• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PER2: jako kdyby se nějaký narcistický génius s přibývajícím věkem mírnil :)

    ne, vážně... tohle je fakt problém úspěšných lidí. Ať se budeš snažit jakkoliv, nutně se kolem tebe bude koncentrovat okruh lidí, kteří ti budou přitakávat. V době sociálních sítí tuplem. Když s ním nesouhlasíš, asi ho nebudeš sledovat a psát mu, že se mýlí, že jo... Takže sami sebe utvrzují ve své dokonalosti a jenom občas to je natolik velká hovadina, že to rozvíří i jiné bubliny.

    Za sebe to beru tak, že se kvůli své vlastní psychohygieně snažím velmi důsledně oddělovat u lidí profesi a profesionální kvality od těch lidských. A to nejen u lidí jako Musk nebo třeba Roger Waters, ale i v tom osobním životě. Ne, že by se mi to dařilo vždycky, někdy je ten kretenismus natolik velký, že si přestanu daného člověka vážit i po té profesionální stránce, ale aspoň nemám tak často pocit, že přicházím o iluze. Ona totiž ta totální zaslepenost mimo vlastní obor je strašně častá (a myslím si, že mně se to děje úplně stejně tam, kde se o věci aktivně nezajímám, jenom naštěstí nejsem známou osobností a tak si svůj občasný full retard mode vyberu jenom skrze mínusy na nyxu nebo jinde :)).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2: ač s ním nesouhlasím, je imho v pořádku, když to napíše jak chce... lidi mu to daj po právu sežrat
    však víme, že má Asperga a dost aspektů komunikace i uvažování má jinak
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: to je v pohode, ani Elon neni vsevidouci, vsemocny.
    Jako bilionar by sice mohl mit svoji "vladu", aby za nej vykonavali obycejne veci .. jako treba styk s verejnosti nebo styk se zahranicim. Do nejake miry se naucil spolehat na druhe, ale stale si mysli, ze to je "joke".
    PER2
    PER2 --- ---
    STARE_CASY: no cekal bych, ze se za ty leta treba nejak umirni nebo si bude davat vic pozor, co zrovna placa, kor o vecech, kterym nerozumi evidentne ... ale spis to jde opacnym smerem, which makes me sad
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PER2: proč? Respektive proč by měl být někdy na úrovni autority ohledně politiky? Vždyť jako autokrat a asociální magor se vyjadřuje celý život. Je to nesporně génius v tom, co dokázal se SpaceX i Teslou, ale ve full retard módu ohledně politiky a společnosti jede furt.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: tak je to pravda, já mám léta divný pocit, že s dealováním wifi routerů vlastně domácnosti infiltruju potenciálním čínským spy-hardwarem a o detailech firmwaru vím kulový... #offtopic

    spíš mi zarazilo, že to možná souviselo s hackováním Starlinků a že mi to ušlo, když to bylo aktuální.
    PER2
    PER2 --- ---
    hmm, tak elon tam jede cisty full retard mod, opet se v mych ocich propadl o "par" pricek niz, sad
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: No elektrárníci nefušovali do Internetu, akorát používali KA-SAT pro vzdálenou správu a řízení (samo netuším jak dobře to měli zabezpečené - a to jak elektrárníci, tak hlavně KA-SATáci - normální IT by tam měl striktní oddělení správy modemů, VLANy, VPN pro síť "větrníků" atd.) a ten útok nabořil hlavně vlastní HW těch modemů (co se psalo, tak často neopravitelně - tedy bez odeslání výrobci)...

    ...mimochodem (a to se týká vlastně třeba i Tesly, ale moderních "connected" aut obecně) IT bezpečnostní stránka všech těch dnešních "smart" řešení, IoT atd. je jedna velká hrozící neznámá (takový nabořený systém rozesílající updaty do vozidel už tu byl v minulosti několikrát - na dálku převzaté ovládání brzd/výkonu motoru). Sám tedy, ať IT, jsem celkem nepřítel systémů závislých na datovém spojení/cloudu atd., které nemají "stand-alone" nezávislý provoz a řízení (jako alespoň jeden z režimů).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: faktem je, že Elonovy politické postoje se fakt asi nejlíp hodí na Mars, no.

    tohle s těma větrnýma elektrárnama šlo mimo mě. říkám si, že by spíš měli internetoví poskytovatelé přibrat pod sebe výrobu elektřiny, než aby energetici fušovali do Internetu, když to tak čtu :-)
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: S tím StarLinekem aby posléze nevyšlo najevo, že to spíš US-Intel (nikoliv ta firmy na CPU ;-)) zprostředkovaně zafinancovala terminály a zařídila dopravu, aby se to na UA nerozpadlo (protože už byl problém s tím hackem modemů KA-SAT původně používaných právě na UA pro datové přenosy armády atd. - vedlejším "efektem" byl výpadek ovládání např. i větrných el. v Severním Moři atd. https://www.zive.cz/clanky/az-5-800-nemeckych-vetrnych-elektraren-je-bez-internetu-a-nelze-je-ovladat-spekuluje-se-ze-slo-o-kyberneticky-utok/sc-3-a-215213/default.aspx )
    PES
    PES --- ---
    LEGI: To je vždy problém lidí, kteří jsou někde "výjimeční", že se neudrží a pak se snaží "kecat" i do oblastí, kde jejich znalosti a rozhled jsou žalostné...
    ...ať se drží toho, že (zatím) umí být "hochštapler" s penězi, který dokázal dát dohromady finance a lidi, kteří mu stvořili Teslu a SpaceX (tedy z toho, co je vidět nejvíce, samo ten jeho cirkus zahrnuje pod "šapitó" i další atrakce částečně zmíněné i v názvu klubu zde), ale neměl by se srát někam mimo (ono taky jak by to mohl komentovat/navrhovat kdokoliv, kdo nemá s RU přímé zkušenosti z historie, že?).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Snad aby tomu Rusku pro jistotu vrátili taky Aljašku (pokud Rusko zaplatí, co za ní tehdy dostalo)...

    V tomhle fakt šlápl hodně mimo. Dovedu si snad představit "redo" referenda na Krymu, který v roce 1991 tak tak že nehlasoval proti nezávislosti Ukrajiny a je prostě složitý (návrat ke Krymskému chanátu je ale spíše nereálný). Ale "redo" pseudoreferend na okupovaných teritoriích - to je fakt výsměch. Jaký "mezinárodní dohled", když potrvá ještě léta, než se tam lidi do těch vybombardovaných vesnic budou moc vrátit a znovu žít? Jaké by bylo quorum, apod.?

    Smysl mohla mít snad demokratická federalizace Ukrajiny, trochu ve smyslu dejme tomu SRN... jenže ta se nedělá tak, že tam vtrhne sousední země a kus zabere. Tím byl vývoj takovým směem v podstatě znemožněn.

    Elon se fakt měl držet radši těch cool věcí, ve kterých je dobrej, a na politiku si dát pozor. Ale zase pozor: je tu paradox, že Starlinkem Ukrajině hodně pomohl, takže se nevyjadřuje zrovna jako nezúčastněný...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: co cekat, Elon, ze nevi ze od konce 18. stoleti byla soucasti Ruska cela Ukrajina.
    LEGI
    LEGI --- ---
    tak snad víme, že je to debil, ne? to ukázal už při covidu.

    jen prostě dělá cool věci, to se nevylučuje.
    PER2
    PER2 --- ---
    meh :/

    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Meh... Se to nejak nepovedlo? Detaily?
    (letime mozna pozitri...)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    PER2: Podle pochechtavani to tocil Elon osobne... :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam