DOKIS: zkusim to trosku preformulovat.
ChatGPT — Show me the Data Sources | by Dennis Layton | Jan, 2023 | Mediumhttps://medium.com/@dlaytonj2/chatgpt-show-me-the-data-sources-11e9433d57e8"Common Crawl" - je klasicke stahovani/prochazeni webu. Sice je opengpt je ted efektni, ale data proste stahnul ze vsech moznych sluzeb. Moje poznamka se tyka budoucnosti.. Co brani zmenit napriklad pravidla vyuzivani dat napr u stackoverflow apod? Zakazou MS ( apod ) vysosavat data a bude... tech moznosti jak se branit je rada - od prime blokace az po zaloby.
MS ma sice svuj vyhledavac, a data, ale openai funguje na vyrazne odlisnem principu. Vyhledavac je prospesny i zminenemu starckoverflow - vysledkem je odkaz na zdrojovy server. Uzivatel se presouva na server...
Na druhou stranu openai nijak naukazuje zdroje dat ( a neda jim sanci na prijem z prokliku apod ). Prezentuje cizi data vyhradne jako svoji praci. Z pohledu napr stackoverflow, takovy pristup mi prijde ciste predatorsky a prekvapilo by mne, kdyby nereagovali... no nic uvidime ;)