i na hrbetu, akorat je fotograf nezachitil. Kdyz zapalis ten motor, vytvori se ti u nej podtlak, protoze vzduch z okoli motoru je strahavan proudenim spalin. Takze by teoreticky melo dojit k pozvolnemu rozhybani se vzduchu okolo rakety. Coz je i videt, akorat se tam tvori "mracky", coz muze souviset s teplotou vzduchu. Vpodsatate tento proud vzduchu stahuje studeny vzduch u lodi ale i teplejsi vzduch, ktery je dale od lodi a ty se asi michaji tak ze to vytvari patra mracku.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Takhle na zemi testuji jen atmosfericke motory, nebo nejakym kratkym zazehem i vakuove?
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    TOXICMAN: Ví někdo, co způsobuje ty vlny kolem heat tiles? Je to akustický tlak? Jinak to odfouknutí na konci je teda mazec.
    PES
    PES --- ---
    KAERO: no ono to kolem VRT tratí LA-SF a kolem Bay bylo/je v CA dost divoké i bez velkohubého E.M. a o brutálním předražení VRT a zvláště poblíž Bay i nějakém dost uhozeném trasování mimo oblasti s velkou potenciální přepravní poptávkou...
    ... stačí si o tom vyhledat články v místním tisku apod.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: hm, asi se nemuzu smirit s myslenkou, ze radnice chce postavit rychlodrahu, a nekdo dokaze zhatit projekt jen tim, ze nastini hypoteticke budouci reseni.
    Tak nejak bych cekal, ze radnice bud uz chce stavet, a tak uvazuje jen ted uskutecnitelne projekty, anebo radnice jen planuje dalekou budoucnost, a pak mi zas nedaval smysl ten clanek.
    Ale to je asi jen moje predstava, a kdyz vezmu kolem a kolem, tak asi vazne mohlo k necemu tak uchylnemu dojit.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    QWWERTY: a zvlaste v CA, kde je jak znamo touha po novotach typu luxury electric sedan velika, ale nejaky zivotaschopni system hromadne dopravy by tu touhu mohl znacne nahlodat.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO:
    2013: Musk proceeded to explain that while the California high-speed rail project, which is projected to cost over $60 billion once completed, promised to send passengers from L.A. to San Francisco in two hours and 38 minutes, he figured out that he could build a Hyperloop that would make the same trip in just 35 minutes and would cost only about $6 billion. (src)

    tzn. kdyz uz se lidi smirili s tim, ze kvalitni reseni neco stoji a byli ochotni diskutovat o realizaci, tak jim do toho hodil vidle, kdyz v ramci PR stuntu/hype projektu rekl, ze je to cely predrazeny a misto toho muzou pouzit levnejsi reseni, ktery ale neexistovalo ani jako prototyp natoz funkcni produkcni kus, ktery by se mohl zacit realizovat misto vlaku + nikdo neplanoval to reseni ani vyvinout. max. vytahnout prachy z venture kapitalistu

    soucasti pointy autora potom imho je, ze doslo k efektni sabotazi reseni hromadne dopravy (castecny poslapani myslenky vlaku pred verejnosti => mensi ochota jit do takovyho projektu), coz se vyrobcum aut (zvlast v US) obecne hodi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam