• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: ini miliardari nevystupuju tak verejne, nie su v takom priamom styku s tou beznou luzou, ktora ich hodnoti podla kazdeho gesta, musk to trollenie podla mna ma ako coping mechanizmus na vyrovnavanie toho psychickeho tlaku, aj ked zasa elon priznal, ze je tak trochu autista ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Asperger%C5%AFv_syndrom ), takze tie jeho reakcie si treba dat aj do kontextu s tymto, predsa jeho handicap nebudeme ignorovat iba preto, ze je miliardar, to by bolo trochu pokrytecke ne? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    EXIS: tak je treba rozlisovat mezi free speech a hate speech. I Musk uz dvakrat psal, ze v tomhle se mechanismy twitteru nijak nezmenily a naopak budou jeste prisnejsi.
    E2E4: nojo..stejne jako bezosovi, murdochovi, kretinskymu a dalsim :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    EXIS: 'It is a well known fact that reality has liberal bias.'
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: jo sleduje svůj zájem se bavit trollingem :)

    ale ta svoboda slova v podání Muska je prostě jen "aby bylo po mým".. viz jak tu někdo psal, jak miliardáři kupují média aby se mohli bránit.. chudinky utlačovaný, kteréjm jde o vlastní obranu nebo svobodu slova, to jsou přece věci se kterejma se ztotožní každej..

    že mu na to lidí skáčou tak ochotně..
    EXIS
    EXIS --- ---
    KOUDY: já teda nechci vstupovat do diskuze o svobodě slova v tomhle audítku, protože to sem nepatří. Ale udělám to. Slovo je mocnější než-li činy. Proto taky máme jako trestný čin "podněcování k nenávisti vůči..". Tady to krásně vystihl Sasha Baron Cohen - vřele doporučuju. My jako společnost jsme se shodli, že se nebudeme vraždit, okrádat se atp. Proto i na úrovni Twitterů atp musí nějaké limity existovat. Protože demokracie na ty, co to berou vážně je přísná a Ti, co mají v prdeli, tak jim svojí pomalostí dovoluje dělat si pomalu co chtějí. To, že v US je ta situace divoká je bohužel realita. Ale takovej Trump tomu taky moc nepomáhá a Republikáni by se měli chytit za nos a zvolit si Ron DeSantis, vzdělanej, rozumnej člověk. Co se týká Demokratů, tak je prostě tragédie, že nemají nikoho jiného než Bidena, to je ostuda. A že se US univerzity táhnou hodně doleva, to je taky trochu nešťastné, protože na univerzitách má být dialog prava a leva, protože když ne tam, kde jinde?!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: To byla imho jasne trollici odpoved. Jinak miliardari samozrejme sledujou svoje zajmy..a za me je treba svoboda slova ok. Kazdej at si rika kdo chce. Pravicak, levicak, komunista, lgbt..etc..Viz dementni demonstrace v praze nejakejch nul z vesnic. Co bych trestal jsou az ciny..Takze at si Greta hlasa na konferencich co chce, ale lepice k obrazum v muzeich uz bych trestal vysokou pokutou a vezenim na par mesicu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY vs ARAON = Svoboda slova v podání Muska.

    nevěřte miliardářům, jen sledují své zájmy. ostatně miliardáři se stali tak, že sledovali své zájmy líp než ti ostatní.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    ARAON: Tohle mi evokuje: "na blbou otazku, blba odpoved"...
    ARAON
    ARAON --- ---
    E2E4: Elon went “full retard”.

    Mimochodem zrovna dneska zabanovali levičáckej gun club.

    PES
    PES --- ---
    KOUDY: To je na okamžitý vyhazov ;-) (nestihli přepsat na wake)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jejda

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLACKHEAD: od 15:40 tie prstence najs
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: programator IT sediaci v luxusnom kanclu a na hodine jogy? vacsina z nich co poznam remotuju ak nie z domu, tak niekde z thajska a za 80k by ani nevstali z postele a maju cas cely den plkat na IRC :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: tak my jedeme na ukoly/tasky a pri uzavirani kazdeho pisu co se udelalo/opravilo. Reporty mame automatizovane. Ale CEO necte zdrojaky :D ani primy nadrizeny, ani reditel useku… chvili jsme si hrali s myslenkou křížového code review (ja overim Frantovi, Franta Pepovi a Pepa mne), ale bylo by to tak casove narocny ze jsme to zavrhli. A prinos temer nulovy, protoze kod se pred ostrym nasazenim trikrat testuje
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DZODZO: Ze 39-ky se dneska neletelo, tak mozna za tri hodky ze 40-ky! ;-)

    Eutelsat 10B Mission
    https://www.youtube.com/watch?v=QCpfvj1eiLs
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DOKIS: 100% podepisuju, vidím to stejně.

    co se týče free speech, on má každej někde hranici. (a není to čára, ale nějaká oblast, u Muska to už jen když si z něj někdo dělá srandu). cyberbullying? dětský porno? rasisti lvl cikáni do plynu? nebo vyzýváni k vystřílení školky/parlamentu? Ruská propaganda?

    a pak tu jsou zákony a odpovědnost provozovatele/média, typu manipulace trhu (to Muskovi zjevně nevadí), různý slovní trestný činy.. nebo copyright.. plus mezinárodní aspekt (někde je slovní rasismus / výhrůžky smrtí trestný čin).

    nevypadá to, že by tohle měl nějak promyšleny a už vůbec ne, že by se řídil všeobecným blahem lidstva, ba ani necim jiným než vlastním názorem (viz jak neobnovil toho Alexe Jonese, původně to měla rozhodovat nějaká rada)

    holt je to nejbohatší člověk na světě, takže si může dělat co chce.

    akorát moc nevím, proč mu kdokoliv věří, že sleduje jiný zajmy než svý vlastní..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: tak my máme u nás reporty měsíční, což o to. nejdřív mi to sralo, ale fakt je, že ohlédnou se za uplynulým měsícem smysl dává. stačí pár řádek...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    la la lá... svoboda projevu!
    Twitter’s Broken Its Copyright Strike System, Users Are Uploading Full Movies
    https://www.forbes.com/sites/paultassi/2022/11/20/twitters-broken-its-copyright-strike-system-users-are-uploading-full-movies/
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Uz jsem videl vicero velmi efektivne fungujicich IT tymu. V podstate vzdy mely jednu vec spolecnou: extra dobreho cloveka jako "line manager" (tj. ten clovek, co na nejnizsi urovni bezprostredne ridi praci ostatnich). Takze kdybych ja chtel optimalizovat chod IT firmy (a jsem moc jsem rad, ze to muj job neni ;-) ), tak bych se zameril na tuhle uroven a ne kadrovani jednotlivych developeru, jestli jsou dost hardcore a delaji dostatecne cool veci. Natoz podle tydenich "samohodnoceni".

    Ale ono je to v zasade asi vlastne dost jedno. Nemyslim si, ze by v Twitteru delalo az tak moc jedinecnych nenahraditelnych lidi. Oni zas tak prevratne technologie nepouzivaji. Takze pokud Musk vyhaze prilis mnoho zamestnancu, tak pak bude mozna muset utratit hromadu penez, aby je nahradil. Ale sezene je. Nekdo bude horsi, nekdo lepsi. A nebo se mu skutecne podari vytvorit pravou IT-utopii, kde sedi vedle sebe jeden genialni programator vedle druheho a krome pauzy na obed (za vlastni!) spolu krasne spolupracuji a pisi dokonaly kod. Tak jako tak tyhle zmeny v Twitteru asi budou neco, z ceho se casem budou moct ostatni poucit. Ale nas vsechny tady (at uz Twitter pouzivate nebo na nej jen zvenku v hruze koukate) az tak neovlivni, jestli Musk bude muset zaplatit za lidi 2x vic nebo 50% usetri. Asi to nepodelaji tak, aby se Twitter neopravitelne rozpadnul. A pokud bude vyvoj nejake nove funkce trvat o mesic dele... so what?

    Co je asi vyrazne zajimavejsi, je jaka bude dalsi role Twitteru ve spolecnosti. Musk se tvari jako maximalni zastance free speech, ale mnozi jej kritizuji za banovani parodickych uctu. Ja bych to tak nevidel. Podle me jsou "free speech" a "anarchie" nezavisle veliciny. Twitter by mohl chtit po zakaznicich neprustrelnou verifikaci identity, ale pak nechat Frantu Novaka pod svym jmenem napsat "Inzulin by mel byt zadarmo pro vsechny" nebo "Elon je magor". A nebo nejakou ulitlou Q-anon konspiraci ci birther kecy. A mate temer absolutni free speech. Nebo muze nekomu z jednorazoveho mailu nechat vyrobit ucet EliLillyForReal, za $8 z predplacene anonymni platebni karty mu prodat "overeny" ucet a nechat ho napsat "Inzulin bude zdarma pro vsechny". A mate poradnou "anarchii".

    Osobne si nejsem jisty, kde presne by mela byt hranice "free speech" a "hate speech". Ale pokud Elon zrusi oddeleni "pokud nebudete poslusne rikat jen to, co my povazujeme za spravne (a tudiz jedine pravdive), tak si na vas doslapneme", tak se zlobit nebudu :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam