• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SPLNYX: tak zrovna p/e se u teslu jako dobry indikator zrovna neukazal. Imho pujde s trhem opet nahoru. Na tyto nazory si davam zalozku, screenshot a za rok to vytahnu :) uvidime :)
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    Tesla je ale stale porad overpriced, P/E je k smichu. V prubehu roku 23 snad pujde pod 100 a pak jeste niz, neexistuje racionalni duvod, proc by Tesla mela byt nejhodnotnejsi automobilkou, vzdyt i v te oblasti EV, kterou meli kdysi ambice ovladnout, jsou uz ted snad jen lepsi prumer a napr. system autonomniho rizeni uz umi lepe komouskej Cinan, za mnohem min. penez. Tesla byla prvni, tim jeji pribeh konci, dal bude delat prumerny EV.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MRAKY: Hlavne pada uplne vsechno..viz treba Facebook..a to ikdyz Zuck neprodava..To same Amazon atp..Elon naopak prodal chytre za dost penez, kdyz to bylo nahore..Nevim ale jaky ma ty odmeny za splneni cilu tesly. Imho zas dost akcii dostane kdyz se bude tesle dal darit..Ted ale cekam horsi kvartal, takze bude sesup jak u facebooku.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: k tem soucasnym padum je trebas dodat, ze propady hodnoty, kdyz nektery z vetsich vlastniku prodava , jsou docela normalni.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tady nejaky investorsky info k akciim..:)

    V polovině září byly za cca 310 USD, nyní jsou okolo 138 USD, což je pád o více než 55 % (např. index NASDAQ Composite od přelomu léta a podzimu spadl o 18 %). Proti loňskému maximu už hodnota akcií spadla dokonce o 67 %. Na druhou stranu aktuální cena akcií Tesly je na úrovni, kde byla naposledy v roce 2020, takže o nějaký dramatický kolaps hodnoty společnosti, který by nějak ohrožoval její fungování, se stále nejedná. Mimochodem, Ford má aktuálně pokles ze svého maxima na začátku tohoto roku o 53 %, takže je třeba tyto pohyby cen vnímat v kontextu celkového trhu a nikoli izolovaně.

    Tesla je tak stále nejhodnotnější automobilkou na světě, nicméně z bilionové valuace na akciovém trhu se velká část už vypařila a její hodnota je dnes "jen" 435 mld. USD. To, že jde z hlediska hodnoty akcií o jasně nejhorší rok v historii Tesly, má ale i pozitivní efekt. Hodnota Tesly se díky této korekci konečně dostává na úroveň, kdy už nevypadá být tak předražená jako kdysi. P/E (poměr mezi tržní kapitalizací společnosti a jejím čistým ziskem) se dostal už na 42,6, což je sice stále řádově vyšší číslo než u automobilek jako Ford, GM nebo Volkswagen, ale přece jen zde došlo už k výraznému poklesu oproti dřívějšku.

    Jinak v americe zacne pro nektery tesly zas platit reduction act..Nice.

    V USA začne od nového roku platit Inflation Reduction Act (IRA), který pro některé verze Tesel vrací do hry federální dotaci ve výši 7500 USD

    Tesla má už jen pod 200 tisíc nedodaných objednávek, klesá o ně zájem? | Svět hardware
    https://www.svethardware.cz/tesla-ma-uz-jen-pod-200-tisic-nedodanych-objednavek-klesa-o-ne-zajem/58759
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    The Childish Drama of Elon Musk - The Atlantic
    https://www.theatlantic.com/newsletters/archive/2022/12/the-childish-drama-of-elon-musk/672496/

    For the past few days, Elon Musk has been throwing a gigantic temper tantrum on his platform, Twitter. It is not usually a matter of public interest when a narcissist like Musk goes haywire, but just as Donald Trump’s anger warped our public life, Musk’s conniptions could affect our culture and how we get information.

    Musk’s defense of free speech is nonsense. One of the world’s richest men—who is not shy about his politics or his contempt for the free press—has reinstated Donald Trump, white supremacists, and any number of dangerous malefactors to Twitter, but he has made it clear that Donie O’Sullivan is beyond the pale. He has purchased an important and influential piece of the public square not to enhance public debate, but to punish people who annoy him. As if to underscore this point, Musk joined a Twitter Spaces live audio chat with journalists who asked him to explain what he was doing. He abruptly left the meeting—and then Twitter Spaces itself was shut down. (This was, he tweeted, to fix a “Legacy bug.” He announced on Friday evening that Spaces had been restored.)

    I actually don’t subscribe to some of the more nefarious theories about Musk’s motivations (nor will I share them). I think he lost his cool because for more than a month, he’s been in way over his head with an impulsive purchase, his fortunes are plunging, and he got booed by a crowd of thousands of people at a Dave Chappelle performance—which, for a guy like Musk, is probably an unforgivable injury from what should be an adoring public.

    But we can at least shelve all of Musk’s blather about free speech. Twitter is an important part of how we disseminate and process news, and it’s now in the hands of an irritable and unpredictable child. This is one more step in the infantilization of American life, in which we must accommodate and work around the behavior of grown men and women who not so long ago would have been pushed out of public life either by our collective political disgust or by responsible shareholders who would insist that their corporate leaders get back to work instead of making a spectacle of themselves.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Ja jsem nic takovyho nikde nerekl. Zase si klasicky domyslis. Ser na to. Ses tu zase OT a ja naskakuju na tvoje hysterceni. Zbytecna debata.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: no, tvrdíš to ty...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: To teda tvrdis peknou blbost, ale neni to poprve ani naposled :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: protože ochranky miliardářů jsou přece nad právem i spravedlností...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Stejne jako Elon omezil trolleni hystericky AOC, tak i ja se o vanocnich svatcich pokusim postuchovat vas co nejmin :)
    E2E4: Chtel jsem ho setrit, ze milionari ochranky mit vetsinou nemusej, ale Elon je miliardar a miliardarsky ochranky at klidne chranej deti svejch panu jak je potreba, ale byla by z toho zas zbytecna debata..:)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: já myslím že řekne že i chudý člověk má právo na bezpečnost a bezpečnost svých dětí!

    #kecy
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PER2: wenhop?
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ten Koudy se tu teď maže sám, nebo ho někdo začal moderovat?
    PER2
    PER2 --- ---
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: pokud se to potvrdí, tak snad Koudy začne křičet, že je to důvod zakázat milionářům ochranky ;-)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Poslete nekdo Muskovi tohle video, treba pochopi, o jakou picovinu se snazi...

    Very Serious Business
    https://youtu.be/ROaj3bCpZEM
    E2E4
    E2E4 --- ---
    “I think you should open a vote on Weibo regarding whether you should step down as Tesla CEO.”

    Elon Musk posts on Weibo about how action matters more than words and gets an earful from disgruntled Chinese netizens | South China Morning Post
    https://www.scmp.com/tech/big-tech/article/3204158/musk-posts-weibo-about-how-action-matters-more-words-and-gets-earful-disgruntled-chinese-netizens
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    [SPAMST @ Pletky svlečených kosatek v lisu - bez ploutví nesolí ale zlato v otěžích neutopíš "Lepší číst memy než nekrology"]

    Postuje to proruskej svab, hodi se jim to do kramu. A pritom je to takova picovina, protoze FBI neplatila twitteru za cenzuru, ale za data o lidech. Coz je neco dost jinyho, ze...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: je to nadherna ukazka toho, jaky je "Vox populi, vox Dei" neboli populizmus, neboli prima demokracie ve skutecnosti.
    Za to jsem Muskovi a jeho novemu tymu vedeni Twitteru velmi vdecny.
    Aneb "zrusme byrokraticka opatreni" a "vladneme tak jak si lidi preji" = zrychleme otacky :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam