• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    MICKK: Pokud jsou ty jiní mimo jurisdikci?
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: jak moc firmy rady spolupracují s jinýma co se neřídí rozhodnutím soudu?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    OTAVA: jenze proc lidi na ten twitter vubec lezou? Ja tam treba v roce 2008 vlezl abych sledoval lidi jako Eric Idle (ktery uz s tim taky chce seknout) a abych sledoval novinare a komentatory co znam z UK a US novin diskutovat denne o geopolitice. Twiiter muze zit z reklamy jen pokud tam bude nejaky obsah a ten vytvareji napr. celebrity a individualni uzivatele (zadarmo). pokud znacna cast z nich odejde, pac je tam budou trollit hordy fake uctu, tak tam proste nezbude nic, proc by se tam mel nekdo zdrzovat a cist reklamu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SUMAC: Tak celebrity prijdou a odejdou, todle asi nehraje roli, roli hrajou velky prachy - organizace jako twitter sezere HODNE penez.

    Pochybuju ze presvedcis lidi aby ti platili 8 USD za modrou ikonku jen tak. Urcite bude potreba nejakej propracovanej system benefitu, ktery neodradi neplatici uzivatele a presto umozni platici uzivatele mit benefity. Muzes se zeptat NYXe jak to funguje ;-)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    STARE_CASY: kozistetni to mozna je, ale jestli to nepovede k marginalizaci celeho twittru na jednosmernou alt-right troli farmu s minimalnim spolecenskym vyznamem je otazka..

    Elton John quits Twitter over policy change that ‘allows misinformation to flourish’ | Elton John | The Guardian
    https://www.theguardian.com/music/2022/dec/09/elton-john-quits-twitter-policy-change-allows-misinformation

    Several other celebrities, including Whoopi Goldberg, Gigi Hadid, and Jim Carrey, have left Twitter since Musk’s takeover.
    PES
    PES --- ---
    MICKK: V dnešní "globální ekonomice"? Leda by to "někdo zakázal/zablokoval"... jinak by se to nelišilo od jakékoliv jiné ekonomické aktivity (zahraniční) jak soukromých osob tak firem...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    OMNIHASH: Musk v tomhle ale konzistentně několik posledních let říká, že free speech neznamená říkat naprosto cokoli bez jakéhokoliv omezení, ale že omezovat to smí v poslední instanci jedině soud. A že pokud má nějaká soukromá platforma typu Facebook nebo Twitter další pravidla, musí být transparentní a veškerá rozhodnutí zdůvodněná, ověřitelná a případně obhajitelná u soudu.

    V tomto ohledu jsou zatím všechny jeho kroky týkající se "free speech" konzistentní.
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: asi by měli problémů monetizovat EU uživatele a přišli by o příjmy od EU firem
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Tohle mne dnes a denně fascinuje - co by ty jiné země (jmenovitě se zkusíme omezit na EU) dělaly, kdyby se od tam Twitter stáhl fyzickou přítomností a operoval "non-EU based" (tedy řekněme z USA) a ty cizí země a regulátory se vykašlal...
    ...to by jako EU vyhlásila cenzuru? Blokovala přístup? Zakázala by i StarLink konektivitu? VPN tunel? Donutila Apple a Google smazat aplikaci ze store a třeba ji i vzdáleně smazat uživatelům? Zakázala by komukoliv cokoliv zaplatit Twitteru jako zahraniční firmě (ať již předplatné či reklamu apod.)?

    Jako to by nikomu nevadilo, jak by se EU odkopala jako de-facto totalitní?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    K tomu free speech twitteru se taky sluší dodat, že je to sice hezká myšlenka, ale z USA pochází cca čtvrtina uživatelů, a v ostatních státech už k tomu tenhle libertariánskej postoj rozhodně nemaj, a pokud tam bude chtít twitter operovat, nějakou formu cenzury/kontroly ho zavést donutěj.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TOXICMAN: kez by z bocca chica vubec nelezl a nechal politiku politukum, no.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PES: hele nechávám tu v klidu i kritické názory, sám s ním v určitých věcech nesouhlasím, ale baví mě spíš ty technologické věci kolem společností, ve kterých se motá.
    Radši bych ho viděl v Boca Chica než v Twitter HQ, ale tak můžu leda co? Napsat mu to na Twitter :D
    PES
    PES --- ---
    THAIGRR: snad dle toho kdo "fandí Muskovi", no ne? ;-)))
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    TOXICMAN: republikánům nebo demokratům? :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    já snad začnu rozdávat banány
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Nu, za 10 či 20 let možná pochopíš, že se strašlivě mýlíš ty... no možná Ti to nedojde nikdy...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MRAKY: vzhledem k tomu, jak ho ua poslala doprdele, kdyz si zacal volat s putinem a navrhovat jednani s ustupkama rusku a jeho naslednych projevu urazene jesitnosti, problemu se starlinkem etc...

    Bych klidne veril, ze to botama neni :D
    Ale vim hovno, jak je to ve skutecnosti. Velky ego a mesiaskej komplex ale Elon ma, to mi nikdo nevymluvi :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: ty jsi fakt nemocnej.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    AVATAR: musk poslal zpravu - nejakou dobu nazpet - ze odmazavaji bot ucty a at se lide nedivi, pokud se jim snizi pocet sledujicich...
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: to je velmi špatně:

    a) firmy si akorát "spočítaly", že se nechtějí srát s hnojometnými "uječenými aktivisty" - chyba, ustoupili jim a už budou ustupovat pořád (a jednoho dne dorazí zády k té zdi, za kterou už ustoupit nebudou moci a přesto na ně budou ti "aktivisti" ječet)

    b) snad Musk tohle počáteční období ustojí, protože nic nerozhodí tyhle "aktivisty" jako to, že se ukáže, že nemají prakticky žádný vliv a ani moc (a pak na ně začnou srát postupně všichni ostatní)
    AVATAR
    AVATAR --- ---


    Klasicky se zmenil jen cil, no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam