• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ESTEN: Vsak to byla nejaka chyba kterou hned napravili a vratili to zpet ne?..Takovejch chyb jeste par bude imho :)..Podobny to bylo po tom co Mark koupil Instac.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KOUDY: "pul roku casu abys pochopil co je tam nejspis spatne" -- no, a pak hned prvni co vypnes je 2fa microservice, jasny :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Jak nam to pripada a co bychom udelali my je jedna vec..Zaroven mi ale Musk prijde jako docela inteligentni clovek na to, aby si nejak obhajil proc dela to co dela..Ja bych se treba taky snazil po koupeni firmy pul roku pochopit veskery procesy..Na druhou stranu kdyz kupujes tak drahou vec jako je twitter, tak mas v ramci DD pul roku casu abys pochopil co je tam nejspis spatne/co bys chtel zmenit a po te koupi to muzes zacit hned aplikovat..cetl jsem (a urcite to probehlo i tady) treba o tom, kolik milionu dolaru se tam utrati za obedy na ktery nikdo nechodi :)

    Takze imho neni treba Muska nejak adorovat. Urcite ma i plno kontroverznich nazoru nebo metodik pro fungovani firem. Jenze to mel treba i Jobs zejo..a muzem ted s odstupem casu videt, ze za dob Cooka ta firma vydelava super penize, ale nepousti ven skoro zadny novy prevratny produkty, zatimco za dob Jobse ta firma byla daleko vic sexy..coz bylo bohuzel ale i kvuli tomu, ze ji vedl takovej arogantni despota, kterej si proste dokazal prosadit tu svoji vizi. S Muskem je to to same a osobne zatim nevidim ve sve twitter bubline nejakej priklon k nacizmu nebo k vetsimu hejtu nebo ja nevim cemu..Je to furt stejny, jen mizej docela boti.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    QWWERTY: tak tam nesedi jen musk, ale hromada lidi, kteri stouraji v reorganizaci twitteru. Propustili 50% zamestnancu a relativne brzo uvidime efekt :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: me je uprime asi jedno, jaky je budouci fungovani twitteru ..at si to prekope jak chce

    to co me zarazi je tohle "tak pul roku - rok prochazet nejakym prerodem nez Musk pochopi jak to cely funguje"
    v mym svete se vetsinou clovek nejdriv pokusi pochopit jak to funguje a az potom implementuje zmeny, ktery maji dopad na fungovani/uzivatele
    je to jak kdybych otevrel auto, rekl si, ze je tam nejak moc hadic, zkusil vytahnout nejaky co se me nelibi, pak zjistil co vsechno jsem tim rozbil a co prestalo fungovat a sel je vracet zpatky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Tak on psal, ze ted budou zkouset plno novejch veci i vracet starejch veci..Viz ta end to end komunikace, bavil se s nekym o videu..Chce tam pretahnout streamery treba z youtubu atp. Imho ted bude ta sit tak pul roku - rok prochazet nejakym prerodem nez Musk pochopi jak to cely funguje a zaroven se mu podari prosadit svoji vizi a to kam chce aby ta sit dal smerovala..Imho se bude snazit, aby tam bylo co nejvic overenejch uctu (nevim jestli je to podle ID), ale proste abys nebyl anonymni, ale mohl jsi rict to co chces aka freespeech..nicmene abys zaroven za to co reknes nesl plnou zodpovednost..Takze bych cekal ze za tech par dolacu mesicne se budes muset overit podle ID, nicmene ziskas zaroven plno vyhod jako treba delsi prispevky, delsi videa, kalendar/notepad a ja nevim co dalsiho..Spis bych rekl ze ted je to obdobi kdy Muska skoro vsichni hejtujou a sere je ze twitter koupil a me to hrozne pripomina dobu jak ho hejtovali kvuli jeho vizim s tim ze casti raket ze space x budou samy pristavat, nebo ze tesly budou na dalnicich samy ridit..blik..mame o pet-osm let pozdeji a rakety pristavaj a tesly samy ridej.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "zestihlit a restruktualizovat, zefektivnit procesy apod.."
    castecne s tebou souhlasim, ale osobne bych asi cekal, ze tomu nejdriv predchazi nejaka analyza, stanoveni KPI, cilu, zjisteni co a jak moc se pouziva, kde je legacy ktera se da zahodit, etc...

    a ne "rano se vzbudim a reknu si, ze mame moc microservicu, tak nejaky vypnem, at je to stihlejsi" ... "ooops, to bylo zrovna 2FA SMS sluzba"
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Vsak jo. Takhle funguje algoritmus u vsech socials. Nabizi ti to, co uz sledujes..takze jestli nekdo sleduje fasouny nebo levicaky ci pravicaky a nebo obecne politiku a volby, tak mu to bude nabizet to co P_T niz..Me zas treba suggested kolem Muska nabizi jen lidi kolem crypta nebo vesmiru. Politika vubec zadnyho :)

    DZODZO: Ale tak to mas dolni limit vsude imho. I v CR dela plno lidi treba dvanactky. Neni to nic vyjimecnyho :)..Musk proste prisel do firmy, ve ktery bylo 2x vic lidi, nez bylo potreba. I FCB nabral za kovidu snad 30 tisic lidi a ted jich 11 tisic propousti. To samy Apple, Amazon a dalsi firmy. Neni to nic mimoradnyho a plno manazeru, kteri koupi firmu, se ji po koupi snazi zestihlit a restruktualizovat, zefektivnit procesy apod..aby byla profitabilnejsi. Neni to imho nic, nad cim by se mel nekdo pozastavovat. Nikdo nenuti zamestnance aby zustavali a nikdo nenuti lidi aby byli na twitteru zejo. Snad si zadnej naivka nemyslel, ze Musk koupi socialni sit za 44 miliard aby ji nechal tak jak je..Plnou botu a fakeuctu. Bylo logicky, ze se ji bude snazit lepe monetizovat...Ja jen cekam kdy s nejakou subscribtion za 5 dolaru mesicne prijde facebook :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: na nejaku obdobu integrovanej kryptoburzy by mozno nalakal par 20-rocnych hipikov, mladi bezdetni ludia obvykle nemaju ujasnene svoje zivotne priority, staci im cez vikend si vyventilovat hlavu na nejakej zurke :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    P_T: to suggested follows funguje asi iba v aplikacii, cez web to da suggested na ucty vztiahnute k mojim zaujmom (iba tipujem, appku nemam a nepouzivam)

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: i kdyby mu to nakrásně vyšlo, furt to bude jenom sociální síť, kde na sebe banda Untermenschů pořvává svý světonázory. Kvůli tomu ti moc programátorů spát ve spacáku pod stolem v kanclu nebude.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PER2: nevadi, este ich ma v zasobe kopu, niekto sa urcite chyti :D
    PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO: jeho trans dcera toto nadseni nesdili, rekl bych ;)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: podla mna sa to snazi transformovat na nejaku vseobecnejsiu platformu, viz. napr. tie poziadavky na vkladanie videa, obmedzenie limitu na pocet znakov, prepojenie s platobnymi sluzbami, mozno sa cely twitter casom premenuje na x.com
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: jenže Tesla ti slibuje bejt součástí nový průmyslový revoluce, a spaceX důchod na Marsu, to se pak ten engagement buduje raz dva. Twitter oproti tomu momentálně nabízí makat 2x tolik za stejný prachy, aby se mohl Musk poplácávat na internetech se skoronáckama a neutekli mu při tom inzerenti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: 40 hodin to je tam podla mna taky dolny limit, zazil som to ako game developer, ked si nebol v praci aspon 10 hodin denne, tak sa na teba divali ako na debila :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: jaky prescasy? 40 hodin je 8 hodin denne od pondeli do patku. To je snad pro vetsinu ekonomicky rozvinutejch zemi normalni pracovni doba :)

    Ale jinak tam samozrejme bude plno flakacu nebo lidi, kteri si zvykli na nonstop houmika a 30% vykonnost a takovy lidi pujdou pryc. Ti ale odchazeji i z applu treba :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KOUDY: (minimálně 40 hodin)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: podla toho co tam pisu sa to da rozne obchadzat, napr. to rozdelenie workweeku medzi 2 tyzdne

    KOUDY: ak im zaplati prescasy, tak by som v tom nevidel problem, ale jako po tych spravach, ze tam platili stravu ludom, ktori tam ani neboli mi pride, ze je to len cost-cutting opatrenie, aby tam nemali nefachcenkov, pockame rok a uvidime ako to transformuje, napr. v tesle a spacexe su podobne podmienky a stale su to firmy, ktore patria medzi najvyhladavanejsich zamestnavatelov
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Zakaz prace z domova pokud to nebude nutny a 40hodin tydne makat v kanclu mi prijde ok. Komu se to nelibi, ten dostane trimesicni odstupny a muze jit jinam..

    Musk dal zaměstnancům Twitteru dva dny. Budete tvrdě makat, nebo odejděte - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-musk-dal-zamestnancum-twitteru-dva-dny-budete-tvrde-makat-nebo-odejdete-219483
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam