LEGI: opravdu těžko soudit, co OPRAVDU Elona baví, protože je pro něj z principu dostupné více zábavy, než pro většinu z nás.
Baví ho létat soukromým tryskáčem, nebo je to nudný job, kontrolovat osobně všechny svoje firmy?
Baví ho víc dělat děti s podřízenými zaměstnankyněmi, nebo balit (nechat se sbalit?) excentrickými muzikantkami?
Jak je možné, že si stále ještě nevyzkoušel výlet vlastní kosmickou lodí - když je koneckonců jeho a je přiměřeně bezpečná?
Já kdybych skutečně měl 44 miliard, tak by mi přišlo fakt asi zajímavější konečně si užít nějaké aplikace vlastních vynálezů. Jenže utratit je něco jiného než investovat - a Elon řeší problém, pokud opravdu chce kolonizovat Mars a není to jen krycí manévr pro Starlink, jak takovou nekonečně nákladnou investice udržet v očích veřejnosti cool. Proto si nemohl dovolit 44 miliard utratit. Musel je investovat. Do ovládnutí závisláků na Twitteru..
Jinými slovy: hlavní téma, které potřebuje cenzurovat, je to, že by kolonizace Marsu třeba nebyla cool a že by se objevily hlasy, že pro ní tady na Zemi nemáme obětovat (třeba cokoliv). A pokud chcete cenzurovat jedno jediné téma, samozřejmě je dobré ovládnout platformu, která nebude cenzurovat skoro nic jiného :-)
#kecyMiliardář neřeší lehká dilemata... :-) Samozřejmě, nejde to vůbec srovnávat - ale u mě vždycky byl problém, že kdykoliv jsem se přiblížil tomu, aby mi věci, co mě bavěj, mohly vydělávat, tak mi to bavit přestalo, protože to přestala být zábava, ale povinnost. O programování vůbec nemluvím, to jsem vzdal z řady důvodů už dávno. Ale fřeba jsem před lety dostal šanci napsat za peníze článek pro VTM - úplně podobný článek, jakých jsem na svůj web napsal zadarmo tisíce - ale najednou mi to nešlo a termín jsem nesplnil. Prostě práce je votrava z principu, i když je to třeba činnost, která dřív člověka bavila...
Skutečnost může být divoce jiná, než si představujeme - a tady nešířím konspirační teorie, ale spíše je třeba se po 250 letech existence USA zamyslet na modus operandi celého toho konglomerátu ekonomiky, politiky a civilních technologií s vojenksými aplikacemi, které představují. Třeba když USA potřebovaly tajně lovit na mořském dně potopenou ponorku bývalého SSSR (nebo to byl spadlý špionážní satelit?) tak Howard Hughes přerušil důchod a předstíral, že se zbláznil do těžby manganu na mořském dně :-)