• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: No ale to nikdo. Celé to bylo vytvořená jako určitá rétorická past - lidi, kteří pokládají klimatickou změnu za fakt zásadní problém, a to jsou tedy mezi lidmi s vědeckým rozhledem přírodověckého směru zajít, byli vlastně vlákáni do pasti, aby se zastávali jakékoliv kraviny, kterou někdo udělá ve jménu tématu, které pokládají za zásadní a důležité. Takže jakmile jednou dostaneš nálepku "aktivista", jsi zaškatulkovaný - jasně, leješ polívku nebo se lepší k silnicím kudy jezděj sanitky, a pokud to neděláš, tak to určitě minimálně schvaluješ.

    Ale právě tohle jsou jen zákeřné mediální pasti, které celou debatu rámují tak, jak ji někdo chce mít zarámovanou. Tak to přece vůbec není. Já polívku neleju na obrazy - já ji vozím na cargokole z Holešovic do Karlína, a to vždycky asi tak 100 litrů na jednou. (Protože jediné, co by byla větší kravina, by bylo místo tohohle srandaaktivismu chodit někam do posilovny na spinning a ještě za to platit). Skutečný klimatický aktivismus vypadá úplně jinak, než ho média představují. A proč asi? Že by proto, že část médií u nás vlastní uhlobaroni, kteří samozřejmě jakýkoliv aktivismus ohledně klimatické změny potřebují zadupat do země?

    #offtopic #kecy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: Zadny cisla tam nerikaji.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    https://twitter.com/hiromichimizuno/status/1623344705907089408


    "Tesla Model Y becomes the best-selling vehicle in California, not best selling EV."
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Vsechny ne. Jen ty, kteri nici umelecka dila a cizi majetek. Ja tyhle formy extremnich protestu proste rad nemam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: mě to přijde taky #offtopic ale štve mi tvůj přístup, který kolektivně viní všechny aktivisty bez rozdílu strategie: takhle byla zdiskreditována snad všechna hnutí za cokoliv, křestanům bylo přišité upalování čarodějnic, ačkoliv situace byla značně složitější a z původního spíše filosofujícího poselství vzešel během dalšího tisíce let jakýsi "monopol na zázraky" a kdo nezázrakuje s námi, čaruje proti nám, apod,, levice už navždy může za gulagy, ačkoliv evropský socialismus charakterizuje městská hromadná doprava, zatímco stalinský komunismus spíše městká hromadná poprava, no a nově všichni klimatičtí aktivisté automaticky nedělají nic jiného, než ničí majetek a blokují dopravu.

    Když chceš poškodit a pošpinit prakticky jakoukoliv zásadní myšlenku, tak tomu prospěje, když se k té myšlence přihlásí nějaký idiot, který udělá nějakou naprostou zhovadilost. Podobně se museli normální muslimové distancovat od "islámského státu", což byla na komerční bázi rganizovaná zločinecká organizace, která prostě jen použila nějaký zevní image.

    Takže si zavírej do vězení koho chceš, když třeba přesvědčíš stát, že to má dělat - ale laskavě neposuzuj ideje podle toho, že v jejich jménu někdo náhodný udělá náhodnou kravinu...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Me prijde uplne zbytecny tyhle OT veci tady resit. Jsem pravicak a prijde mi naprosto normalni, ze na cizi majetek se nesaha a cizi majetek se nenici. Jestli ma mlada generace pocit, ze svet jde doprdele, tak at studuje a zaklada firmy na slepseni zivotniho prostredi jako treba mladej Boyan Slat, kterej zalozil The Ocean Cleanup. Stari miliardari radi tem lidem jejich firmy klidne zainvestuji, kdyz budou mit dobry business plan. Lepit se k cizim obrazum v hodnote milionu dolaru nebo k silnici aby neprojela sanitka a umrel v ni clovek mi jako dobrej business plan neprijde. Prijde mi to jako totalni kokotina a ty lidi bych zavrel do vezeni nebo jim dal milionovy pokuty o nahradu skody..Radsi dam nejakou raketku na uklidneni.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: já jsem poměrně přesvědčený, že není aktivista jako aktivista, a ty pitomější verze protestů ve skutečnosti financuje fosilní lobby. Konspirační teorie? Možná... ale kdo má skutečný zájem na tom, aby aktivisti vypadali jako kreténi a aby se nezměnilo nic?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    INK_FLO: Well..u nekolika obrazu znicili ram, kdyz se lepili na silnici tak diky nim umrel clovek v sanitce a znicili treba zname bmw, ktere pomaloval warhol - https://www.dailymail.co.uk/news/article-11443683/Activists-pour-FLOUR-Andy-Warhols-50-million-painted-BMW-Milan-gallery.html .Neni to teda symbolicky akt, ale spis akt neucty k umeni a akt kretenismu. Diky nim se ted musej lidi v muzeich prohledavat a nesmej do nich nosit dlouy kabaty, batohy, tasky apod, ale to jsme tu OT.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: plusuju i minusuju. A to i tebe.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY: woke dezolaty, kteri nici stovky let stary obrazy v muzeich" - technicky vzato samozřejmě nic nezničili, protože je to všechno za plexisklem, jednalo se tedy o symbolický akt (o jehož platnosti si každý může myslet svoje), ne o akt uměleckého terorismu/vandalismu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARAON: já tam mám od ty doby antivax maloneho (ve for you) což jsem dřív nemíval, stejně jako trapný antivax v replies seriózních virologu..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: twl ty más přístup ke statistice jak Musk.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Tak to ses asi prvni clovek od ktereho tohle slysim a to znam rekl bych az stovky lidi, kteri maji twitter. Podivej se jestli nesledujes nejakeho novinare venujiciho se volbam treba. Musk opravdu nema s algoritmem Twitteru nic spolecneho a pokud by mel, tak ti ten algo bude nabizet spis demokraty a ne republikany, protoze Musk volil vzdycky demokraty..az ted v poslednich volbach psal, ze bude volit republikany, protoze demokrati zacaly bejt moc levicacky (viz to co se stalo s kalifornii treba). Byl tu kolem toho hate, jak hrozne ovlivni volby a nestalo se samozrejme nic. :)..Pripadne si vypni to, co trenduje a nebo muzes ty poslance blokovat ci mutovat a ten algo twitteru to pozna a nebude ti tenhle obsah dal ve feedu nabizet. Stejne to funguje i na facebooku treba.

    SATAI: Delal jsem v reklamce, kde bylo nekolik lidi, kteri se specializovali na marketing na sockach, takze sledovali tiktokery a obecne mladou generaci ceskejch a slovenskejch influenceru, takze vim jak ten feed vypada a jakej bizar to je. Ja osobne jsem tyhle lidi nikdy nesledoval, takze jsem ceskej pubosskej twitter ve feedu nikdy nemel. Kazdopadne myslim, ze neni potreba me za jinej nazor neustale minusovat. Zacinas s tim bejt trochu otravnej :)

    DZODZO: Presne. Me to tam ani fcb ani twitter v zivote nenacpal takovyhle veci :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ARAON: a mas zaple For You alebo Following? lebo mne to nic take do feedu necpe
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: Neptam se te na to, co (ne)dela twitter, ale zda jsi nekdy videl tohle zakouti.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Nikdy jsem nesledoval jediného republikánského poslance, ale od té doby, co to koupil Musk, mi je Twitter CPE do feedu neustále.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Ne. Twitter ti podle algoritmu nabizi a doporucuje veci, ktery sledujes. Stejne to dela i instac nebo tiktok atp. To je princip socialnich siti a cileni reklamy a contentu. Kdyz sledujes dezinfo, tak ti nabizi dezinfo sracky, kdyz sledujes lidi jak se lepi k silnici, tak ti nabizi woke dezolaty, kteri nici stovky let stary obrazy v muzeich apod. Proto jsem tu psal, ze ja nemam na twitteru nikoho, kdo by siril nejaky dezinfo nebo byl militantni antivax atp. Sleduju tam hlavne manazery, technologicky veci, investice/crypto/nft, valku/novinky ze sveta a pornoherecky, ale pokud nekdo sleduje trumpa mladsiho nebo cortezovou, tak verim tomu, ze ma twitter zaplevelenej srackama demokratu ci republikanu. To ja bych mit ale nemohl, protoze by pro me ta sit byla okamzite nepouzitelna. Pred lety jsem chvilku sledoval ucet Babise a mel jsem behem tydne celej feed zaplevelenej postama od babise nebo o babisovi ci proti babisovi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: jsi nikdy neviděl českej pubošskej Twitter?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Master Plan 3, the path to a fully sustainable energy future for Earth will be presented on March 1.
    The future is bright!

    PER2
    PER2 --- ---
    AVATAR: “You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.”

    PER2:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam