• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KAERO: rozumim, proto porad zustava clenkou ANO a proto byla i prvni mistopredsedkyni ANO.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VYHULENY_UFO: Jourova je sice v ANO, ale jako by tam nebyla. Uz dlouho je v Bruselu a s mistni politikou uz nema moc spolecneho.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DZODZO: a spotřeba elektřiny?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    How it started and how it is going
    https://twitter.com/paleofuture/status/1650690290989281284
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Az v noci, to uz budem spinkat

    ViaSat-3 Americas Mission
    https://youtube.com/watch?v=joqNT2amTpQ
    SATAI
    SATAI --- ---
    https://twitter.com/SoozUK/status/1650818942913445888
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tak starlink si kupil veduci domov, lebo nie je spokojny s o2 co mame vo vesnici (moc sa mu nedivim, tiez si platim sekundarny bezdrat, aby som mal redundantne spojenie), ukazoval mi 49 mbit a 32 ms latence
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SATAI: zrovna Jourova by mela drzet hubu a soupat nohama, protoze jeji zamestnavatel Babis dezinformacnich medii a dezinformatoru celkam rad a mohutne vyuzival. Proc jit diskutovat s premierem Fialou, kdyz muze mit monolog u tlusteho Xavera. Ze...?
    SATAI
    SATAI --- ---
    VYHULENY_UFO:

    https://twitter.com/VeraJourova/status/1651159180798050305
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JIMIQ: a ještě k tomu solar vs grid, je tam taky popsané proč: důvod je, že pro ten solar počítaj i výrobu tesla solar a powerwall (jako kdybys byl offgrid), takže výrobní CO2 pro solar case je vyšší, ale nejsou tam žádné provozní CO2
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JIMIQ: na stránce 31 je k tomu trocha infa... pro evropu používaj výpočet pro čínu (je to report za 2022 a to berlín uplně ještě nevyráběl) a pro US Fremont. Počítaj tam i supply chain emise. A protože je Fremont v Cali, která je docela zelená, tak dává smysl, že to vychází dobře.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Ze změn na Twitteru těží ruská i čínská propaganda, tvrdí výzkumníci — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3581726-ze-zmen-na-twitteru-tezi-ruska-i-cinska-propaganda-tvrdi-vyzkumnici

    ...
    Platforma přestala označovat státem kontrolovaná média a neblokuje už ani jejich automatickou propagaci nebo doporučování jejich obsahu uživatelům sítě. Obě tyto nedávné změny pomáhají Kremlu využívat platformu k šíření lží a zavádějících tvrzení o invazi na Ukrajinu, politice Spojených států a dalších tématech, píše agentura.

    Účty ruských státních médií mají nyní o 33 procent více zobrazení než před několika týdny, tedy před provedením změn, zjistila v Londýně sídlící nezisková organizace Reset, která sleduje využívání sociálních médií autoritářskými režimy k šíření propagandy. Státní mediální agentury provozované Íránem a Čínou zaznamenaly podobný nárůst.

    „Uživatelé Twitteru už nemusí aktivně vyhledávat státem sponzorovaný obsah, aby ho viděli na platformě. Je jim jednoduše nabízen,“ uvádí se například ve výzkumu Digital Forensic Research Lab.
    ...
    Ruská propagandistka a vedoucí manažerka ruské televize RT Margarita Simoňjanová změny ocenila. „Twitter odebral mně i všem našim televizním kanálům poznámku ,média financovaná státem‘. Teď mě můžete dokonce najít ve výsledcích vyhledávání. Elone, bratrsky a srdečně tě zdravím,“ napsala.

    Společnost Twitter stejně jako předchozí změny krok nevysvětlila. Majitel firmy Elon Musk minulý týden v rozhovoru s BBC řekl, že jeho firma se snaží být při klasifikaci médií přesná, miliardář zároveň v poslední době opakovaně dává najevo nesympatie vůči tradičním médiím. „Všechny zpravodajské zdroje jsou do jisté míry propagandistické, některé více než jiné,“ soudí Musk.
    ...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: ani tvoje uvaha nebyla zla, ale co se stane z betonem kdyz ho stlacis obrovskym lisem, popupka a pak potrebujes proudeni aby ho odfoukalo male kousky, ale co se stane z betonem, kdyz zatlacis jehlou/vrtackou, rozpraska a pak prijde proudeni, ktere z nej vytrhava ruzne velke kusy.
    Tvoje uvaha je plosna, moje uvaha je bodova. Tvoje uvaha: cely system nemel sanci, je klasicke podcenovani stovky inzenyru, ktery o tom premysleli a to nekteri z nich budou mit i doktoraty z dynamiky plazmatu/horkych plynu. Moje uvaha je o tom, ze stacila moza jedina jehla aby vznikla prasklinka a z te se potom destrukce betonu rozsirila.
    SpaceX nepocita s "worst case scenario" oni pocitaji s resenim nejlechcim/nejlevnejsim moznym, ktere se ukaze dostatecne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: tak tenhle kód tu má asi většina čtenářů auditka - někdo v pozitivním, někdo v negativním smyslu :)

    jinak teda těžko rozlišit, co je vtip a co šílený Elon. nějak se mi tomhule Alter id nechce věřit..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja osobne myslim, ze by mel Elon pozadat experty z nyxu o pomoc.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS: to vypada, ze by mohla tesla brzo zvladnout ten coast to coast prejezd...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: úvahu chápu, ale rozdíl tahu mezi 80 a 90% není něco, co by měl být rozdíl mezi předvídaným opotřebením a totální destrukcí. Tam musí být špatně něco úplně zásadního. Zanedbané akustické nebo termální namáhání. Tlak by to samo o sobě vydrželo, jak podotklo více znalců betonu. O ten vůbec nejde (moje podezření se týká toho, že snižuje tah motorů, ale vlastně nevím.. to záleží na tom, jak vysoko zasáhne ta oblast vysokého tlaku v té kaverně...)
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: nemyslel jsem tenhle klub, ale ten odkazovaný post
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: to nepochybne .. zvlast kdyz se cely tenhle thread jmenuje po nem :D

    ja spis marne premyslim, co je tohle za 5D sachy
    - blbej neni, takze musel vedet, ze tenhle account na neho driv nebo pozdeji vyplave
    - content toho accountu je naprosto ultimatni pubertacky cringe

    ale asi jsem moc hloupy, abych chapal zamer, ktery tim sleduje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam