• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    starlink a instalace na letadle :
    https://twitter.com/SpaceX/status/1600953034053275648


    "Starlink started providing high-speed, low-latency internet to passengers during flights on the first @flyjsx
    jet this week!"
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Elona mrzi, ze Twitteru odesel Elton John. Ten se nemohl divat, na to jak se twiterem siri misinformations bez kontroly. Muskovi na otazku uz asi neodpovi, prinejmensim ne na twitteru.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    THEFLON: a ja myslel, ze uz Dear moon startoval loni :D No nic, uvidime kdo vydrzi az do konce.
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    TOXICMAN: Toho tady očividně přehlídli skoro všichni 🇨🇿... během ukájení se na Twitterem... Twitterem...And wait for it...... překvapivě Twitterem 🤫
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Tesla Megapack | Lessines, Belgium
    https://youtu.be/mO6LozV3dw4
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TROGLODYT: afaik tematem threadu je Musk a kdyz ted Twitter patri do jeho business portfolia...

    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Nechcete si na ten zpíčenej twitter založit vedle klub Elonův Twitter, a tyhlety nezajímavý debaty si vést tam?
    .... a tady by mohly dál kvést raketky a tesla káry, případně ňákej neuralink...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STARE_CASY: Vis ze má Twitter a fb jakoze…. Miliony uživatelů, zejo?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: ja na twitter lezem vylozene kvoli muskovi/spacex/tesla, keby tam nebol tak zrusim ucet, lebo to nevnimam ako socialnu siet, iba ako taky newsfeed
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: americký firmy co nechtějí řešit gdpr radši blokují EU uživatele, tak to asi vymahatelné je
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    musk cely zivot volil demokraty ("because it was the kindest party"), az ted v poslednich volbach republikany. podle jeho nazoru je polarizace US uz neudrzitelna a chce skrz ten twitter nejak zaridit, ze by byly vice slyset centristicke hlasy. enabling civil debate.

    protoze twitter nema obdobu, muze se mu to povest, co by né. lidi tam porad budou chodit (a porad nadavat, za vsech okolnosti, to je normalni)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SUMAC: do budoucna nevidím, hodnotím tedy jen to, co se už stalo a pokud možno vždy s určitým časovým odstupem, kdy si věci najdu z více zdrojů. Takže co z Twitteru bude, prostě nevím a na rozdíl od technologických věcí odmítám dělat predikce.

    Jestli twitter změní celebrity, naprosto netuším.

    Whoopi je ve svých názorech a vystupování také konzistentní roky a roky. Je aktivistka (a nemyslím to vůbec hanlivě, právě naopak - vážím si jí za to, jak se staví k lidským právům), je zvyklá dělat velká gesta, ale také měla několik hodně kontroverzních akcí, kdy na začátku spustila velký humbuk a později změnila názor. Mimo jiné zpočátku obhajovala Billa Cosbyho, že nebyl sexuální násilník. Nevšiml jsem si ale, že by byla od té doby nějak opatrnější v radikálních krocích a byla ochotnější si zjišťovat fakta předem.

    Jima Carreyho mám ve veřejném životě spojeného s jeho přístupem k vakcinaci - spojoval očkování s autismem, účastnil se demonstrací proti očkování dětí (obojí bylo dlouhé roky před covidem, za covidu netuším, co dělal), udělal si na tom ostudy dost. Gigi Hadid jsem si musel najít a nemám k ní žádnou poznámku, módní svět mne naprosto míjí (což je jen můj problém, nevnímám módu jako něco z principu špatného, jenom prostě pro mne cizí a lidi z módy neznám, jména mi nic neříkají).

    Co tímhle whataboutismem ale chci říct - to, že některé mediálně známé osobnosti s velkým humbukem opouští twitter, nemusí znamenat ani to, že mají pravdu, ale ani to, že reálně něco změní. Twitter je v mnoha ohledech specifická síť, častěji než celebritami showbyznysu využívaná politiky a novináři. Ti mají v komunikaci dost jiné tendence (i když se samozřejmě někde překrývají), málokteří dělají velká rozhodnutí překotně a nepřipadá mi, že by ve velkém odcházeli. Pokud se Twitter nezmění zcela zásadně (na což to opravdu nevypadá) a zůstane jim pořád platforma na sdílení názorů s potenciálními voliči, tak asi neodejdou.

    Takže radši prostě počkám.
    PES
    PES --- ---
    MICKK: Pokud jsou ty jiní mimo jurisdikci?
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: jak moc firmy rady spolupracují s jinýma co se neřídí rozhodnutím soudu?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    OTAVA: jenze proc lidi na ten twitter vubec lezou? Ja tam treba v roce 2008 vlezl abych sledoval lidi jako Eric Idle (ktery uz s tim taky chce seknout) a abych sledoval novinare a komentatory co znam z UK a US novin diskutovat denne o geopolitice. Twiiter muze zit z reklamy jen pokud tam bude nejaky obsah a ten vytvareji napr. celebrity a individualni uzivatele (zadarmo). pokud znacna cast z nich odejde, pac je tam budou trollit hordy fake uctu, tak tam proste nezbude nic, proc by se tam mel nekdo zdrzovat a cist reklamu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SUMAC: Tak celebrity prijdou a odejdou, todle asi nehraje roli, roli hrajou velky prachy - organizace jako twitter sezere HODNE penez.

    Pochybuju ze presvedcis lidi aby ti platili 8 USD za modrou ikonku jen tak. Urcite bude potreba nejakej propracovanej system benefitu, ktery neodradi neplatici uzivatele a presto umozni platici uzivatele mit benefity. Muzes se zeptat NYXe jak to funguje ;-)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    STARE_CASY: kozistetni to mozna je, ale jestli to nepovede k marginalizaci celeho twittru na jednosmernou alt-right troli farmu s minimalnim spolecenskym vyznamem je otazka..

    Elton John quits Twitter over policy change that ‘allows misinformation to flourish’ | Elton John | The Guardian
    https://www.theguardian.com/music/2022/dec/09/elton-john-quits-twitter-policy-change-allows-misinformation

    Several other celebrities, including Whoopi Goldberg, Gigi Hadid, and Jim Carrey, have left Twitter since Musk’s takeover.
    PES
    PES --- ---
    MICKK: V dnešní "globální ekonomice"? Leda by to "někdo zakázal/zablokoval"... jinak by se to nelišilo od jakékoliv jiné ekonomické aktivity (zahraniční) jak soukromých osob tak firem...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    OMNIHASH: Musk v tomhle ale konzistentně několik posledních let říká, že free speech neznamená říkat naprosto cokoli bez jakéhokoliv omezení, ale že omezovat to smí v poslední instanci jedině soud. A že pokud má nějaká soukromá platforma typu Facebook nebo Twitter další pravidla, musí být transparentní a veškerá rozhodnutí zdůvodněná, ověřitelná a případně obhajitelná u soudu.

    V tomto ohledu jsou zatím všechny jeho kroky týkající se "free speech" konzistentní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam