• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HOWKING: jasně, buď genius nebo debil, jakmile plácneš nějakou kokotinu, seš debil bez ohledu na cokoli, co si v životě udělal, máš to jednoduchý člověče

    @elonmusk
    Odpověď uživateli @DavidSacks
    SpaceX’s out of pocket cost to enable & support Starlink in Ukraine is ~$80M so far. Our support for Russia is $0. Obviously, we are pro Ukraine.
    Trying to retake Crimea will cause massive death, probably fail & risk nuclear war. This would be terrible for Ukraine & Earth.

    takže
    co vykonal: aktivace a slušná podpora Starlinky, což podle lidí, který do toho vidí, je neocenitelná pomoc, protože kdo má realtime info, má navrch
    co plácá na twitteru: osvobození Krymu bude znamenat ohromný ztráty, možná se to nepovede a ještě riskuješ jadernou válku, což nás taky může vrátit do středověku

    Čistě fakticky a vulkánskou Spock logikou, je ten výrok pravdivý. Ztráty prostě budou, jak velké si můžeme jenom domýšlet, možná se to povede, možná nepovede, možnost jaderné eskalace šíleného diktátora, to tak prostě je.
    ALE je to jenom jeden aspekt věci vytržený z celku a v tom já vidím největší problém jeho vyjádření.

    Nejsme roboti, Musk možná jo :D ... MUSÍME brát i ten morální aspekt, kdo je v právu, kdo je agresor, kdo se brání, kdo terorizuje, kdo osvobozuje, lži vs fakta, svoboda vs diktatura, známe Rusko a známe totalitu, zničila nám společnost na století...
    A asi se ve většině shodneme, že za dobro chceme bojovat i když nevíme dopředu, jak to dopadne a ten risk viz výše, který existuje, přijmout.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MARSHUS: možná mu témata twítů vymýšlí umělá inteligence :)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    QWWERTY: možná právě proto? začít megatrollit aby se na něj nahrnuli všichni boti světa?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: ty to zase prehanis na druhou stranu. Kdo neni (vlastne hloupy kluk)?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tyvole to je fakt retard. Už to začalo s tou s tím nařčením z pedofilie, když "geniální" ponorka nevoněla, pak nákup nenákup Twitteru a teď support Putina. Tak to vypadá, když debil náhodou(genialita v tom nebude) udělá ránu s PayPalem a pak má dost peněz na to aby si kupoval inteligenci která mu pomáhá plnit jeho "klukovské" sny, ale sám je fakt jen kluk (a vlastně hloupý kluk)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nevie niekto ci reportovane tesla crashe su pri zapnutom autopilotovi alebo pri FSD? lebo teraz uz je taky velky pocet uzivatelov, ze by sa to muselo prejavit minimalne v par pripadoch (160000 vs 2000)

    Tesla now has 160,000 active Full Self Driving cars and one Dojo supercomputer - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/10/1/23380764/tesla-ai-day-full-self-driving-fsd-updates-dojo-supercomputer
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Tak když se na politiku dal i Elon, že? ;-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALCATOR: škoda, že tenhle klub už není o reusable raketách a elektromobilech :-/

    #offtopic ale když už se to nakouslo... ano, oni totiž Sudety samy o sobě jsou jen opakování Balkánu a Turecka . A k balkánu i malé Asii má Krym blízko a de facto je o podobný charakter území... geograficky, historicky, apod. A popravdě, velkým precedentem pro Sudety a odsun německého obyvatelstva bylo právě to, co se stalo na rozhraní Turecka a Balkánu: Severní i jižní Makedonie (sever Řecka) jsou dodnes poměrně řídce osídlené, protože Turky prostě vyhnali. Ale stejně tak je dodnes patrný odsun původního řeckého obyvatelstva z pobřeží Malé Asie. A Mariupol... to bylo zase starodávné řecké město, kde do války žila řecká menšina.

    Historie zkrátka mrcha. A přitom třeba to poštuchování Turků s Řekama ani nepředstavuje "etnické čistky", jak si je obvykle představujeme - protože dnešní turecky mluvící obyvatelstvo Malé Asie má pořád relativně geneticky blízko k původnímu středomořskému obyvatelstvu, spíše než k středoasijským kočovníkům, od kterých převzali jazyk.

    Když začala válka na Ukrajině, tak Francis Fukujama, který patří k teoretikům současné liberální demokracie, připustil, že je to prostě problém - že liberalismus nemá žádný jednoduchý klíč, aby určil, kde politický národ začíná a končí. Když se o to historicky pokoušel, vedlo to k různým nacionalistickým hnutím a v podstatě Ukrajine je v tomto ohledu dnes tam, kde byl zbytek Evropy v 19.století. Prostě si tím nějak procházej.

    Referenda pořádaná na územích, ze kterých původní obyvatelstvo v podstatě uprchlo před válkou a nebo bylo dokonce vyhlazeno, jsou ovšem dost cynická odpověd - bez ohledu na to, pod kolika ochranami OSN a nevímkoho by se konala.
    PES
    PES --- ---
    ALCATOR: Dá se říci, že tohle by bylo asi ideální řešení, byť by RU prskalo...
    ... ovšem z historických zkušeností se ukázalo, že raději zhrzení mimo stát, než pátá kolona ve státě.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    koukam na nejaky sestrih AI day a rikam si, ze pomerne zasadni trh pro toho tesla bota muze byt rizeni aut. Pokud vychytaji autopilota do te miry, ze bude pouzitelny tak by asi meli byt bez problemu schopni posadit toho bota do jakehokoli auta a nechat ho ridit. Podle me hodne "low hanging fruit". (nevidel jsem ten sestrih zatim cely, tak nevim, jestli tam to vyuziti primo nekde nezminuji)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PES: jo,mas pravdu, ani na krymu to uz asi nema smysl.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PES: Tam (na Krymu) reálně hrozí opakování Sudet -- Ukrajina to dobude nazpět, řekne místním Rusům "Sbalte si svých pět švestek a táhněte do Matičky Rusi, zrádci!", a pak tam nastěhují nazad zájemce z řad Ukrajinců. Což sice vyplaví těch ~90% zrádců, co anexi Ruskem vítali, ale spolu s tím to spláchne asi i těch cca 10%, kteří, byť "Rusové", se cítili být Ukrajinci.

    Ale třeba ne, třeba to vyřeší nějak lépe.
    PES
    PES --- ---
    KAERO: ani na Krymu, protože tam už UA-depopulace proběhla v délce několika let, takže prakticky již nikdy hlasováním nelze zjistit skutečný stav (a na těch ostatních územích se RU snaží dosáhnout téhož stavu)...
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: To je zakerna anketa. Do jedne odpovedi strcil Donbas i Krym. S Krymem to je vazne tezke, tam si umim predstavit opakovane referendum za poradneho dohledu OSN bez pritomnosti ruskych dovolenkaru. Ale v Donbase? To je uplne jina situace. Jen to opetovne ukazuje jak vubec nerozumi problemu. To se strasne snadno resi problem z druhe strany sveta.

    Full retard mode.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: vypise referundum v Karlovych Varech.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jeste nam nakonec bude chtit Elon i vzit Kralovec, ne?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    A dalsi Elonova anketa .. jestli maji byt vubec nejaka referenda:
    https://twitter.com/elonmusk/status/1576994262226702336
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: to je past na boty, do zitra budou ty ucty promazane :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: za deset minut asi 100 tis. hlasu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tech 10% je docela desivejch teda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam