• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Elon uz typkovi kterej stalkoval jeho letadlo a sdilel to na twitteru psal, ze mu to vadi a ze je to pro nej i jeho rodinu security problem a ze mu da 5000 dolaru, kdyz to prestane delat a typek mu odpovedel, at mu da 50 tisic dolaru..aka klasicky vydirani. Takze to skoncilo tak, ze typek ma za stalkovani elonova letadla zabannovanej ucet a nula dolaru no..Za me v poradku..:)
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: chapu ;) "stalker" pronasleduje elonovo auto, protoze si myslel, ze je v nem elon (byl v nem syn) a proto pak zrusil ucet typkovi, kterej sleduje private jety (a nikdy driv fanousci elona urcite nesledovali, nebo kodkoliv, kdo chtel udelat fotky treba -> ted to budou vsechno stalkeri, co ho chteji vykuchat urcite)

    meanwhile elon

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: pak uz nikde

    V reakci na kauzu Arnault v říjnu uvedl, že LVMH se svého soukromého letadla zbavila. „Díky všem těmto příběhům jsme se rozhodli naše letadlo prodat,“ řekl v rádiu Classique, které rovněž patří pod křídla LVMH. „Výsledkem je, že teď nikdo nevidí, kam jezdím, protože když používám soukromá letadla, tak si je pronajímám,“ dodal podnikatel.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: a kde je pak problém?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Vsak treba dopadne jako Arnaut a letadla si bude pronajimat aby nikdo nevedel ve kterem a kam prave leti.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: tak ať nelítá děti do školky. Nebo litá něčím jiným.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Ne, protoze to vetsinou dava az zpetne. Pokud vim, tak nefoti jak zrovna vzleta letadlem, nebo jak prave veze deti do skolky apod. Chapu, ze se v CR tenhle nazor asi nenosi, ale podle me fakt lidem neni nic do toho, co zrovna nejakej miliardar nebo herec dela a nechapu tu potrebu lidi stalkovat znamou herecku, jak vede svoji dceru do skoly nebo muskovu rodinu apod. Nejsou to politici nami voleni a placeni z nasich penez, takze naprosto chapu a ctim jejich pravo na soukromi. Plno deti znamejch lidi ci miliardaru bylo v minulosti uneseno..vydirano atp..Takze nevidim nic spatnyho na tom ze se ty lidi bojej o svoji bezpecnost a nechtej aby je nekdo online trackoval a sdilel to dal tisicum dalsich lidi.
    PES
    PES --- ---
    PER2: Opět, necítíte rozdíl mezi tím co na sebe "vyžblebtá" sám a permanentním cizím sledováním+vytrubováním do světa?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUMAC: pořád si ale myslím, že je to nějaký rafinovaný tah, jak znovuovládnout některou z už jen částečně svých firem (nejspíš právě tu Teslu) a nebo proměnit Twitter ve spoustu cashe ... a nebo zkrátka nevíme, spoustu věcí si můžeme jen domýšlet.

    Každopádně by mi nepřekvapilo, kdyby něco z toho, co dělá, dělal fakt jen kvůli tomu, aby mohl dělat to, co doopravdy chce. Na což potřebuje peněz zdaleka nejvíc...

    Jinak BTW ten propad akcií Tesly už pocítil:
    Nejbohatším člověkem světa je poprvé Evropan, Francouz Arnault | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/bloomberg-nejbohatsim-clovekem-sveta-je-poprve-evropan-francouz-arnault/2298668
    PER2
    PER2 --- ---
    hele kdyz se elon nekde vyfoti a hodi to rovnou na twitter, neohrozuje tim svoji bezpecnost? neporusuje tim zaroven to nove pravidlo twitteru?
    kdyz zrovna nebudu chtit sejmou jeho tryskac, z ukrajiny ukradenym erpegeckem, nestacilo by mi bohate info, ktery o sobe dava on sam? same otazky
    kolik milionaru/miliardaru bylo realne uz napadeno diky tomu infu na twitteru , co sledovalo private jety?


    anyway, Cosmic Perspective:
    "Cameras and mics are set for today's potential Starship static fire"

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: no tak Wechat tě zabanuje, když se budeš trefovat do medvíka Pů, že jo. Tohle bude něco podobného. Bude to západní předseda, podle čínských představ :-)

    A jako pokud z toho chce mít platební platformu, která bude fakt univerzální, tak si vlastně nikdo nebude moc dovolit Twitter nemít. Takže mu je vlastně jedno, z jakého důvodu z toho lidi ostentativně odcházej.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SPLNYX: no za tento tyden prodal akcie tesly za celkem $3.6bn, dohromady letos je to uz asi $20bn.. porad mu chybi dalsich asi $20bn na to aby zaplatil dluh co udelal za nakup twittru. penize potrebuje ted a proto to prodava, nema cenu drzet padajici akcie, navic v dobe kdy dluzi za nakup twittru a asi tam ma nejake uroky.
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    Já nevim, ale mně přijde, že Musk ty akcie prodal hlavně i proto, protože, ač už zdánlivě dropnuly dost (dříve už prodal část za lepší ceny), ví, že se ta akcie na tady ty hodnoty nějaký roky nepodívá, bude ještě nějakou dobu klesat (ačkoliv krátkodobé býčí turbulence asi zažije), a bude mít možnost nakoupit později za mnohem lepší ceny. Čekáme recesi a Tesla je ještě pořád dost overpriced. Prostě prodal v době, kdy mu to ještě přineslo nějaký pěkný peníze, a nakoupit levněji může kdykoliv později.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: cas nakupovat :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: tak to bylo snad jasny, jiny penize nez akcie tesly nema a tech 44 Mld bude muset zaplatit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ze superhrdiny je záporák, Musk prodal akcie Tesly za 3,6 miliardy dolarů - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-nejbohatsi-lide-ze-superhrdiny-je-zaporak-musk-prodal-akcie-tesly-za-36-miliardy-dolaru-221400
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GIOMIKY: to ale může být částečně cíl celé transakce... pokud se např. rozhodl část akcií Tesly nakoupit zpátky, tak tohle je přesně cesta, kterou by toho mohl dosáhnout.

    Nemusí mít s Twitterem nějak dlouhodobý zájem. V tom případě se ale některých minoritních akcionářů, co by mohli mít zájem na koupi jeho v současnosti většinového podílu, bojím o hodně víc...

    Každopádně pochybuju, že jeho dlouhodobým cílem je rozprodejem akcií Tesly financovat Twitter. Jisté ale je, že tím, že drží v rukou Starlink a Twitter současně, má v rukou něco, o co se celkem marně snažili Google i Facebook (tedy vlastní globální pokrytí - projekt Loon, různá solární letadla, apod.). Dostal se do pozice, která je hodně napřed oproti komukoliv z "Big Five". Vlastně bych se nedivil, kdyby korporát zformoval v panice nějaký blok proti Elonovi (typu koalice Big Five s ULA, apod.)
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Klidně. Svět to nespasí a mně vadit nebude, že se uzavřete do bubliny přikyvovačů (akorát smůla, ze NYX má na Ignore limity, že?)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: Vis co ? premyslel jsem o tom dlouhou dobu (zadne impulsivni rozhodnuti) a myslim si ze mi v zivote neprinasis zadnou pridanou hodnotu a vlastne nic pozitivniho. Takze si rozsirim ignore o 1 cloveka bude se nam obema zit lepe, jo ? Ahoj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam