• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ONDRAT: Neberu ho vazne. Davam ho jako priklad cloveka co zije v usa a toci o tom co vidi kolem sebe v LA nebo na Floride kam se z LA prestehoval. Netusim jakou ma karieru. Takovejch lidi jako Sopor ti muzu dat deset a vsichni toci defakto o tom samem..Takze kdyz to doslo nejakym pristehovalcum co tam zijou, tak to asi doslo i Muskovi a proto treba koupil ten Twitter.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KOUDY: Hele já nevím, ale vážně bereš Šopora vážně? Člověka co jel pro video natáčet smažky do ulic San Francisca? Ve svý youtube kariéře udělal neuvěřitelnej obrat k tomu nejhoršímu. To je, jak kdybych si dělal úsudek o Česku z videí Pragulic.

    Jenom k tý Floridě, tak je republikánská jenom o 1/2 procenta, zatímco Kalifornie je demokratická o 10-20%.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: pointa je, ze demonstrovat polarizaci spolecnosti usa na zaklade youtube videi jednotlivce a jeho osobnich nazoru, je skvelej zpusob polarizace spolecnosti, ale fakt ne dobrej napad.

    Kazdopadne mrknu po praci, diky :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Taky taky. Hlavne plno lasky :)
    AVATAR: Nikdo mi nevymejva mozek a nikde netvrdim to co ty rikas. Bavim se pouze o tom, co chce IMHO udelat Musk z twitteru v navaznosti treba na twitter files apod..:)..Me nic vysvetlovat nemusis. Sveta jsem procestoval urcite mnohem vic nez ty :) a ten cech jen toci to, co se s velkym a bohatym mestem jako je LA deje v prubehu let, nicmene narozdil od tebe, me nebo omnihashe ma daleko vetsi vhled do mentality americanu vzhledem k tomu, ze tam leta zije a po americe cestuje. Takze jeho nazory na veci ohledne usa budou urcite relevantnejsi nez nazory tvoje, moje nebo omnihashe :)..Ja tu muzu psat ze jsem byl par let zpatky na floride a vsude bylo cisto i fajn lidi narozdil od LA..Pritom florida je republikanska a LA demokraticky..Takze popojedem zpet k Muskovi, protoze bavit se tu o tomhle je fakt zbytecny. Jediny co si myslim je, ze amerika se dost polarizuje posledni roky a Musk koupil twitter kvuli tomu, aby byla nejaka platforma kde budou moct zaznivat nazory z obou taboru a ne jen jednoho..Jestli je to dobre nebo spatne ukaze az cas a nas v CR se to fakt netyka. My tam mame Vavru, Lukacovice a kozaty buchty z moravy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: me jen zajima, kdo ti vymejva mozek. Sociologie spolecnosti se fakt neda vyhodnotit na zaklade youtube videi.

    Pouze na zaklade nestrannych statistik. Nazory jsou na hovno, at prichazi zleva, zprava nebo cech a vychazet z youtube videi (pokud je nedela nejakej renomovanej sociolog / demograf), je jen o informacnim biasu a algoritmech, co ti predhodi.

    Cywe zas ti tu vysvetluju svet. Proc si nedam pokoj :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: :)) cywe ty nebejt, tak si tě budu muset vymyslet! Užij si svátky a míjení point zdar, šperkaři!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/TwitterBusiness/status/1604956203401912321
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Chapes to jako vzdycky uplne spatne. Ja nemam zadnej pocit. Ja ti tu davam jako protivahu tvy dovoleny v USA cloveka, kterej tam nekolik let zije. Stejne jako nerikam ze by bylo fajn mit necenzurovanej twitter, ale ze Musk se bude snazit udelat z twitteru misto, kde lidi budou moct rikat svuj nazor. Nejaka moderace tam bude urcite probihat, coz Musk psal uz nekolikrat, takze nejakej 4chan bez moderace z twitteru urcite nikdy nebude. Jenom se proste nebude nadrzovat jedny strane jako tomu bylo pred koupi twitteru muskem. To je cely..a samozrejme ze kdyz nekdo vyrabi treba krasny sperky a nekdo kdo nikdy nic nevyrobil mu bude neustale rikat, ze ty sperky stojej zahovno..tak se sperkar bude branit. Neni nic divnyho si stat za svoji praci..coz je asi zase neco co nikdy nepochopis ty. Dalsi kopani do koudyho netreba. Tvuj nazor pro me neni uprimne nijak relevantni a je tu dost OT.

    AVATAR: treba..a nemusis si davat sopora..Tech uctu je dost.

    Venice Beach - Florida vs. Kalifornie | Ráj vs. Skládka?
    https://www.youtube.com/watch?v=-zhSsoiAqsA
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    skoro by to tu chtelo prejmenova z "Elon Musk (Spacex, ect.)" na "Koudyho koutek"...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ano, to sem měl přesně na mysli, máš pocit, jakej nemáš vhled do místní situace, a pak se vytasíš s videoblogem dalšího přistěhovalce, a hned na to plynule navážeš snouflejkama a kvérama, abys to rozsek, že by bylo fajn mít necenzurovanej twitter, a že proč jsou na sebe lidi tak zlí, Esterko?
    Víš kulový, páč seš jenom nabob z druhý strany světa, co má pocit, že když si přečte dost blogísků a shlídne přehršel random youtube videí, tak má dostatečnej insight, aby moh vynášet rychlý soudy. Amerika se nijak radikálně nepolarizuje, jenom dementi z internetů se aktivizujou, protože zjistili, že ve svým nasrání nejsou sami, a můžou se shlukovat do debilogrup libovolnýho vyznání a účelu. Soudný lidi tam dělaj to samý co vždycky, a na podobný případy kašlou, páč věděj, že tu byli a budou vždycky, a vrážet do nich svůj čas a energii nemá žádnej výsledek - to je mimochodem asi nejcennější rada, co sem kdy v tý Americe dostal. To je jako dělat si obrázek o český společnosti podle diskuze na Novinkách.
    To, co furt nechápeš, je, že moderovat na minimální zákonný úrovni nestačí. Rozhodně ne k tomu, aby ti sociálka prosperovala i mezi jiným segmentem, než fringe desoláti, který vyhodili odevšad jinud. Vzpomeň si, kolikrát si tu dostal psotník za soustavnýho výsměchu x kolemjdoucích, když tu někdo nadhodil cokoliv, co ti nebylo milý. To jsou stovky diskuzí s tisícovkama příspěvků, kde se furt dokola obhajuješ kvůli nějaký náhodný kravině, která nikoho vlastně nezajímá dál, než že tě s ní může vytočit, ukázkovej trolling v nejčistčí formě. Stačí kamkoliv na nyxu napsat epoxydovej stolek a je 90% jistota, že do zejtřka je tam flejm na 100+novejch s tebou v hlavní roli. Všechno legální a v pořádku, ale nebejt toho, že to pak dotčenej správce smaže a rozdá pár banánů, tak seš v tom schopnej vrtat do furt, nebo dokud ti fakt finálně nepraskne ta žilka, aby se ti utoho smálp pět trollů a další pět set lidí jenom protočilo oči a skrolovali zase k hodnotný části diskuze. Jak tohle chceš vyřešit bez moderace? Buď dotčený klepneš přes prsty, nebo máš za chvilku 90% příspěvků jenom nesmyslnej cripplefight furt dokola, kterej jenom všechny zúčastněný nasere, ale reálná informační hodnota je záporná, stačí se podívat třeba sem.
    Odpovídat mi netřeba, že bys pochopil, co se ti snažím sdělit, nijak moc nevěřím, jenom to ze mě muselo ven, když tě tu pozoruju třetí den ve vášnivý diskuzi s Avatarem, kde se celou dobu úspěšně míjíte.


    AVATAR:

    https://www.youtube.com/channel/UCluqiSm33CQk_ya3H7iOTEQ
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: nahod naky video, nejak se nemuzu zadnyho sopora dogooglit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: To je hezky ze jsi byl v americe na dovoleny..Ja se bavim o nazoru lidi, kteri tam zili nebo zijou. Doporucuju ti shlidnout par videi treba od Sopora, kterej ma narozdil od tebe realny zkusenosti s tim jak se LA za posledni roky promenila v mesto bezdaku a fetaku a co tam lidi delali podporovatelum Trumpa..Samozrejme si dokazu predstavit ze republikanskejch statech to zas bylo naopak..Amerika se kazdopadne dost polarizuje..u levicaku je cim dal vic woke/snowflake dementu a u pravicaku zase cim dal vic typku se zbranema..Musk by rad mel platformu kde se tyhle dva tabory budou moct spolu bavit bez toho aby se jedna nebo druha strana cenzurovala, tak jako to delal twitter pred koupi muska..tak uvidime jak mu to pujde.

    ja sam mam v DI 13 lidi a jejich fakeidcka. Nejsem dragon abych mel v DI ctvrtku nyxu a nedovolavam se zadny svobody na zadny siti, naopak jsem tu nekolikrat psal ze svoboda slova neni o tom, ze muzes nekoho nabadat k trestnejm cinum a svy kluby na nyxu treba moderuju celkem dost, stejne jako kluby ktery spravcuju..Rozumne jsem schopnej vyjit naprosto bez problemu s kazdym rozumnym clovekem, ale kdyz do jednoho klubu napisu, ze budu volit Nerudovou a ne Babise nebo Pavla a slitne se tam dvacet lidi, kteri mi hned pisou ze je to hruza a spatne a ze Pavel je nejlepsi, tak mam potrebu jim sdelit ze si v demokraticky zemi budu volit koho chci a je jim do toho hovno..a pak je z toho klasickej flame.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jinak teda pár sítí s nulovou/minimální moderací už máme. Všechny 4chany, 8chany apd. Dovolím si tvrdit, že je nějakej důvod, proč vypadaj, tak jak vypadaj, a místo celosvětový virtuální oázy svobody je to hájemství dementů, nácků a psychopatů, hostovaný ze singapurskýho prasečáku...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: to je tak krásně symtpomatický, v jednom příspěvku vykřikovat o svobodě slova a v jeho druhý půlce opakovat fringe názory z druhý strany světa. V Sillicon Valley sem byl naposled předloni, a cedulky s Trump supportem tam měli před rodinejma domkama uplně stejný, jako ve zbytku Ameriky, a nějak sem si nevšiml, že by měli propíchaný gumy na svejch 150 před garáží. Dtto LA je furt stejná díra, jako před 20 rokama, když jsem tam byl poprvý, Skid Row se naopak trochu zlepšila, i když pořád je to pro nepřipravenýho člověka postapo lvl 90.

    Ty sám máš v DI čtvrtku nyxu, druhá čtvrtka tebe, a dovoláváš se absolutní svobody slova na celosvětový síti, když nejseš schopnej rozumně vyjít ani s pár stovkama lidí tady, co jsou podstatně příčetnější, než je internetovej průměr. Tahleta iluze svobody bez nutnosti regulace zmizí u každýho administrátora nejpozdějš při třetím trollovi.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    https://twitter.com/SpaceX/status/1604872936976154624
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    toto sem davam s disclaimerom ze to moze byt konspiracia, lebo tam nie su zdroje, postujem to iba aby som mohol napisat Elon Gasmusk :)

    Will Qatar control Twitter through Elon Musk?
    https://qleaks.com/en/will-qatar-control-twitter-through-elon-musk/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALCATOR: a navíc je tam ten faktor, že taková platforma chce co nejvíc vydělávat. to znamená co nejvíc aktivity. a nejvíc aktivity vyvolávají hádky, polarizace, nenávist.. takže chtě nechtě takové věci musíš amplifikovat. ne vědomě,.udělá to za tebe algoritmus / neuronová sit..
    LEGI
    LEGI --- ---
    SATAI: na tomhle me nejvic poburuje, jak je mozny, ze tam ta krava vubec byla.SATAI:
    PES
    PES --- ---
    SPLNYX: Pokud to nemá být "sociální rozcestník zdarma", tak zrovna "odkazy jinam" budou muset zpoplatnit (a ty na konkurenci extra sazbou ;-))
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    Twitter ma byt o kratkych zpravach a diskuzi s odkazovanim na dalsi zdroje v internetu (vcetne socialnich siti, tudiz ne ty odkazy banovat). Jestli si nekdo myslel, ze tim, te se da vsem prostor (pominu, ze ani to se nakobec v Twitteru nedeje), tak se na tom vytvori sit s kvalitnim obsahem, tak je uplne mimo. Kvalitni obsah dostanes jen tam, kde mas kvalitni uzivatele a system hodnoceni, reputace a moderovani. Musk nevi, co si koupil, nevi, co chce, a nevi, jak toho dosahnout, to je cele :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Musk’s alleged stalker identified; no evidence of ElonJet tracking, report says | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2022/12/report-police-find-no-evidence-yet-that-stalker-used-elonjet-to-track-musk/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam