• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Blue check nově dostal zdarma i účet Jamal Khashoggi nebo Michael Jackson, jenom proto, že mají přes milion sledujících. Tolik asi k tomu jak moc je ta značka nyní vypovídající.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    THAIGRR: oni vi, ze to existuje, i se znaji osobne, ale musi si to vyrikavat tady
    [Twitter - rychloblogy]
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ten twitter je tak zajímavej až mě sere, že to tu pořád někdo prokládá plevelem o autech a raketách
    pojďme si my všichni, které twitter zajímá udělat vlastní auditko bez zbytečného nezajímavého bordelu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak demokratizace je v haji uz ted zejo. Takhle by alespon bylo videt kdo ma badge zdarma a kdo si ho fakt plati.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    By zas bilej byl pro elitu a demokratizce (lol) by byla v haji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Tak to asi zapinaj postupne no. Ja treba tenhle krok vubec nechapu. Jestli zas Elon stahnul ocas nad brecenim par hvezdicek a plebs do 1M sledujicich si teda musi platit modrej badge za 8 dolacu, zatimco elita nad 1M sledujicich si ho platit nemusi apod. Dost to popira ten smysl demokratizace blue badge. To uz bych radsi udelal neco jako ze ten kdo si ho plati ma treba modrej a ten kdo ho dostal zdarma protoze ma 1M sledujicich ho ma bilej nebo zelenej..Aby se tyhle dve skupiny nejak oddelily.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: je pro bohatý a mrtvý a lidí co ovládají účty mrtvých.

    KOUDY: aha, situace se mění každým okamžikem! viz SATAI.

    no nic, jak se říká, I will be back with more disturbing Twitter facts, as they come into light.
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: proste nerozumis tomu, ze jsou to 4D sachy an 5432 kroku dopredu, co nemuzou chudi lide pochopit. Pak si zcela mylne mysli, ze je to totalni chliv, protoze to tak ze vsech stran vypada.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: jak checmark nedostal? Vzdyt ho ma - https://twitter.com/jack
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: je to verifikace toho, že nejsi socka a máš těch 8USD. Nevím co nechápeš. Twitter není pro chudý :-) (teda ne pro ty úplně)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: něm to je právě to smíchání viz E2E4.

    to není že když žil to je on, protože verifikace je v podání Muska jen že zaplatil 8 dolarů, ne že je ten který tvrdí že je.

    ještě víc je to zmatený tím že tu verifikaci dali všem účtům přes milion sledujících. čeho je to sakra verifikace?? navíc jack Dorsey ma 4.5 mil sledujících a checkmark nedostal..

    prostě se z toho stala nějaká antiverifikace, nahodny, netransparentní a nefér systém kdo je "notable" byl nahrazen systémem kdo zaplatí 8 dolarů plus komu to dá Elon osobně, tj taky náhodný a nefér systém..

    obecně viz znovu E2E4, prostě mi to takhle nedává smysl.

    ale ono to je vlastně jedno, či příspěvky se šíří je taky náhodný a nefér na všech sociálních platformách..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Tesla už prodala 4 miliony aut kumulativně

    Tesla Just Passed 4 Million Cumulative Sales (Charts) - CleanTechnica
    https://cleantechnica.com/2023/04/22/tesla-just-passed-4-million-cumulative-sales-charts/

    téměř půlka je Model 3 (1,9 mil) a 40% je Model Y (1,6 mil)
    PER2
    PER2 --- ---
    PES:

    Gruber has discovered that while Roadsters with their original 200-mile-range battery packs are still healthy, cars fitted with the upgraded 400-mile-range pack that Tesla began offering in 2016 are the ones starting to fail.

    The very first Tesla Roadsters were sold back in 2008 and are now 15 years old. Gruber cites the automaker's original Chief Technology Officer, JB Straubel, as claiming the expected lifespan of those original first-generation multi-cell battery packs was 10 years. However, Straubel himself, who owns one of the earliest Roadsters, remarked publicly last year he's surprised to report his car is still going strong, and he has revised his estimate of the original pack's lifespan up to 15 years. Gruber's own data supports this, with the company reporting that most of the Roadsters it services with the original 200-mile-range battery pack are still healthy with no signs of slowing down.

    In 2016, Tesla began offering Roadster owners a larger, upgraded battery pack. The upgraded packs cost an eye-watering $32,000 but were claimed to double the Roadster's range to 400 miles and extend their lifespan. These packs were fitted with upgraded 3.2 amp-hour 18650 cells compared to the 2.2 amp-hour cells used in the original packs. Despite the promise of a longer lifespan, these upgraded packs are the ones now failing.

    Gruber began investigating the upgraded packs when it received two separate Roadsters for service, both with the upgraded battery packs, that were exhibiting identical symptoms its techs had never seen before. After a lengthy and technical investigation, Gruber concluded a "cell quality issue" was the root cause of the packs' failure "Gruber has discovered that while Roadsters with their original 200-mile-range battery packs are still healthy, cars fitted with the upgraded 400-mile-range pack that Tesla began offering in 2016 are the ones starting to fail.

    The very first Tesla Roadsters were sold back in 2008 and are now 15 years old. Gruber cites the automaker's original Chief Technology Officer, JB Straubel, as claiming the expected lifespan of those original first-generation multi-cell battery packs was 10 years. However, Straubel himself, who owns one of the earliest Roadsters, remarked publicly last year he's surprised to report his car is still going strong, and he has revised his estimate of the original pack's lifespan up to 15 years. Gruber's own data supports this, with the company reporting that most of the Roadsters it services with the original 200-mile-range battery pack are still healthy with no signs of slowing down.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PES: Nebo by za to mohla zmena typu baterie (treba z duvodu lepsi kapacity) ale jasne neznelo by to tak kontroverzne.
    PES
    PES --- ---
    PES: P.S.: Sranda je, že původní a slabší baterie byly prý kvalitnější, než následný "upgrade" (za nemalé peníze) a pak i baterie v dalších modelech Tesly...
    ...jakoby ty články postupem času začali ve výrobě stále více a více vosírat.
    PES
    PES --- ---
    Jen pro zajímavost něco k Tesla a baterie (obecně samo pro všechny el.vehicle)
    Původní tesly ukazují, jak poznat, že je baterie elektroauta na odpis - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/tesla-roadster-model-s-pete-gruber-motors-upgrade.A230407_092008_automoto_dohr
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MRAKY: ok. tak to jsem nekde v tom flejmu o twiterru minul :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MAWERICK: no uz tu padlo,ze maji v priprave novy zaklad a predpokladali, ze soucasny ten jeden start zvladne... imho ty diskuze jsou pomerne zbytecne, vzdyt i sam prvni stupen byl byl zastaraly v momentu startu. nebyl ucent k jedinemu orbitalnimu letu, ale k nejake variante havarie... tohle je styl vyvoje spacex.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    clovek si rika... to prece museli vedet (spocitat si to) ne? Tak jak to ze jim to takhle dopadlo?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEAPACK: Minimálně mají problém s akustickým prostředím. To, že Saturn V a Shuttle startovaly na takovým kopečku, který zvukové vlny neodrážel zpátky nahoru za startující raketou, ale šikmo do stran, to mělo asi nějaký důvod... kdyby šlo jen o výšku, nebyl by to kopeček, ale právě jen nějaký betonový podstavec...

    Podle mě jeden problém mají s vibracema, který nijak nesměrujou, neodkláněj... prostě mají pod sebou placku a "ozvěna" startu jde kolmo za raketou. A druhej s přetlakem v příliš malým prostoru. A oboje se kombinovalo - vibrace rozbily beton (v podstatě ten stlačený vzduch měl už konzistenci sbíječky).. a no a když byl beton jednou rozbitej, tak už si přetlak našel cestu a vymrštil ho...

    Akusticky by jim mohlo pomoct vyskládat plochu kolem rakety nějakejma šikminama (jenže to tam nebudou moc jezdit všema těma vehiklama...). Prostě ani tam, kde netečou ty plyny, by ideálně neměla být rovná deska, ale mělo by to být z kopce a odrážet ten zvuk šikmo pryč....

    A tam, kde plyny tečou, jim prostě musej zabránit, aby předčasně zpomalily... musej je nechat zpomalit až co nejdál od motorů, protože zpomalení = nárůst tlaku. Rampa pro Ariane tam ty trychtýřové výdechy nemá pro ozdobu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam