• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    MRAKY: no mě přijde že se to stupňuje, s teslou a spacex jsem tyhle excesy nějak nepozoroval
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MAWRHIS: "To nad čím se lidi pozastavujou je ta forma" tak tohle po nekolikaletem sledovani Muskova stylu managementu je take pomerne jasne a nemelo by to nekoho uz prekvapovat :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: jo, když dva dělají totéž, nemusí to přinýst totožný výsledky. Zamyslel bych se nad tím proč, můj osobní tip je, že jeden z nich tu firmu budoval a věděl, kam sáhnout, kdežto druhej hraje ruskou ruletu a pak se diví, co zas přestalo fungovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWRHIS: ja vim, ale to je tim, ze lidi maj kratkou pamet a vubec nechapou jak miliardari premysleji. Podivej se na apple dneska..a precti si treba tohle. Proto me tu ta kolovratkova diskuze nyxackejch rozumbradu rozesmiva :)

    One of the most ironic things about Steve Jobs was his last name. Because for someone called Jobs, he sure fired a heck of a lot of people. In 1997, when Jobs returned to Apple, one of the first things that did was to get rid of about 4,100 workers -- roughly 31 percent of the company.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    KOUDY: tak já myslim, že to jádro problému je po těch x měsících tady už všem jasný. To nad čím se lidi pozastavujou je ta forma - která je v korporátním světě řekněme trochu neobvyklá :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: jen ti trochu koriguju tu tvoji pohadku. Koupit ztratovou firmu, kde zamestnanci delaj hovno a musis tvrde redukovat naklady je neco jinyho, nez delat v prosperujici firme, kde se posere nejaka vec, ktera se za pul dne vyresi, ale to ti jako nekomu, kdo nikdy zadnou firmu nevybudoval urcite nemusim vysvetlovat.
    SITH
    SITH --- ---
    YMLADRIS: těch 250 retweetů a 2936 likes jsou dost cringe
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: koudy, tvoje schopnost dobrat se jádra pudla je naprosto fascinující a spot-on
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: by mě zajímalo, jestli ty osobně tohle Elonovi věříš.

    (já cítím spíš pedo guy vibes).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: takze makas ve firme, ktera prodelava 100 micu mesice a novej sef na vas byl i presto hodnej, ikdyz vetsina z vas dela hovno, protoze jinak by firma vydelavala? To je roztomiloucky pribeh :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: myslím, že amíky nakonec dožene taková ta jejich schopnost soudit se s kýmkoliv o cokoliv. Samozřejmě, zaměstnec si začne stěžovat, že Elon použil informace, ke kterým neměl mít přístup (tedy to,že jako fyzická osoba twítuje).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já teda žádnou firmu s miliardovejma ztrátama nevybudoval, ale v jedný obdobně velký dělám. S hlavním šéfem sem se setkal jednou, při podobným clusterfucku, kdy taky 200 lidí přišlo o přístupy kamkoliv kromě firemní kantýny. Ale, a tady přijde ten plottwist, nesháněl sem ho zoufale na firemním facebooku, aby se mi frajer vysmál, jak sem totálně neschopnej před půlkou světa a poslal mě domů, ale normálně se s ním spojil standardníma firemníma kanálama, a frajer si ze mě a dalších postiženců nedělal fackovacího panáka, ale snažil se nám pomoc, abysme zase mohli klikat na myšky všichni. Dva maily a jeden meeting kde byl CIO, šéfka HR a pár lidí z příslušnýho DB oddělení, kde se to posralo. CIO je zaúkoloval, oni na to se mnou půl hodiny koukali, odstranili chybu a já byl zase spokojená ovečka. Ale co já vím, rozhodně nejsme leading firma v generování vtipnejch situací pro nezúčastněný kolemjdoucí, tak to třeba děláme kapitálně špatně...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Asi Amerika země nemožného

    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    V USA původně byla daňová úleva 7500 USD na auta každé automobilky do počtu 200 000 kusů a pak se snižovala vždy dva kvartály na polovinu (tj 3750 a pak už jen 1875). Tohle pro Teslu přestalo platit někdy kolem 2020 jestli se nepletu.

    Teď v rámci Inflation Reduction Act zavedli zpět tu slevu ale jen na auta vyrobená v USA, takže třeba KIA ji nemá, ale Tesla zase jo
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Ja hlavne myslel, ze v USA jsou od noveho roku nejake ty lepsi financni pobidky od statu na elektromobily a tyka se to i tesel..Ze misto treba 2k dolaru dostanes zpet 7k apod..tak nevim proc je treba dal zlevnovat. Musim si o tom neco vecer nacist :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: lzive pekne opisalo clanok z electreku, akurat tam mohli dat obrazok Modelu S alebo Modelu X, ktorych sa to zlevnenie tyka :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak to jsem se celkem trefil. nepřestává mě to fascinovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONAS3: Prave proto jsem to udelal..protoze vime jak to s jeho casovejma osama je :))
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOUDY: A to ještě víme, jaké jsou Muskovy časové odhady. Je potřeba je trochu vynásobit ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Wau. Ten naivni pocit nyxaku, kteri nikdy zadnou firmu nevybudovali a o podnikani vedi uplny prd, ze kdyz nekdo koupi miliardovou korporaci o 7 tisicich zamestnacich, ktera prodelava 4 miliony dolaru tydne a ma plno naprosto zbytecnych nakladu, tak ji dokaze behem tri mesicu dostat do miliardovejch zisku..je fakt vtipna :)..Sam rikal, ze potrebuje cas cca do konce letosniho roku, nez firmu stabilizuje a ja myslim, ze to budou spis roky dva :)..Stejne jako je treba si rict, ze kdyz tam makalo 7 tisic lidi, tak byly od pocatku roku 3 vypadky. Ted je s petinou makajicich lidi vypadku sest..:)

    V únoru Musk konstatoval, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.
    Organizace NetBlocks, která sleduje celosvětový provoz na internetu, uvedla, že se problém týká i obrázků a videí. Jedná se o šestý větší výpadek sítě Twitter od počátku letošního roku, loni měla tato sociální síť za stejné období tři.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam