• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALCATOR: a navíc je tam ten faktor, že taková platforma chce co nejvíc vydělávat. to znamená co nejvíc aktivity. a nejvíc aktivity vyvolávají hádky, polarizace, nenávist.. takže chtě nechtě takové věci musíš amplifikovat. ne vědomě,.udělá to za tebe algoritmus / neuronová sit..
    LEGI
    LEGI --- ---
    SATAI: na tomhle me nejvic poburuje, jak je mozny, ze tam ta krava vubec byla.SATAI:
    PES
    PES --- ---
    SPLNYX: Pokud to nemá být "sociální rozcestník zdarma", tak zrovna "odkazy jinam" budou muset zpoplatnit (a ty na konkurenci extra sazbou ;-))
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    Twitter ma byt o kratkych zpravach a diskuzi s odkazovanim na dalsi zdroje v internetu (vcetne socialnich siti, tudiz ne ty odkazy banovat). Jestli si nekdo myslel, ze tim, te se da vsem prostor (pominu, ze ani to se nakobec v Twitteru nedeje), tak se na tom vytvori sit s kvalitnim obsahem, tak je uplne mimo. Kvalitni obsah dostanes jen tam, kde mas kvalitni uzivatele a system hodnoceni, reputace a moderovani. Musk nevi, co si koupil, nevi, co chce, a nevi, jak toho dosahnout, to je cele :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Musk’s alleged stalker identified; no evidence of ElonJet tracking, report says | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2022/12/report-police-find-no-evidence-yet-that-stalker-used-elonjet-to-track-musk/
    SATAI
    SATAI --- ---
    https://twitter.com/golub/status/1604847756987637760
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    ALCATOR: Tak to uz ale mame, a je to sit Stack Exchange, ktera ma celou radu komunitnich siti https://stackexchange.com/sites - ja pri sve praci casto pouzivam Stack Overflow, ale je tam cela rada komunitnich siti orientovanych na jine oblasti. Quora je horseshit, protoze nemaji dobre propracovany system hodnoceni a postup pri prispivani, proto tam projdou nesmysly. Na druhou stranu to ale neni diskuzni forum, ale kdykoliv se tam (Stack Overflow) diskuze na nejake tema objevi (nez se pro povahu diskuze vlakno uzavre), stoji alespon za to :) Ale z Twitteru Musk lepsi forum based Stack Exchange rozhodne neudela, to at rovnou zapomene, to by tu sit musel celou predelat a v zasade zabit Twitter tak, jak ho zname.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: dlouhodobe hodluju a tam jsem stovky procent v plusu a jinak jedu daytrading nebo week trading..dnesni trade byl petiminutovej na tesle..Jinak cekam co se bude dit a co velky investori na muskovo oznameni ohledne twitteru..Jestli rekne ze bude respektovat anketu a zacina hledani novyho CEO..apod.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Jedes day trading? Close vlasek pod 150
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Podle me chce Musk z twitteru udelat misto, kde se lidi nebudou bat rict svuj nazor, ikdyz nebude vetsinovej. Uz z toho duvodu z toho nikdy nebude neco jako facebook, protoze budes mit misto, kde budou lidi ze savoye a lidi z putyky nekde na hlavaku. Bavil jsem se s amikem kterej zil v kalifornii a rikal, ze tam proste clovek nemohl rict, ze volil Trumpa, protoze mu byli schopni levicaci propichat gumy u auta a plno lidi se z kalifornie stehuje na floridu nebo do texasu, protoze z LA se stava mesto bezdaku a fetaku. Plno videi o tom tocil i treba Michal Sopor..Cech, kterej v kalifornii nekolik let zil a odstehoval se na floridu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ALCATOR: kvalitni diskuze je zcela mimo verejny internet. A twitter je verejny.
    Nejde o to, ze by diskuze na univerzitni pude, napriklad, nebyly verejne, ale velmi pomalu se do techto diskuzi vkrada online svet. Nikdo ti nezverejni seminar na internetu, nebo diskuzi po seminari, nebo diskuzi po diskuzi v hospode. Zatim sleduju jenom hrstkuly profesoru a docentu s pripravenymi prednesy.
    Zatimco vsz, ovladla internet, vcetne Muskovych stupidnich anket.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY: Potíž je, že subscription na Twitteru by musela nabízet něco, co bych považoval za skutečně přidanou hodnotu, a ne jen "Všechno, co bylo doteď zadarmo, bude zpoplatněné".

    Protože mám-li být platící zákazník, tak očekávám komfort a servis.

    Aktuálně je Twitter něco jako zakouřená zaplivaná putyka někde u nádraží, kde v zimě chca nechca musíš být, jestli nechceš zmrznout při čekání na zpožděnej vlak. A tak musíš přetrpět, že vedle tebe hlučně mele sračky nějakej nácek, o kus dál zase nějaká zfetovaná bloncka zkouší na svý kozy ulovit nějakýho kunšofta atd. Na rozumnou diskuzi plnou nuancí můžeš zapomenout.

    Jestli z toho chce Musk udělat restauraci, tak bude muset nastavit velmi přísná pravidla chování, zajistit návštěvníkům, že budou moci vést skutečný dialog s někým, kdo nemá v hlavě nasráno, atd.

    On má Musk jakousi vágní představu, že by z Twitteru mělo být místo, kde budou "lidi" rozebírat zásadní témata a problémy dnešního světa, budou argumentovat, a nakonec se dobereme nějaké pravdy a posuneme se dál.

    S ohledem na to, že něčeho takového není schopen ani US Congress, kde je zakázáno používání sprostých slov, tak považuju Muskovy představy za naprosto zoufale naivní. Ani Quora, na které jsem od roku 2016, nedokázala posunout lidské vědění ani o centimetr; každý boží den tam přijde zas další kokot, který se zeptá, jestli Američani to přistání na Měsíci zfalšovali, a denně tam přibude tuna otázek typu "Uctívají ateisti Satana?"

    Nevidím žádnou šanci, že by platforma, kde na sebe lidi pořvávají a kde zjevně nejvíc lajků dostane největší křikloun, mohla uspět tam, kde to Quora nedokázala.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ta hudbicka k tomu :)))

    Donbass Revolution 💤 (@DrvnkUncleZ): "Activist glues himself to the Turkish PM demanding the country switch to electric cars 😆" | Nitter.cz / NoLog.cz
    https://nitter.cz/DrvnkUncleZ/status/1604834675620335617#m
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    https://twitter.com/_mark/status/1604625280500240384
    PER2
    PER2 --- ---
    stejne nejlepsi clen posadky dearmoon
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    E2E4: prijde novy CEO z UK jmenem Elongated Muskrat a bude sefovat stejne jak Elon dosud :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: takže jsem to v podstatě odhadl..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: To se nerika. Naposled jsem napsal ze jsem koupil na 95 dolarech za milion metu a hned jsem dostal hate ze flexim - [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] ..takze muzu jen rict, ze dnesek je zatim celkem fajn den..opet diky Elonovi..:)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Kolik KOUDY od rána vydělal?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Uživatelé Twitteru odhlasovali, aby Musk skončil v čele společnosti, akcie Tesly posilují

    Uživatelé Twitteru odhlasovali, aby Musk skončil v | Akcie.cz
    https://www.akcie.cz/novinky-z-trhu/193421-uzivatele-twitteru-odhlasovali-aby-musk-skoncil-v-cele-spolecnosti-akcie-tesly-posiluji/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam