• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: s cancel culture maji mnohem mensi problem Britove nebo Americani ve srvonani treba s Ceskem nebo Slovenskem, kde pocet lidi, kteri se jeste neztrapnili, nestaci ani na sestaveni vlady, natoz koalice.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PER2: "russia leaves if that is will of the people" ... suureee...
    (a to vynechame detail, ze lidi, kteri by hlasovali pro UA, uz jsou odsunuty nebo mrtvy)

    jak muze zrovna Musk, po sve zkusenosti s rusama ze zacatku SpaceX, verit cemukoliv, co slibuji?

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JIMIQ: cancer culture je rakovina, ktora casom zozerie samu seba
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    DZODZO: um, o tom je přece celá cancel culture - za jeden tweet vyhazov v práci :) (James Gunn - ok, pak ho přijali zpátky protože se omluvil, Roseanne Barr, JK Rowling...)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    HONZA09: Tory Bruno, is that you? :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DZODZO: Já ho neměl rád nikdy.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOXICMAN: to je taka miestna mentalita, spravis nejaky kiks a si odpisany, v amerike to tak nefunguje, tam ta hodnotia podla toho co si dokazal, nie podla toho co napises na twitter kym doma tlacis do porcelanu :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KAERO: No určitě to bude vědět Musk, o kolik si řekl.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONZA09: Ale ctu dobre, ze SpaceX cast platilo z vlastniho, a ten pomer jasny neni? jakou cast platila USAID a jakou cast a kolik presne SpaceX se nevi?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    PER2: Vzdyť je to podobnej pablb jako Janeček.
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: s timhle vsim, je to tak neskutecne povrchni, hloupy a neinformovany pohled na vec, ze je mi az stydno, je to na urovni zdejsi ruske dezinfo sceny

    mozna snad jedine s tim bodem o vode by se dalo jakz tak souhlasit

    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Vlastně ten shitstorm přijde dřív... Vrátil se k nápadu, že koupí Twitter a to bude jízda, hlavně s jeho totální naivitou, že může na twitteru fungovat naprostá svoboda. To bude ještě spousta mrzení, než mu dojdou souvislosti.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TOXICMAN: obávám se, že nevezme...

    Další den se to snažil žehlit, že přeci není proruský, protože poslal na ukrajinu starlinky a celkově pomáhá (viz zmínka níže o 80 mil. USD pomoci), ale o pár hodin později jsem četl kňů, že se na něj slítli samí boti a nikdo ho nepochopil. Sám nic nepochopil.

    Osobně mu celkem i věřím, že není vědomě proruský a fakt se pomáhat snaží, dokázal to vícekrát. Ale prostě kritiku neunese (a nikdy neunesl, viz tehdy když navrhoval ponorku do jeskyně, což byla volovina, ale místo toho, aby to uznal, tak urážel tým, co tam reálně zachraňoval), v oblastech, kde se neorientuje, jede ve zkratkách a na propagandu skáče.

    Tohle je ale fakt problém i chytrých lidí. Doporučuju třeba rozhovor se Šlerkou ( https://www.youtube.com/watch?v=cekMQ4nURq8 ), kde mluví o konspiracích a proč mezi vyznavači najdeš i chytré lidi a proč právě oni jsou schopni tomu věřit nejsilněji. Ve zkratce - ať si myslíme cokoli, nejsme čistě racionální bytosti, myslíme ve vzorcích a zkratkách, které si často až zpětně racionalizujeme. Podvědomě hledáme jednoduchá logická řešení, které vyloučí náhodu. Filtrujeme fakta, jsme mnohem kritičtější k těm, které nás usvědčují z omylu, naopak snadněji přijímáme ty, které nám už potvrzují názor. A jakmile máš tu zkušenost, že v určité oblasti máš většinou úvahy velmi správné a intuitivně rozpoznáš správná fakta (protože máš danou oblast nastudovanou a velkou praxi v ní), máš tendenci sklouznout k tomu, že to tak přece musí fungovat i jinde, kde ale ten přehled a praxi nemáš. Vlastní mozek ti normálně kecá. Málokdo má tu ochotu a priori pochybovat a vše znovu a znovu podrobovat kritickému myšlení. Stojí to moc času a je to otrava.

    Ani vysoce inteligentních aspergři se tomu nevyhnou, i když mají k racionálnímu uvažování principiálně nejblíž. Logika a racio hraje v uvažování prim, ale bohužel i u AS si mozek šetří práci a sklouzává zcela přirozeně ke zkratkám a sebepotvrzuje a racionalizuje s úctyhodnou výkonností (bohužel to znám z vlastní zkušenosti). Je to taková ta "superpower", že když už se AS do něčeho pustí, tak to umí dotáhnout fakt do hloubky - bohužel i ty pitomosti. :)



    Asi by stálo za to tuhle debatu ukončit. Musk bude plácat kraviny dál, za pár dní mu dojde, že dostal za uši, možná bude ochoten si o tématu něco zjistit (ale pochybuju, musel by si načíst hodně z evropské historie, což stojí mraky času), každopádně to vyšumí, přesune svůj zájem zpátky na svoje projekty, přijde start SS/SH, Starlink 2.0, sociální sítě zapomenou a za půl roku tu máme další shitstorm, kdy zase něco plácne a všichni se budou divit, jak může být takový pitomec. No může no...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ALCATOR: hele naprosto souhlasim
    nerozumim tomu, jak k tomu mohl dojit, ale musime si jasne rict, ze pocet sledujicich ani majetek z nej nedela autoritu pro reseni vsech problemu sveta

    nejjednodussi vysvetleni je, ze to sleduje dost povrchne a nezjistil si vsechny informace, coz ho neomlouva a placa do vetru
    kritika se snesla silna a opravnena, treba si z toho neco vezme
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ALCATOR: bez tech zasranejch kurev by to neslo? Kdyz ti pak da nekdo +1, jak vis, jestli to bylo za ty vulgarizmy, anebo jestli to bylo za myslenku?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ALCATOR: Myslim, ze na to uz odpovedal v auditku, co sa tomu venuje
    [VYHULENY_UFO @ Ukrajinská krize : Druhé dějství]
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Proste ma clovek obcas nazor na veci, ktorym nerozumie. Vam sa to nestava? :D
    No a jediny rozdiel je, ze EM ma trosku vacsi medialny dosah ako vacsina z nas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam