• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON:
    1) Nema to zadnou relevanci. Je to anketa amika na socialni siti, ktera nedopadla vubec jednoznacne, ale 60:40, takze celkem jasne vidis, jak se k tomu uzivatele klonej + hlasovalo asi 2.7 milionu lidi, z cehoz opet vidis, ze vetsinu uzivatelu twitteru nejaka valka na ukrajine uplne nezajima.
    2) Nepsal tam nic z toho o cem tu mluvis. Psal "pod dohledem UN" - https://twitter.com/elonmusk/status/1576969255031296000
    3) Jak tu rikal Avatar. Neni dulezity to co rika, ale to co dela. To, ze dodal starlinky na ukrajinu, aby nemohli rusaci rusit komunikaci je fakt. To, ze na twitteru dava nejaky ankety o ukonceni valky, nebo tam vyziva Putina na souboj jeden na jednoho fakt nema v te valce absolutne zadnej vyznam.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ARAON: Nemyslim si, ze by si Musk hral na mirotvurce narozdil od Zemana, Babise, Macrona nebo Si Ťin-pchinga. Musk nic nenavrhoval. Ted z toho, co jsme si pripomenuli to nevyplyva.
    ARAON
    ARAON --- ---
    SEJDA: No pochopitelně že nenapsal. To jsem napsal já, poukazujíc na fatální problém podobně debilního návrhu řešení té situace.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Název jsem už před časem změnil na "okrajově Twitter".
    Rád bych tenhle klub udržel jako faktickou tech diskuzi a novinky, nikoli věčné debaty o nesmrtelnosti chrousta a přesvědčování ostatních, jak kdo co myslel.
    Prosím ctěné obecenstvo, aby u příspěvků využilo hlasování palcem, udělám si pak obrázek o tom co smazat.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ARAON: zajimave je, ze Musk nepsal nic o referendech, nic o slozeni obyvatelstva, ale o tom, jak si mysli, ze to nakonec dopadne. Ale chapu, nelibi se ti to a reagujes impulzivne.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Tak ovšem. Obsadit území. Vysídlit původní obyvatelstvo, nastěhovat vlastní, uspořádat referendum. To jistě dopadne velice demokraticky a navrhnout to může jen nějaký stabilní génius.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Mr Musk responded: “I still very much support Ukraine, but am convinced that massive escalation of the war will cause great harm to Ukraine and possibly the world.”
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Oumajgad. To je jak s tema volbama tyvole. Musk neni proputinovskej nebo proruskej. Musk pouze psal, ze nechce eskalaci do treti svetove valky. Prestante si tu furt nejaky veci domejslet. Jste fakt jak kolovratci :D..Je to asi stejny jako kdybyste brali vazne ze napsal Putinovi ze ho vyziva na souboj jeden na jednoho aby valka skoncila.

    “Redo elections of annexed regions under UN supervision. Russia leaves if that is will of the people,” Mr Musk said. “Crimea formally part of Russia, as it has been since 1783 (until Khrushchev’s mistake). Water supply to Crimea assured. Ukraine remains neutral. This is highly likely to be the outcome in the end – just a question of how many die before then. Also worth noting that a possible, albeit unlikely, outcome from this conflict is nuclear war.”

    Elon Musk denies he spoke to Putin about Ukraine war - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-europe-63225781

    https://twitter.com/elonmusk/status/1503327421839417344?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503327421839417344%7Ctwgr%5E5b7c364b56e3fcc797ed7ad567c8e9caff18bea3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-11293265252319960937.ampproject.net%2F2303151621000%2Fframe.html

    E2E4: No a kde je tam neco spatne? S krymem ma pravdu. I amici nedavaj ukrajincum rakety dlouheho doletu aby neutocili na rusko, protoze nechtej eskalaci, stejne jako kdyz zelensky vykrikoval ze si vezmou zpatky i krym, tak to amici mirnili..ze tohle fakt nepodporujou..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: ti lidi nepisou na Twitteru jen o Ukrajině, takže mi to přijde relevantní. a já bych hádal že to zhoršení je tím že tam je v kódu ta deprioritizace Ukrajiny. (nic jiného takhle specifického tam není)

    slovo proputinovsky postoje mi přijde přiměřené, jak obsahově (v podstatě opakuje ruský narativ kromě fašismu a požadavku na celkového zrušení Ukrajiny), tak tím že to Kreml ocenil. z toho newsweeku:

    Musk created a controversial Twitter poll last week urging his followers to vote on ways to resolve the Ukraine war, with options including Ukraine pledging to be "neutral" in world affairs, recognizing annexed Crimea as part of Russia, and steps to legitimize Russia's recent claim of annexing four additional regions of Ukraine.

    "Ukraine-Russia Peace: Redo elections of annexed regions under UN supervision. Russia leaves if that is will of the people. Crimea formally part of Russia, as it has been since 1783 (until Khrushchev's mistake). Water supply to Crimea assured. Ukraine remains neutral," Musk tweeted at the time.

    "This is highly likely to be the outcome in the end – just a question of how many die before then," he added. "Also worth noting that a possible, albeit unlikely, outcome from this conflict is nuclear war."

    The poll was met with widespread condemnation from Ukrainian officials and the international community, but was welcomed by the Kremlin.

    "It is very positive that somebody like Elon Musk is looking for a peaceful way out of this situation," Peskov said, responding to Musk's Twitter poll.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: o zadnem pro Putinovskem postoji nevim, klidne dej rekapitulaci, alespon se tu budeme bavit o Muskovi.

    Ano pomer impressions/tweets se jim zhorsil asi o 27 %, ale to si taky muzu vysvetlit poctem jejich vlastnich twettu: efekt deste a bourky, nebo nelichotive kvalitou jejich vlastni tweetu. Ale muze to byt i to zmenou v navstevnosti twitteru, jinou naladou uzivatelu v mesici (kterou neodhadli), nebo dokonce upravami algoritmu.
    Toto fakt patri do nejakeho klubu, ktery se na socialni site a propagaci zameruje.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: hustý. takže ty myslíš, že to co se děje v Twitteru nedělá Musk? I když je za to zodpovědný, píše o tom na svém Twitteru atd?

    A co jeho proputinovský postoj k Ukrajině (který tohle dobře doplňuje) ?

    Ad dosah: vždyť se jim i poměr tweets / impressions zhoršil a v kódu je explicitní deprioritizace Ukrajiny..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: my vubec nevime co Musk v Twiteru dela a co dela nekdo uplne jiny. Omezil bych se na to, co Musk o Twitteru rika. Tato diskuze je ekvivalent flame o zrcatkach nebo volantu modelu SEXY.

    Dosah souvisi s poctem tweetu. Uplne stejne jako lokalita souvisi s rychlosti StarLinku, nebo dojezdem Tesly ci videtelnosti startu Falconu 9.
    BFU zkusenosti mne pripadaji relevatnti jenom, kdybych mel budget pro investovani na socialni siti a z marketingoveho pruzmuku vyslo, ze cilova skupina si cte Twitter.

    Musk si vystaci s vrhanim zleho svetla na sebe sam. Nemusime z nej delat vsevidouciho, nebo nejmocnejsiho. Zcela jiste takovy neni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AVATAR: no já sice souhlasím, že je to zvláštní, na druhou stranu, v roce 2022 až do Elonova převzetí byl Twitter skutečně Ukrajiny plný (v podstatě tam nešlo najít jakýkoliv jiný obsah, v jedné fázi). Což vzhledem závažnosti celého konfliktu pro Evropu bylo asi jedině správné... on je to opravdu obří průšvih a bude nejspíš ještě celá léta. Ale asi i chápu snahu některých kruhů toto zmírnit. Snaha pomoci Ukrajině určitě v konečném důsůedku vedla např. k propadu kurzů kryptoměn, apod., protože prostě objem privátních spekulací se snížil a oficiální většinovou spekulací se stala v podstatě sázka na vítězství UA...

    Jinak je fakt, že bych tu taky chtěl asi víc příspěvků o SpaceX a případně Tesle, než o Twitteru (horší než Twitter už je snad akorát Boring Company, jejíž název napovídá hodně, ostatně :-) Je to prostě složité. Ovšem spíš než přímočará glorifikace mi zajímají diskuze. Máme už jen asi 2 týdny sázet se, zda Starship přežije hypersonický vstup do atmosféry (start samotný mi přijde poměrně přímočarý, pokud Booster nechytne nějaké rezonance kvůli tomu obrovskému množství motorů,tak by to mělo být celkem snadné). Skutečně pokud mám nějakou zbývající pochybnost, tak je to tvar rázové vlny, který se vytvoří při tom bočním vstupu s aeroplácačkama... sice chápu strukturální výhody válcového tvaru Starship, ale ten boční vstup válce s plácačkami připojenými až v nejširším místě mi přijde v hypersonických rychlostech nějak mimo (zase nejsem žádný aerospace inženýr... ale na ty vstupy do atmosféry existovalo historicky expertů vždy poměrně málo)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: dosah je kolik Tweetu lidi uvidí, ne kolik jich napíšeš, podívej se o sloupec doprava. :)

    a za mě ne, tohle auditko je o Elonovi Muskovi, který se momentálně projevuje v Twitteru, takže příspěvky na téma co udělal v Twitteru jsou tu dle mého nazoru on topic. i když z nich Elon nevychází moc dobře.

    ale klidně to tu přejmenujte na "Elon musk, bez Twitteru a jeho vztahu k válce na Ukrajině a vůbec příspěvků které na Elona vrhají nedobré světlo". :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: 500 tweetu za mesic .. pak jenom 350 tweetu za mesic .. buu ja mam mensi dosah.
    Nechcete jit s temito lidmi a drtivou vetsinou twitteru do jineho klubu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AVATAR: no, podle googlu se pletu ja a opravdu ten telefonat co leaknul 12.10. poprel.

    Problem je, ze kreml lze porad a musk casto a s tim jeho mirovym navrhem se to kreje opravdu podezrele. Kdyby ho nebylo, jak by mohl vubec neco navrhovat a proc to navrhoval ukrajine a ne rusku? Smrdi to.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    E2E4: pletes se. Priznal, ze s putinem mluvil, poprel, ze mluvili o valce na ukrajine. Coz zni jako lez vzhledem k tomu, ze po tom telefonatu zacal papouskovat ruskou propagandu a prisel s mirovym resenim v podobe kapitulace ukrajiny.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    AVATAR: v gitu by mohl bejt přesnej datum, kdy tohle upozadeni Ukrajiny bylo zavedeno..

    a dlužno dodat, z Elon telefonát s Putinem popřel, a taky ho popřel i Kreml.

    Russia Reveals Details of Elon Musk's Phone Call With Putin
    https://www.newsweek.com/russia-kremlin-peskov-details-musk-phone-call-putin-1751071
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: KOUDY: to ale moc nevysvětluje, proč seriózním zdrojům s nástupem elona klesla sledovanost. viz co posílal AVATAR.


    https://twitter.com/P_Kallioniemi/status/1642425187860721665?s=19
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam