• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: ja hlavne doufam, ze se Musk ke svym detem chova lepe nez Jobs ke svy dceri, u niz popiral otcovstvi tak dlouho, nez to musel resit soud na zaklade dna...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KAERO: Musk, Jobs a ostatni tihle vizionari maj spolecne to, ze byli/jsou despoticti vladci ve svejch firmach a casto musi bejt po jejich. Oni maji nejakou vizi a lidi kolem nich jim tu vizi pomahaji zhmotnit. To, ze neco nejde neexistuje, kazdej problem musi mit reseni apod. Viz treba, jak si Musk usmyslel, ze budou prvni stupne raket pristavat a pujdou znovu pouzit/usetri se naklady. Plno lidi si tenkrat klepalo na celo a vzpominam si na ty zpravy po celym svete i tweety kdyz se to poprve povedlo a prvni stupen rakety uspesne pristal bez toho aby vybouchl. Pak pristaly dva simultalne..etc. U Tesel a autonomniho rizeni to bylo to same. Pod Jobsem pry bylo hrozne tezke pracovat, ale zaroven pod nim plno lidi pracovat chtelo, protoze z nich dokazal vymacknout to nejlepsi. To dnesni snowflake manazeri a programatori uz vubec nechapou a tak, jak se Jobs choval v Applu by se dneska chovat nemohl, protoze by sla polovina zamestnancu do stavky, ale to jakej byl vizionar je hrozne videt treba ve srovnani mezi nim a Cookem, kdy Cook je daleko lepsi manazer nez Jobs, ale pri tech applackejch keynotes poznas mezi nima rozdil na prvni poslech a z toho co Jobs s Ivem nastartovali tezi Apple doted a to je to 15 let od predstaveni iphonu a appstoru (ikdyz ten byl mozna pozdeji)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DZODZO: to je pro zasmání, tvoje kecy o drogách a vnímání reality jsou úplně mimo, i když vlastně taky pro zasmání

    KAERO: nějakým způsobem dokáže určitý lidi zaujmout a je v tom celkem přirozenej, protože je na pozornost zvyklej. kontroverze provází snad každýho špičkovýho miliardáře svojí doby
    KAERO
    KAERO --- ---
    DZODZO: no, me prijde ze to je strasne casty omyl. Musk bezpochyby neni genialni automobilovy inzenyr, ani genialni raketovy inzenyr, spis je velmi schopny manazer a byznysmen (a ma dobry vhled do toho co ridi). Ale jelikoz Musk rad osobne dela predvadecky, tak si lidi udelaji rovnitko ze Musk to vsechno vymyslel, a pak zazivaji setkani s realitou :)
    Uplne to same jako kult kolem Steva Jobse. Ten taky nevymyslel iPhone sam. Ridil tym, firmu, a dokopal vsechny aby to ve vysledku melo uspech. Ale vysledny produkt je vysledkem prace mnoha programatoru (bezpochyby velmi schopnych). Pritom z novinarskych clanku jsem mel pocit jako by to vsechno vymyslel on sam.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: chudak Rod, vyprojektoval si vo svojej hlave Muska ako genia a teraz sa mu to vnimanie reality rozsypalo, mal by viac trenovat na tripoch (lsd, houbicky, ayahuasca...), to by ho psychicky zocelilo a nemusel by pisat o tom aky je skvely programator, ked sme o jeho ziadnom produkte vobec nepoculi
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: problém všech těhlech bezdrátových nabíječek je, že maj strašný ztráty, klidně třetinu výkonu. Takže jako vychytávka super, ale zkusíš to dvakrát, bo to vypadá cool, a napotřetí už zas vytahuješ kabel, bo potřebuješ za hodinu odject.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Něco jako bájný AirPower. Tesla uvádí svou bezdrátovou nabíječku - CzechCrunch
    https://cc.cz/tim-cook-to-nedokazal-elon-musk-ano-tesla-uvadi-novy-gadget-na-kterem-apple-pohorel/?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: trh nic nemiluje tolik, jako když se veškerá racionalita jde klouzat a z trhu se stává loterie...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Urcite, ale zatim Teslat nesel. Jen napsal ze bude CEO do te doby, nez najde noveho, coz pry muze trvat, takze kovidem prehraty a do nebes vyhnany akcie Tesly a technologickejch spolecnosti jdou konecne zdravou korekci tam kde byly dva roky zpatky.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: nebyla tu teorie, jak (presumably racionální) trh ocení, že Musk půjde Teslat?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Neee..jeste musi bejt spatnej kvartal at to spadne pod 100 dolacku jako Meta..pojdme!
    SATAI
    SATAI --- ---
    $123, trh oceňuje, že bude mít Musk víc času na Teslu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    výsměch si autoři toho rozhodnutí zaslouží, protože oni sami tu situaci způsobili, aniž by hned na začátku pochopili, že je neudržitelná. (resp. ti, co stanovovali pravidla a pak je vynucovali, byť jen den). - a takhle by se dalo krásně shrnout poslední měsíce místního obsahu
    LEGI
    LEGI --- ---
    ALCATOR: nezlob se, ale to je blbej příměr.
    výsměch si autoři toho rozhodnutí zaslouží, protože oni sami tu situaci způsobili, aniž by hned na začátku pochopili, že je neudržitelná. (resp. ti, co stanovovali pravidla a pak je vynucovali, byť jen den).

    pumpaři za ledovec nemohli ani zbla.

    ale pro nějakej kontext: ono je to složitý, Hunter Biden je objektivně velkej potížista, zvlášť pokud měl ambice zpeněžovat svůj přístup k tátovi a "dealovat schůzky" (a nebo vědomě lhal a pak je to podvod). otec samozřejmě za jeho chování může jen okrajově (a ano, vyčítáš třísku a nevidíš břevno v oku svém, Donalde!), ale je jasný, že pro média by Hunter měl být legitimním cílem.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LEGI: No to byla snaha pumpařů na Titanicu po srážce s ledovcem taky, a stejně si nemyslím, že by ti pumpaři zasloužili výsměch a vyhazov...
    LEGI
    LEGI --- ---
    ALCATOR: popsali tu jejich snahu a argumentaci jako od zacatku neudrzitelnou a ve vysledku smesnou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LEGI: FBI varovala všechny sociální sítě, že mají počítat s možností masivního "info dumpu" z pochybných zdrojů, za kterými bude v skutečnosti stát Rusko, a mají zvážit, jak se k tomu postaví.

    Když přišla story o Hunteru Bidenovi v bulvárním deníku těsně před volbami, Twitter se rozhodl první den blokovat všechny přímé odkazy na to - druhý den to rozhodnutí zrušil.

    Co přesně je na tom hodno "sejmutí za šarádu"?
    SITH
    SITH --- ---
    LEGI: důležité je také brát v potaz, že věci z twitter files vypouští muskův právník, tj se tam najde jen to, co se chce aby se našlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam