• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    STARE_CASY: nejede to pres rok, ale uz tak deset let imho. Obcas je to videt min, obcas vic.

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    STARE_CASY: well, znáš to, z apartheidu se dostat můžeš, ale dostat aparheid ze sebe je podstatně těžší...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    OMNIHASH: EM jede full retard mode už od přes rok... Předtím se občas trochu krotil, ale sympatie k fašismu, rasismu jede bohužel dlouho. Dřív to bylo spíš skrze náznaky, memy a odkazy, teď se už za to ani nestydí. Takovej Henry Ford 21. století - v tom kladném i negativním.

    Prachy, obklopení se lidmi, kteří posilují iluzi toho, že to je génius ve všech oborech (a sociální sítě to ještě umocňují, když jsou těch fanoušků nebo třeba jenom mlčících sympatizantů miliony), přebujelé ego a naprosto atrofovaná empatie.

    Vzdal jsem jakékoliv komentáře k jeho osobě, nemá to smysl. Nemá a nikdy neměl dobrý rozhled v oblastech mimo jeho zájem, nezná historii, nerozumí sociálním vazbám, fungování společnosti. Lidsky prostě hovado, bohužel ale s obrovským dosahem a mocí. Na druhou stranu je dost dobře možné, že bude tím potřebným katalyzátorem, který urychlí potřebné změny zákonů ohledně definice veřejného prostoru na internetu a vynucování pravidel v něm. Jako dnes nikdo (kromě tradičních anarchistů i novějších anarchokapitalistů) nezpochybňuje to, že je v pořádku nastavovat normy třeba pro soukromé pohostinství (typicky hygienické normy), tak to bude časem normální i v digitálním prostoru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Uz to muzes smazat pane recepcni.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Výborně, takže sme převibrovali od pomrkávání na nácky do full retard módu. Už se těším, s jakým vysvětlením příjde pan truhlář dneska.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: Teda ale tohle je dost spatny. Sorose mam rad.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CRAZY_IVAN: jak říká máma, všem miliardářům nad 50 mrdá. vítejte v klubu, p. musku :D
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    gigafactory ve francii when?

    Do Versailles dorazil Musk i Křetínský. Macron oznámí rekordní investice | e15.cz
    https://www.e15.cz/byznys/do-versailles-dorazil-musk-i-kretinsky-macron-oznami-rekordni-investice-1398235
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: aj si overujete tie linkovane informacie alebo ich iba copypastujete? twitter refused je trosku polopravda:

    Twitter objected to around 70% of the country's requests on human rights and freedom of speech grounds, but the claims were shot down in Turkish courts. Fearing another total ban, Twitter caved in and agreed to honour 50% of Turkey's requests, removing or censoring 1,820 tweets and 62 accounts.

    je to volba, bud cenzura alebo ban a vzhladom na to, ze twitter je zadlzena komercna platforma, ktora sa snazi maximalizovat zisk, tak je volba celkom zrejma, zvlast vo svetle tych historickych udalosti a precedensov

    Turkey blocks Twitter and YouTube, companies capitulate and self-censor - Access Now
    https://www.accessnow.org/turkey-blocks-twitter-and-youtube-companies-capitulate-and-self-censor/

    jimmymu walesovi z wikipedie sa lahko na twitteri narieka, ze jeho platforma je pro-free speech ked je to nekomercna organizacia (ktora inak mimochodom celkom dobre zaraba na to ze je to non-profit https://wikimediafoundation.org/about/annualreport/2022-annual-report/financials/ :)

    ako keby sa tu tie twitter nareky objavili raz za mesiac, tak nad tym mavnem rukou, ale objavuje sa tu kazdu chvilu kopu "senzacii", ktore pod drobnohladom nie su az take horuce ake sa upiekli, su emotivne ladene a casto vynechaju niektore fakty, ktore by problem postavili do objektivneho svetla a to je otravne, lebo nam to neukazuje nic nove

    to ze je musk autisticky sociopat a kapitalista tu snad uz vsetci vieme a to ze nad tym narieka americka polarizovana spolocnost je american problem, don't wanna know
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Muskův tirák měl změnit dopravu. Proč se jeho rozjezd táhne? — Forbes
    https://forbes.cz/muskuv-tirak-mel-zmenit-dopravu-proc-se-jeho-rozjezd-tahne/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jj. Zpet k raketkam.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Tiskovy mluvci Elona Muska opet zasahuje!

    Roli drzis pekne, ale uz je to nuda.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Quod erat demonstrandum.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Proc by drzel zobak? Twitter nedela nic jineho, nez jine socialni site, ktere se podvoluji zakonum a pozadavkum vlad zemi, kde pusobi. Elon fakt po koupi twitteru nikde nenapsal, ze na twitteru si bude moct psat kazdej co chce bez ohledu na to, v jaky zemi zije a ze twitter bude posilat vlady s jejich pozadavkama na censorship doprdele. Amerika proste neni Saudska Arabie. Nemecko neni Cina apod.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Opět - stačí aby držel zobák. Což mu jeho ego nedovolí. Někoho mi to připomíná.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Spis vy jste nepochopili, ze free speech absolutista stejne musi se svoji firmou vyhovovat zakonum a pozadavkum zeme, kde jeho firma pusobi, nebo z te zeme proste bude se svoji firmou vyhozen. Muzes si zkusit absolutni free speech treba v cine, nebo ve vietnamu, v belorusku, rusku, v saudske arabii a takhle muzu pokracovat. Drzim palce. Jestli jste si mysleli, ze po koupi Twitteru bude Elon posilat doprdele Cinu nebo Saudy, Vietnam apod a lidi tam si budou moct na twitteru psat co chtej o homosexualech, pornu atp..Tak jste fakt vic naivni nez ty sedmilete deti na hristi.

    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Jenomže ty jsi zase nepochopil, že problém není v tom, že to dělají i ostatní, ale v tom, že Musk neustále plácá játrem a staví se do role “free speech absolutisty”, přičemž houby. Kdyby držel zobák a dělal to samé co dělá, bylo by to většině lidí putna.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ne. Jen opet nemas pravdu. Od toho, ze to ostatni socialni site nedelaj a dela to jen ten zlej arcidemon Elon uz jsi upustil a ted zkousis, ze to twitter za Elona dela vic nez predtim? Tak mam pro tebe dalsi novinku. Vsechny socialni site to delaj vic nez pred lety, protoze se svet proste cim dal vic cenzuruje. Takze opet nemas pravdu. Opet musis bejt za kazdou cenu v opozici a opet tu jsme kvuli tomu OT. Nejaky fnukani o tom, ze se neco cenzuruje na twitteru si priste muzete odpustit, protoze se samozrejme cenzuruje i na ostatnich sockach. Ty firmy proste poslouchaj narizeni vlad a bud jim vyhovi, nebo z te zeme odchazeji (cina), pripadne tam dostavaji ban a jsou dostupne jen castecne pres VPN (meta v rusku). Tam kde to ma smysl se zkousi socialni site soudit. Vetsinou to smysl nema. Proto taky Elon hned psal typkovi ze asi spadnul na hlavu. Takze jsem mel opet pravdu a neni to jen ten arcidemon Musk, ale deje se to uplne bezne a free speech neznamena ze posles doprdele vladu v cine nebo rusku ci turecku a zemich, kde demokracie uplne nefunguje. Protoze to povede max k tomu, ze tam tu sit zakazou uplne.

    Facebook Bowed to Vietnam Government’s Censorship Demands: Report
    The company blocked more than twice as many posts from Vietnamese users after Mark Zuckerberg agreed to the government's demands

    Facebook Bowed to Vietnam Government’s Censorship Demands – Rolling Stone
    https://www.rollingstone.com/politics/politics-news/facebook-vietnam-censorship-1247323/

    U.S. demands for Facebook user data are at record levels
    https://techcrunch.com/2019/11/13/facebook-says-government-demands-for-user-data-are-at-a-record-high/

    tady se pripadne muzes podivat na graf facebooku, kde vidis ze stejne jako u Twitteru se to cislo "Government Requests for User Data" zvysuje. A FACEBOOK NEVLASTNI ZLEJ MUSK, ALE ZUCK. Nebudu ho sem screenshotovat, abych te neztrapnil. Svoji chybu urcite neuznas a neomluvis se, takze zase zbytecnejch 20 prispevku. Zpatky k raketkam.

    Government Requests for User Data | Transparency Center
    https://transparency.fb.com/data/government-data-requests/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: slepá skrvna, co?

    tak naposledy - za Muska v Twitteru se tohle změnilo k horšímu, víc požadavků od vlád akceptuje.

    data máš v článku co jsem posílal nebo kdekoliv jinde, např Twitter transparency report nebo si napiš do google "Twitter government demands".

    PS vzpomínáme

    https://twitter.com/elonmusk/status/1499976967105433600?s=19
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Twitter vyhovoval vladnim pozadavkum uz predtim, stejne jako facebook, google apod. Za Muska se tohle urcite nezmeni a twitter pod jeho vedenim urcite nezacne vlady v evropsky unii ci jinejch zemich posilat dopici ze je ted na nem freespeech a muze si tam kazdej rikat co chce a nezmeni se to ani pod novou CEO. Musk uz psal v nekolika tweetech ze se proste ta firma bude stejne jako dalsi firmy ridit jak svejma pravidlama, tak pravidly zemi ve kterejch pusobi a ze free speech neznamena, ze clovek muze rikat uplne vsechno. Proto treba taky dostal ban Kanye West. Nicmene opet na to serem, protoze opet kolovratkujem. Ty rikas ze predtim byl twitter v pohodicce, pak ho koupil Elon a ted je to hruza. Ja rikam ze twitter stejne jako jiny socialni site sel nekterejm vladam na ruku uz driv a pujde jim na tu ruku dal at ho bude vlastnit kdokoliv, protoze je to nakonec furt jenom business kterej ma vydelavat. Stejne jako jiny socialni site.

    Tady mas treba jeden z mnoha clanku o tom, se delo predtim, nez to koupil Elon.

    EXCLUSIVE Twitter sees jump in govt demands to remove content of reporters, news outlets | Reuters
    https://www.reuters.com/technology/exclusive-twitter-sees-jump-govt-demands-remove-content-journalists-news-outlets-2021-07-14/

    Twitter ultimately removed five tweets from journalists and news publishers, the report said. India submitted most of the removal requests, followed by Turkey, Pakistan and Russia.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: opravdu, těžká forma nedorozumění.

    Twitter za Muska začal vyhovovat vládním požadavkům na cenzuru apod víc než předtím.

    U ostatních big tech je ten poměr podobný jako u Twitteru před Muskem, najdi si to v jejich transparenci reportech.

    Twitter is complying with more government demands under Elon Musk - Rest of World
    https://restofworld.org/2023/elon-musk-twitter-government-orders/

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam