• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    tak to vyfiltruje poslední slabý články a lidi co chtějí worklife balance :D
    https://twitter.com/donie/status/1592859900941852674
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    Starlink a jeho additional value...
    Elon Musk's other unfinished project - POLITICO
    https://www.politico.com/newsletters/digital-future-daily/2022/11/15/elon-musks-other-unfinished-project-00067029
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Uzitecny a potesujici. Ma to treba i whatsapp.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY: OK, prosím o vysvětlení, jestli to má být vtipný nebo užitečný nebo potěšující nebo děsivý?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Tak co budu tam pajaci z cocacoly ci kto si to objednal?

    https://mobile.twitter.com/Tesla/status/1592725355328311300
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    sorry, musim :D
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SPIKE411:
    tohle neni nic moc noveho.
    "The footage has been shared online and used in TV commercials, and the test was funded by Dan O’Dowd, a billionaire and the founder of Green Hills Software. That company makes operating systems for airplanes and automobiles and could, therefore, be seen as a Tesla competitor, as critics of the Dawn Project (which O’Dowd is also behind) have pointed out."
    (btw, take ve stejne dobe sel do politiky.)

    Tesla Sends Cease-And-Desist Letter To Group Funded By Billionaire That Ran FSD Child Mannequin Test | Carscoops
    https://www.carscoops.com/2022/08/tesla-sends-cease-and-desist-letter-to-group-funded-by-billionaire-that-ran-fsd-child-mannequin-test/

    "One such critic, Electrek’s Fred Lambert, may be helping fuel Tesla’s legal position. Its cease-and-desist letter leaned heavily on an Electrek report that questioned whether or not FSD was actually engaged, citing the video’s in-vehicle footage of the mannequin test. Indeed, Dinna Eskin, Tesla’s deputy general counsel, dated the letter August 11, one day after the report was published."


    credibilita nula nula nic.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SPIKE411: zasa tento? vsak to uz tu prebehlo, ze je to nejaky hater co nataca fejkove videa :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    https://www.washingtonpost.com/technology/2022/11/13/dan-odowd-challenges-tesla-musk/

    (V anonymním okně mi paywall nevyskočí.)


    Výňatek:
    O’Dowd, who made his fortune selling software to military customers, has been using the Model 3 to test and film the self-driving software. He’s documented what appear to be examples of the car swerving across the centerline toward oncoming traffic, failing to slow down in a school zone and missing stop signs. This summer, he triggered an uproar by releasing a video showing his Tesla — allegedly in Full Self-Driving mode — mowing down child-size mannequins.

    “If Tesla gets away with this and ships this product and I can’t convince the public that a self-driving car that drives like a drunken, suicidal 13-year-old shouldn’t be on the road, I’m going to fail,” O’Dowd said in an interview from his Santa Barbara office, where glass cases display his collection of ancient coins and auction-bought mementos from NASA moon missions.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DZODZO: no co jsem pochopil, tak se nestahuji z "trhu", ale "z nekterych trhu" - coz je rozdil. Imho setreni, orezavani atd...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: radostně šířím dílčí část širšího komplexu hoaxů :-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: obchod se zdanitelnou castlou 1 USD neznamena, ze neprobehlo i nezdanitelne. Vymena pozemku atp. Mas smlouvu k dispozici, nebo se sam podilis na sireni hoaxu?

    OTAVA: uz davno se nepodava, nepredepisuje a ani neaplikuje inzulin. Protoze existuji o hodne ucinejsi latky, ktere resi stejny problem s mensimi vedlejsimi ucinky .. jenom se jim rika "inzulin" protoze idioti si nejsou schopni zapamtovat v kolik hodin si davaji jaky lek a kdy naposledy si strelili jak velkou extra davku.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    mne pride divne ze sa stahuju z trhu ked pred par dnami davali tento tweet

    https://twitter.com/Tesla/status/1591204080286064641
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO: no asi jo, ale mě jde o ten princip, jak se lidi hrozně zaměřujou, aby to "vypadalo jako tašky". Ale co třeba vyměnitelnost za jinou technologii, za pár let? Je zřejmé, že prodej přebytků do sítě se časem normalizuje, apod.

    Asi to nechci dál řešit. Powerwallu a solárních instalací je škoda, pokud Tesla ten trh fakt vyklidí. Ale asi se potřebujou zaměřit na jednu věc a nechtějí záviset na trhu, který za závisí na na dotačním rámci, který bude nejen v každé zemi, ale i v každém americké státě zřejmě v průběhu času různý a bude se vyvíjet různě... kdo ví... fakt to těžko vůbec nějak komentovat zevnitř EU, kde je situace hodně jiná, a my tu americkou nemáme nastudovanou a jen občas z náznaků něco vyčteme (ono taky čteme výstupy amerických novinářů a sociálních sítí, ale ti zase nejsou většinou specialisté na tohle...)
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: triskat kolejnici, fakt. Ja tu pisu jak to novinar zkopal, protoze se stejne nevi jak moc co propad zpusobilo, a ty napises tohle: "Pointa je, že akcie Elly Lilly se propadly kvůli něčemu jinému". Ty jses si uplne jist, ze modra fajfka twitteru v tom nehrala zadnou roli nebo co?
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: zas zalezi na podminkach, na jihu USA mit pul tasek na vychod a pul na zapad asi je porad vyhodne. Bez konkretni financni analyzy (pri dane cene solarni tasky, elektriny, umisteni, normalni strechyňormalni panely) to je jen takove to internetove placani.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    v poslední závorce mi chybí " .... bude nějaký jiný)". Píšu moc tldr souvětí :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: asi to bude jako vždy ztraceno v překladu, v tomhle případě mezi obory. ale to zdravotnictví je fakt v různých systémech různý problém... pokud chceš být v nějakým oboru na špičce, nutěj tě podstoupit riziko práce přímo v Americe, kde ale právě máš to široké rozpětí zdravotní péče... přes to všechno se to lidem vyplácí a uprchlíci se tam hrnou (ale ne všichni takoví, které by v USA hledali, no...) (Problém nerovnosti v životním stylu napříč planetou nakonec Amerika bude muset vyřešit ve svém vlastním zájmu, řekl bych... že nakonec cokoliv jiného pro ně bude dražší ... a řekl bych, že i to přetahování se o kontrolu nad skoro-globálním Twitterem je nějakou součástí tohohle problému či možná hledáním řešení...)

    Pointa je, že akcie Elly Lilly se propadly kvůli něčemu jinému a ta pseudokauza s modrou badge mohla být pokusem, jak zamaskovat insider trading (který je v Americe trestný a je to jedna z mnoha věcí, kterou tu o americkém akciovém trhu chápe málokdo... že by navenek vůči ne-insiderům měl fungovat jako loterie, což je v takto hluboce informatizované civilizaci samozřejmě chiméra... a ano, kontrola nad komunikačními kanály a znalostmi toho, kdo kde pracuje, je pro zjištění skutečné hodnoty akcií klíčová a skutečně bych za vším hledal peníze a ne nesmyslné příběhy, jak "alt right" chtějí útočit na "woke", kteří je chtějí cenzurovat.... sice je to zjednodušující story pro lidi, co chtějí jednoduché odpovědi, ale skutečný popis problému a důležitosti ochrany osobních údajů v kontextu amerických regulací trhu - protože on to dávno není žádný divoký Západ - bude o několik řádů komplexnější...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam