• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: takze ses presvedcenej o tom, ze kdyby anketa dopadla opacne, tak by musk donalds i tak unbannul?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no o to jde - někdo podněcuje k jakoby puči přes tvoji platformomu. free speech nebo už moc společensky škodlivý?

    a pak .. jsi nejbohatší člověk světa, jeho spíš příznivec, koupíš tu platformu, necháš o něm hlasovat náhodný lidí na Twitteru. přímo pod tvým tweetem... o clovekovi, který prohlásil volby za zmanipulované, vyvolal kvůli tomu něco jako pokus o puč, necháš hlasovat v .. anketě. (ovšem někoho kdo ti šlápl na kuří oko, toho necháš zabanoványho).

    free speech ?

    mne by zajímalo, proč tenhle aspekt spousta lidí nevidí..?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: ty jseš zase out there :) Trump má spíš dluhy než miliardy, v tomhle ohledu je Musk tisíckrát bohatější. A má akcie a jinak prd - ale ty akcie průběžně prodává :) a na twitter si půjčil - proto prodělává 4 mega denně, ne kvůli 7500 zaměstnancům (které teda už nemá). Ani kdyby je všechny vyházel mu to ten úvěr nezaplatí. Další důvod proč hromadné 90% propouštění je nesmysl.

    On potřebuje navýšit příjmy aby měl čím splatit úvěry. Nebo prodá zbylé akcie tesly (už jich zas tak moc nemá, tuším 14%), která ale průběžně klesá protože se kvůli čínským lockdownům a konkurenci zas tak moc nedaří
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: co když je to trochu jinak? pokud by myslel Starship vážně, bude potřebovat HROMADu zdrojů. faktických zdrojů, včetně lidských - tedy zaměstnanců, které si může mikromanageovat, apod. Ovšem pokud se je bude snažit získat rozprodejem akcií svých firem, bude kontrolu naopak ztrácet, a tyto prostředky nikdy nezíská..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    a mozno aj dostali, akurat tym, ze su to nejaki nimandi co maju 10 followerov a 0 engagement, tak sa to k vacsine ludi nedostalo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AVATAR: na druhou stranu, uban, který Trump nevyužije a Elonovi se vysměje za "malý dojezd elektromobilů, které jsou nanic", je chytrá strategie. Skoro to vypadá, že si Trump Elona najal jako svého Marka Prchala. (Protože odněkud ty peníze přijít musely, že jo... Elon má spoustu akcií, ale jinak prd, a tohle (a spoustu jiného předtím, například cryptotrolling) dělá, aby je nemusel prodávat... protože pokud jde o tohle, tak si myslím, že po 25 letech podnikání i "podnikání" trochu vím, co říkám...)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: neznamena a pokud lidem psali - bezte do ulic a podpalujte auta, tak meli dostat ban taky. Je mi uplne volny, jestli to dela nakek demokrat, republikan nebo kamu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR: no ale to ze si ich necital snad neznamena, ze neexistuju ci?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: to je zas dobra ohybacka. Vzdyt unban donalda byla prvni vec, kterou proklamoval jeste pred koupi twitteru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: ja donaldovo nabadani k utoku na kapitol necetl, ale jestli to psal. Tak dostal ban naprosto zaslouzene ne? Musk se ridil podle ankety.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Tweety demokratu podporujici podpalovani aut jsem necetl. Donaldovo ponoukani k utoku na kapitol, ano. Vylozene psal, aby ho vzali utokem a bojovali za nej. Jestli v tom nevidis problem, tak ti neni pomoci, no.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: aha, takze kdyz putin poslal vojaky na ukrajinu, tak to vlastne neni jeho chyba a meli bychom trestat jen ty vojaky, co tam strilej civily, ale putin je z obliga a nema zadnou odpovednost?

    Fakt ti to, co pises, dava smysl?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: nevyignoroval, ale prijde mi to stejny jako kdyz se demokrati vyjadrovali pozitivne k blm protestech kde demonstranti zapalovali auta. Je otazka jestli a jak trestat ze nekdo s necim souhlasi a jestli netrestat spis ty demonstranty/nasilniky. Tusim ze ti z kapitolu dostali nejake tresty od soudu a tak to ma bejt ne? To co se ale nam muze zdat pres caru ale treba pres caru neni nebo to druha cast lidi tak nevnima. Viz treba kauzy kolem babise a jeho kecy na twitteru i do medii, nebo nejakej ten vrabel a demosky. Imho si ma kazdej pravo rikat co chce, ale musi za to nest nejake nasledky pokud porusi pravidla te site..i treba kayne west dostal ban na instaci ci fcb za vyroky o zidech nebo komu..to jestli jsou pak ale nejaky lidi kteri jdou a neco udelaj..to uz je jejich svobodna vule a oni za to maji byt trestani. To bychom tu mohli resit ze nejaka Kamu zkusila dietu a na instaci rekla ze ji to pomohlo a lidi ji tam psali ze ted diky ni bude plno anorekticek..pritom ona nikomu nerikala at tu dietu zkusi taky, ale jestli jsou lidi tak hloupi a ridi se podle toho co nekdo nekde na netu kvakne nebo zkusil..tak jsou to debilove.

    Elon kteryho sleduje na tom twitteru pres 100m lidi taky psal ze nerozhodnujem volicum doporucije volit republikany a zadna masivni volebni vlna republikanu se fakt nekonala a drtive neprevalcovali demokraty,.takze ja bych tohle proste nespojoval. To ze nekdo neco kvakne na netu je jeho vule a free speech..to jestli se podle toho nekdo bude ridit uz je zas svobodna vule toho cloveka a on za to ma nest hlavni nasledky. Pak tam mas nejakou obecnou policy, kterou ma kazda platforma jinou. Twitter je v tomhle benevolentnejsi, viz treba nude nebo gore content..fcb/insta zase prisnejsi. Tam ti za kozy ucet smazou.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: to je normalni, taky jsem fanboy mnoha veci. Neni na tom nic spatnyho. Pokud tim teda nejsi zaslepenej na tolik, ze veris kazdymu jeho zbleptu.

    Jako treba ta free / hate speech, coz je argument, na kterym jsou my posty postaveny a ktery jsi vyiignoroval, protoze mam pravdu.

    Pokud nekdo evidentne podnecoval masy lidi ke zlocinu a ty podporujes elonuv nazor, ze to byla free speech, tak jsi bud hloupej, nebo zaslepenej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: zajimavej nazor. Tak to jsem asi fanboy mnoha veci a lidi, kdyz mi na nich neprijde vsechno jen spatny :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: jsi fanboy, protoze jakmile se tu objevi jakakoli kritika, tak se ho zastavas. Tak se chova fanboy. A je uplne jedno, co za jeho projekty se ti libi a co ne.

    Zabanovani donalda a dalsich provokateru bylo proste a jednoduse zcela spravne. Davat temhle kokotum verejny prostor neni v zajmu spolecnosti. Pomoci socek je tak snadne ovlivnovat masy lidi (pokud mas dosah), ze by na to mel byt zbrojak.

    A pokud pomoci nich nabadas lidi ke zlocinu, meli by te v skutecnosti zavrit do vezeni a ne ti dat jen ban.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: ve skutečnosti, nezajímavější otázka pro historiky bude, co z těch mýtů kolem Elona vlastně byla pravda a co ne - a to jak jde o mýty pozitivní (geniální konstruktér a inženýr), tak mýty negativní (vlastně vše ostatní - manažer, otec,...). (Mimochodem, jeden čas se vyslovoval pro Basic Income, což třeba libertariáni bytostně nesnáší...)

    Já asi v poslední době trochu cítím, jak musí být třeba rusákům a rusofilům, kteří někdy úplně na začátku kolem roku 2000 věřili, že Putin přináší nějakou pozitivní změnu. Já jsem sledoval SpaceX a už Falcon-1, sledoval jsem Teslu od Tesla roadsteru - a měl jsem zkrátka pocit, že Elon přináší pozitivní změnu. Představa, že bych měl začít věřit "putinizaci" či "trumpizaci" jeho veřejného image, mě není příjemná. Ano, zatíim se chová jako troll, ale pořád za tím vidím spíš ty lulz, než zlý záměr... uvidíme.

    Asi bych pod ním jako pod manažerem pracovat nechtěl, no :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: nejsem fanboy a neni to muj idol. Respektuju ho jako vizionare ohledne space x. Tesly oproti tomu hejtim a prijdou mi jako spatne zpracovany parodie na auto. Hyperloop mi prijde ze by daval smysl. Tunely s teslama v las vegas mi prijdou jako kokotina. Na neural link a robota se tesim.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: a kdyz donald podporoval a provokoval lidi k utoku na kapitol (za coz si vyslouzil ten ban), tak to byla free nebo hate speech?

    Jsi fanboy a je to tvuj idol. Chapu. Ale vis jak, nekoho si idealizovat, je proste hloupe, protoze nikdo neni dokonalej.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: ini miliardari nevystupuju tak verejne, nie su v takom priamom styku s tou beznou luzou, ktora ich hodnoti podla kazdeho gesta, musk to trollenie podla mna ma ako coping mechanizmus na vyrovnavanie toho psychickeho tlaku, aj ked zasa elon priznal, ze je tak trochu autista ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Asperger%C5%AFv_syndrom ), takze tie jeho reakcie si treba dat aj do kontextu s tymto, predsa jeho handicap nebudeme ignorovat iba preto, ze je miliardar, to by bolo trochu pokrytecke ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam