• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: To mě nepřekvapuje. Zato ta cesta na Mars i pro chudší vrstvy jo. To je nějaký Muskovo evangelium?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Tak je otazka za co vsechno to byly naklady kdyz jsem videl treba kolik staly ty flotily aut se kterejma nikdo nejezdil, nebo jidlo v hq, ktere nikdo nejedl..Kdyz to Elon snizi na 2k zamestnancu, ktery budou makat..tak se dostane na naklady 2Mld rocne treba?..Nevim vubec jaky je renenue twitteru co se reklam tyce. Necekl jsem zadny kvartalni vysledky abych se priznal, ale pokud fakt udelas subscription model kde za 8 dolaru budes moct mit delsi prispevek z 280 (ci kolik to ted je znaku) treba na 500, budes moct uploadovat videa, budes mit sifrovanou komunikaci ve zpravach a ja nevim co jeste..proste nejakej twitter pro a zaplati si ho dejme tomu 5% lidi?..Jestli jich je na twitteru 250M, tak dejme tomu 10M..Tak mas dalsi miliardu rocne. Moje prognoza je, ze do tri let bude mit twitter 2x vic uzivatelu nez ted, dost veci okopiruje z youtubu, onlyfans, facebooku a bude profitabilni.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Cele to bude zaviset na jedny veci
    Twitter se 7500 zamestnanci mel naklady zhruba 5 mld USD rocne. Dejme tomu, ze je Musk snizi na 3 mld. To je 31.25 miliona uzivatelu platicich 8 usd mesicne. A to nepocitam uroky na pujcky, pripadne vicenaklady za propousteni/nabirani novych lidi.

    Najde se 31 milionu lidi co budou dlouhodobe platit 8 usd mesicne?

    Zanedbavam inzerci, protoze uz pulka tech nejvetsich odesla a jak Koudy pise, lidi tam jsou prece proto, ze tam neni reklama jako na fb :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ja jako spravnej fanboy svobody slova, dvou pohlavi a cesty na mars i pro chudsi vrstvy verim tomu, ze ten twitter bude za rok jeste daleko lepsi hele :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Jako je určitě fajn, že to tady pořád opakuješ. Taky by bylo dobrý si uvědomit, že doslova nic z těch super věcí na Twitteru není zásluha Elona Muska. Asi nikoho nepřekvapí, že tě přesvědčily ty vágní přísliby do budoucna, když tu poslušně papouškeješi i tu směšnou zástěrku se svobodou slova.
    Nezbývá než doufat, že Twitter zůstane stejně super navzdory tomu, kdo ho vlastně skrze to porostlý dítě koupil...
    P_T
    P_T --- ---
    CRAZY_IVAN: Tam šlo o to vlákno ne o ten první náhled...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CRAZY_IVAN: to je dobře, to znamená, žes měl poslední pětiletku ba práci důležitější věci, než americký culturewars. Ngo je alt-right ikona občanský žurnalistiky, anti-antifa reportér, co se proslavil během Occupy Portland a pak znova, když si ho předvolali republikáni ke komisi ohledně 6. ledna, kde vykládal, že sice pokus o puč nebyl úplně OK, ale můžou za to fake media a antifa.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja jsem na to uprimne treba za pul roku/rok zvedavej..Protoze s kym jsem se o tom bavil, tak mi skoro vsichni rekli, ze jsou na twitteru primarne z toho duvodu, ze ho berou jako jedinou dospelou socialni sit. Ze facebook je plnej reklam a omezeni, instac je plnej obrazku kozatejch holek ktery sice neukazujou kozy, ale ukazujou kazdou druhou spolupraci..Tiktok je uplne mimo a nic jineho tu v podstate neni. Na twitteru si muzes vklidu napsat ze si myslis ze existujou jen dve pohlavi, nebo tam muzes sledovat komouse, piraty a podobne levicaky a jejich nazory, ci tam muzes sledovat pravicaky se zalibou ve zbranich etc. Nikdo tam nikoho nazor nijak zasadne neomezuje, ale je samozrejme jasny, ze s tou vetsi svobodou slova nez ma fcb/instac/tiktok prichazej i nejaky negativni veci a pak uz je na kazdem cloveku jak si dokaze informace overovat, jake ma kriticke mysleni atp..Imho na twitter zacne behem par mesicu prechazet dost lidi treba z toho facebooku. Zvlast jestli Elon prodlouzi limit znaku na prispevek, prida hd videa a dalsi featury..Takze ja se na to docela tesim. Neni zadna jina socialni sit kde by byl ceskej miliardar kterej se vyjadruje jako zastydlej pubertak a komentuje zenskejm kozy atp..(Lukacovic).
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: vůbec nevim, dokonce ani nevím kdo to je.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JIMIQ: no ty čísla jsou lehce podezřelý, víc aktivních uživatelů, než registrovaných účtů, půl miliónu novejch účtů denně za posledních 8 let, a celkovej součet 250 milionů... tohle bude hodně kreativní statistika
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    JIMIQ: tak vzhledem k tomu, ze twitter uz mel zkolabovat pred tydnem..... ;) Kazdopadne mi prijde, ze narust aktivity, s prihlednutim k muskove schopnosti vytrolit , neni neocekavatelny :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: verim jenom statistice kterou si sam zfalsuji :D
    Jinak nektere grafy konci v listopdu 20 (asi preklep ale stejne…)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ale pošle. A pak ti na to udělá celofiremní prezentaci. Třikrát. S testem nakonec.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: To fakt neposle. V korporatech se naopak jedna o kazdy pocovine desetkrat. Mozna si pletes korporat se startupem :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: mně osobně taky přijdou hrozný, ale .. svoboda slova?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Andy Ngo má něco společného s Muskem/twitterem?




    KOUDY: tak zrovna podobný maily ti pošle asi každej korporát aspoň jednou ročně. Až na to ignorování hierarchie teda.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    POSPIK2705
    POSPIK2705 --- ---
    KOUDY: game of universe 2:0 , studená valka 2:0 2022
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    P_T: zrovna vps_reports podle tohoto nabádal k násilí, což je porušení podmínek (tím se nikoho nezastávam, jen přidávám kontext):
    https://twitter.com/stillgray/status/1596074770193604609?s=20
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: popravdě já bych je za to třídní blábolení asi zabanoval taky. jako jasně, že maj pravdu, ale nemůžou to říct nějak... já nevím, politicky korektně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam