• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: hlavne ne Teslacka. A nebo se alespon snaz o trosku vice a napis, co ti na tom, co rika pripada uzasne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Co přinesl TESLA INVESTOR DAY a o co se Elon snaží?
    https://www.youtube.com/watch?v=DipANxYAnL8
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ok, Elon to zase posral, dál

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: No jasne. Ted je otazka jaky on dostava info zejo..I v tom tweetu niz pise "From what I’ve been told, he’s done almost no work for the past four months, middle-management or otherwise."..Takze tu mame typka, kterej rika, ze makal remote pro twitter, kteremu preditm prodal svoji firmu a ze nemakal moc, protoze nemuze psat vic nez dve hodiny denne, kvuli svemu postizeni, ale mluvil se svym nadrizenym jestli ukoly plni v pohode a zda je vse ok a pak ho vyhodili tak ze mu sebrali pristupy a pres tyden s nim nikdo nemluvil a pak tu mame Elona, kterej fakt nebyl ten kdo by ho vyhodil, protoze ani nevedel kdo to je, kdyz se ho v tech prvnich tweetech ptal zejo, takze spis Elon rekl..Hele potrebujeme propustit dalsich 200 lidi, vyberte z tymu ty, kteri makaji nejmin a jsou nejmin efektivni..a typek v jehoz tymu byl tady pan islandan vzal islandanovi pristupy a cus. Nezariznul ho primo Elon. Takhle fakt CEOs nefungujou :)..Takze ted je spis otazka jaky dostava Elon informace..od koho..atp. Kazdopadne typkovi by se mel omluvit a bud ho najmout na nejakej part time a nebo mu zaplatit za ten startup zejo :)..Jak rikam...scenar dalsiho dilu The Office proste :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: jasny, ale tohle kardinalne posral. Rict v US verejne ze jsi nekoho vyhodil kvuli tomu ze je disabled je moc moc velky nenenenene.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Vsak ja uz to tu psal 2x..Miliardari vlastnej media. Rika se tomu atomovy kufriky. Nekdo proti tobe jde, nejaka konkurence treba..ty toho cloveka/skupinu atp muzes ve svem mediu nejak ocernit nebo veci vyvratit atp. Media mel Kellner, ma je Babis, Kretinsky, Bakala, ma je Bezos, ma je Murdoch atp..Elon je oproti nim pokrokovej a vybral si jednu socialni sit - twitter, kde asi nejspis byl nejsledovanejsim clovekem. Kdo ho nesleduje ctyri mesice, ale deset let, tak vi, ze 100x jednal ukvapene, 100x jednal egoisticky, 100x jednal jako debil..To ted neresme. Stejne jednal Jobs, stejne jednal Gates, stejne jednal JackMa a desitky dalsich miliardaru a lidi pod nima stejne chteli pracovat, protoze meli proste tu auru alfasamcu, kteri dokazou zmenit svet, takze to, ze Musk tweetnul, ze tesla pujde private a tim vystrelil cenu akcii nahoru a zlikvidoval shortare byl sice investorskej pruser jako prase, ale vyplatil se z toho a jelo se dal..

    Ted k Twitteru. Elon neni nejaka tupa ovce, ale ma na plno veci vlastni a mnohdy extremni nazory. Nekdo s nejakejma souhlasi a s jinejma ne (sem patrim treba ja)..Nekdo ho bere jako despotickyho kretena, nekdo ho zboznuje jako boha, kazdopadne videl, ze kvuli nazorum, ktery uz byly pro vedeni twitteru za hranou letel tehdejsi prezident USA - Trump a nechtel projit o svoji bazi uzivatelu, ke kterejm muze promlouvat a vyvracet ruzny lzi ktery o nem psali treba v Bezosove washington postu. I Jack Dorsey se tusim omluvil za to, ze vedeni twitteru bylo dost levicacky a woke a nektery rozhodnuti nebyly uplne dobry, viz shadowbany apod..neco se ukazalo v tech twitter files a bylo celkem jasne videt, ze vedeni twitteru bylo fakt totalne debilni, nehlede na to, ze i pres dobrou reklamni inzerci firma neustale prodelavala, ale nabirali se novy lidi..proste neefektivni rizeni podniku..

    Elon zacal s tim ze koupil asi 9% tusim?..Pak dal verejnou nabidku na odkup kterej byl asi o 20% vyssi nez tehdejsi akcie, takze fair price..Potom ho pustili dovnitr a jeho tym zacal delat DD, zjistil, ze firma je rizena dost neefektivne, ze z 300M aktivnich uzivatelu je buhvikolik milionu botu atp, takze chtel logicky slevu, protoze ta firma realne lhala o tom jakou ma uzivatelskou bazi i v dalsich vecech. Ted se tu zase muzeme hadat o tom, ze jsou clanky, ze botu je 5% (coz je ale furt treba 17 milionu uzivatelu), nektere clanky zase tvrdi ze botu je 20%..No Elon chtel zkratka zaplatit min..kluci z twitteru si ale nechteli nechat hejla odejit, protoze potom co tu firmu dostali totalne do sracek a nedokazali ji za leta otocit poradne do zisku se konecne nasel nekdo kdo by ten titanic koupil zejo..takze hned vyhruzky zalobickou a Elon teda couvnul, protoze mu pravnici rekli ze by ji nevyhral..

    Prisel do firmy a zjistoval co nefunguje...aka jsou firemni auta, ktery se platej na operak, ale nikdo s nima nejezdi, protoze jsou lidi na HO..v HQ jsou kuchari na vareni obedu, ale nikdo je neji, protoze jsou lidi na HO, takze Elon zacal delat to, co by delal kazdej spravnej manazer, kterej koupi firmu, ktera ma 7k lidi a je pritom uplne v hajzlu a nevydelava..Zacal proste propoustet lidi..a je jasny ze kdyz ti na vedeni twitteru staci treba 1500 pracujicich lidi misto 7000 flakacu, tak ty flakace zacnes vyhazovat..tak se proste obcas vyhodi nekdo dulezitej, nebo nekdo kdo vedel vec kterou nikdo jinej nevedel a nejde nahradit..etc..I proto psal Musk hned po koupi tweet, ze se budou pridavat nejaky funkce a nasledujici pulrok bude dost turbulentni a bude se zkouset plno veci z nichz nektere se ukazou jako totalni picovina, tak se zase zrusi a dalsi se uz nechaji..

    Osobne si rozhodne nemyslim, ze to byl spatnej kup..naopak si myslim ze ta platforma ma hodne velkej potencial, zaroven vidim z tesly i spacex, ze kdyz se elon obklopi spravnejma lidma, tak v tech firmach se dokazou udelat skvely veci..Takze osobne furt sazim na to, ze ted bude turbulentni rok-rok a pul, kdy Elon proste "ocisti" twitter od lidi, ktery delaj hovno, prekope se kod, udelaj se nejaky novy funkce, zkusej se novy zpusoby monetizace nad kterejma samozrejme bude nejaka zakladna uzivatelu remcat, protoze doted bylo vsechno zdarma vole..Za rok najde noveho CEO a to co Elona twitter stal se vrati treba do sedmi/osmi let. Zaloby urcite nejaky budou a urcite se bude plno lidi jeste vztekat, ze je vyhodili z twitteru, nebo jim vzali pristupy. My uz se nedozvime jestli to nebylo treba kvuli tomu, ze pul roku nebyli v kanclu..etc zejo. Ted je moderni pri kazdem breceni tagovat na twitteru Elona, kazdopadne ta sit ma skvelej potencial a koupil ji nejbohatsi clovek na planete. Kdyby to neudelal, tak by nejspis za par let krachla nebo by ji koupil buhvikdo. Takhle je za prvy alespon sranda. Za druhy je to furt jen posrana socialni sit. Komu se na ni nelibi, ma tu na vyber pet dalsich a celyho Elona muze poslat dopici. :)..Sorry je to dlouhy a jsou tam urcite chyby, ale cist to po sobe uz nebudu :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jinak Koudy, aby jsi me spoatne nepochopil :-)
    Me je jasny co Musk dela s Twitterem - proste koupil v podste jenom obrovskou user base a vyhodil kazdyho kdo jako primo nic nedela a nevydelava prachy, s tim ze se prekodi celej Twitter znovu a jednoduzseji a az to dodela, nabere tydle "nepotrebny" lidi zase zpet. Jako inzenyr mu rozumim a fandim mu, bohuzel si na to vybral dost spatny hriste.
    Prijde doba a nebude to dlouho trvat az prileti zaloby i z jinejch stran za to co se da na twitru postnou za obsah (hate, porn, co ja vim jeste) a pak zabredne az popas v soudnich sporech.
    Rozhodne ho cekaji hodne zajimave casy.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MAKROUSEK: Jestli jsme to pochopil spravne, ten chlapik prodal svuj startupo Twitteru za 100 Mega. S tim ze mu to muzou vyplacet jako mzdu - on byl rad ze muze platit vysoky Islandsky dane, nekolikrat ho tam zvolili muzem roku. O prachy mu asi uplne neslo.
    Jestli to chapu dobre - coz Elon nevedel, protoze mu to jaksi nemel kdo rict, tak pokud ho vyhodil, tak mu ted musi Twitter doplatit zbytek kupni ceny. Hned. Takze proto se domaha potvrzeni ze je propusteny, protoze to zaklada narok na tuhle vyplatu.

    Podle vseho se snazil tohle ziskat normalne pred HR, pres oficilani kanaly spolecnosti a ty na nej srali. Tak napsal Elonovi primo na TWTR a Elon zarval LEROYYYYYYYYYY JENKINS a nabehl si na vidle s rozbehem. Za to co mu odpovedel pujde k soudu nebo vyplati tucne mimosoudni vyrovnani. Pokud jeste pravnik bude argumentovat tim ze Twitter jednal ve zlem umyslu aby se vyhnul platbe z legalne uzavrene smlouvy (a najdou se na to dukazy), bude to Elonova druha nejdrazsi chyba v zivote po koupi Twitteru.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: Zalobicka bude tak jako tak, protoze mu ty prachy s nejvetsi pravdepodobnosti Musk stopne.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: Proc se nepomazat hovnem a pak to rozmazat na vsecjmo okolo. Ja nejsem pravnik, ale uplne vidim ty miliony dolaru ktery bude kazdej dalsi Elonuv prispevek stat, dela to horsi a horsi.

    Uplne slysim jak u soudu pravnik rika -
    A pane Mausku a vas sleduje kolik lidi?
    A pane Musku je pravda ze Vase tweety maji jeste vetsi dosah diky specilanimu algoritmu a jsou ve feedu kazdeho uzivatelu Twitteru ?
    A pane Musku jste si vedom ze jste se dopustil poskozeni a pomluvy meho klienta pred vsemi temito lidmi ?

    Cink, cink, ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiink.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tady pokracovanicko..Fakt jak nejakej dil z The Office :))

    https://twitter.com/elonmusk/status/1633159188787658757
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: počítám že už dřív vyhodil i člověka kterej by mu mohl říct že právě teď dělá chybu za pár set milionů dolarů v soudním vyrovnání.
    A to se vyplatí! :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4:

    - Typek je disabled hvezda na islandu, udelal nejakej startup kterej prodal twitteru
    - Musk koupil twitter a jelikoz ta firma byla uplne v pici a prodelavala, tak zacal vyhazovat lidi, stejne jako to delal Jobs, Bezos, Zuck..proste kazdej normalni miliardar kterej zacina setrit kdyz se firme nedari nebo je v hajzlu..
    - v sestym kole sel ven i disabled typek, kterej ztratil pristupy a nikdo mu nic nerekl, prestoze ma nejaky postizeni, ktery mu treba brani psat vic nez dve hodiny denne apod, tak se stejne snazil plnit terminy a ukoly a komunikoval i se svym nadrizenym kazdej tyden jestli je vsechno v cajku..
    - Musk ocividne vubec nevedel, ze typek prodal twitteru nejakou svoji firmu a zacal o nem rikat, ze je "independently wealthy" a jelikoz nevedel nejspis ani nic o jeho postizeni, tak psal ze proste nemakal na 100% (coz diky postizeni asi ani nemohl, ale ukoly a terminy plnil nejspis v pohode) a ze se vymlouval na to ze jeho postizeni mu brani v psani, ale tweetoval mohl neustale...Tak mu v dalsim vlaknu typek vysvetlil svy postizeni a ted je otazka jestli se mu Musk omluvi, ze to nevedel a sorry kamo..nebo bude dal picus..v tom pripade bych bejt islandanem klidne zvazil nejakou hezkou zalobicku.
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: technicky vzato si nabihas na vidle, na hrabe si slapnes ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: hm, to by ale asi pak sám nezveřejňoval detaily o svém postižení, aby získal větší damages..

    spíš tohle, Elon si, zda se, trochu naběhl na hrábě.. holt je třeba snizovat náklady, ať to stojí co to stojí. :)

    (ta částka je jen odhad)

    https://twitter.com/williamlegate/status/1633176820072816640?s=19
    SATAI
    SATAI --- ---
    Haraldur Þorleifsson Sweeps Person of the Year Awards
    https://www.icelandreview.com/news/haraldur-thorleifsson-sweeps-person-of-the-year-awards/

    Doufam, ze po tomhle extempore bude Elon jeste s laskou vzpominat na pedoguye a jak v pohode to dopadlo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Daring Fireball: Phony Stark Stiffed Amazon on Twitter's AWS Bill, So Amazon Threatened to Pull Its Ads
    https://daringfireball.net/linked/2023/03/06/twitter-stiffed-amazon
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: viz
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: to jsem si přečetl, ale pořád nevím co máš na mysli.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: precti si to vlakno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam