• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO:

    https://twitter.com/mrgreen/status/1660914129073233923?s=19


    https://edition.cnn.com/2023/05/22/tech/twitter-fake-image-pentagon-explosion/index.html

    případně pokud ti CNN přijde moc woke tak o tom stejně píší i ostatní média.

    Fake Pentagon explosion image goes viral on Twitter, sparking further AI concerns | Fox Business
    https://www.foxbusiness.com/technology/fake-pentagon-explosion-image-goes-viral-twitter-sparking-further-ai-concerns

    Falešný obrázek exploze u Pentagonu obletěl Twitter, hnul zřejmě i s akciemi - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-falesny-obrazek-exploze-u-pentagonu-obletel-twitter-hnul-zrejme-i-s-akciemi-40432408
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: nizka kvalita je toho tweetu, borec popisuje ze nejaky fake acc nieco postoval, ale ani nenapise aky acc to je alebo screen, aby si to mal clovek ako overit, take polopravdy smrdia nahanim senzacii, aby to nebolo jak s tym white supermacistom co narazil do bieleho domu a dokonca mal pri sebe nacisticku vlajku, len aby sa z neho vyklul nejaky sai varshith kandula, opaleny white supermacist :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: to by urcite stacilo. Skoda, ze to za ta leta nenapadlo minule vedeni co? Pockejme si hele.. :))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    No nevim, podle me stacilo propustit 15% vyvojaru a zavest twitter premium na delsi texty, videa atd a nevyplasit zadavatele reklamy. A uz by byl v plusu, kdyby nemel tu 30 mld pujcku
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: jen par celebritek dostalo blue badge zadarmo. Dalsi ho plati. Nekteri inzerenti odesli nachvilku. Do roka jsou zpatky. Zvlast s novou CEO. Takze fakta. Neco co nevydelavalo nic ted vydelava desitky milionu dolaru, stejne jako ta sama vec u snapchatu treba, ale nyxaky to sere, protoze kdyz byl twitter ve ztrate, tak to bylo lepsi. Klasika.
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: to je jak v tom vtipu "jak mít společnost s milionovými obraty?"
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY:

    prijmy z reklamy diky tomuto a dalsim genialnim tahu Elona klesly radove o miliardu dolaru.

    prijmy z twitter blue jsou v radu desitek milionu dolaru.

    A to se vyplati! :)

    Analysis: Twitter's advertising business seen facing slow recovery | Reuters
    https://www.reuters.com/technology/twitters-advertising-business-seen-facing-slow-recovery-2023-04-13/#:~:text=Research%20firm%20Insider%20Intelligence%20this,ad%20revenue%20of%20%244.14%20billion.

    Twitter Blue relaunched has made just $11M on mobile in its first 3 months | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2023/03/24/twitter-blue-subscriptions-spendings-mobile-users/

    PS Blue badge elita dostala blue badges od Elona zadarmo, i kdyz mu nic nezaplatila..

    Twitter revives blue checkmark for some celebrities, including dead ones - ABC News
    https://abcnews.go.com/Business/twitter-blue-checkmark-celebrities-verified-including-dead/story?id=98798819
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: jak rikas..a vysledek toho vseho je, ze predtim mela bluebadge elita zdarma, zatimto ted si ho plati tisice lidi a hodi to par desitek milionu dolaru do kasicky twitteru, zatimco driv z toho byla nula.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ono je fakt těžký nereagovat, takže fakta..

    KOUDY: Elon původně chtěl nahradit modre placenými. kdo zaplatí ma modrou, respekt a reach za penize, svoboda projevu pro každého.. žádný arbitrary rozhodnutí kdo je celebrita a dostane checkmark.

    ale pak se ukázalo, že to je nesmysl, který odpudil zadavatele reklamy, viz modrý falešný Eli Lilly že inzulín už pro Američany nebude za vydridusske ceny.

    pak se to navíc elite se to nelíbilo, že by měla platit $8, tak té samé elite rozdal modre. teda někomu. podle arbitrary rozhodnutí samotného Elona.

    ale ani to nestačilo. tak přidal šedé a zlaté, opět arbitrary čímž to vlastně uvedl do původního stavu..

    akorát horšího, větší bordel a úplně arbitrary, podle libovůle Elona. a ani ten problém s fake News to nevyřešilo, protože kvůli tomu bordelu a nejasností se viralne šíří cokoliv od modrých..
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: tak mohl nechat/mít verifikované Blue bez jakýchkoliv dalších výhod (editace, delší posty atd.), ale rozhodl se do toho (dle pravidel inspektora Trachty) vnést zmatek a tak to dopadlo jak to dopadlo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: vsak ja to chapu. Jenom Elonovi z nejakyho zahadnyho duvodu pripadalo trochu debilni, aby si elita ponechala zdarma svuj blue badge a plebs ho musel za 8 dolacu mesicne platit, takze srovnal podminky pro vsechny. K te druhe veci. Jeden z jeho prvnich tweetu po prevzeti twitteru bylo ze pristi rol bude turbulentni a ze twitter prida plno ruznejch veci z nichz nejaky mozna pak zase zrusi a at maji uzivatele trpelivost kdyztak. Urcite ten tweet jeste dohledas :)
    LEGI
    LEGI --- ---
    JIMIQ: to zase ani zdaleka nemusi. bohate staci, kdyz ukaze slusne rychle rostouci trajektorii a "zdravy" cisla.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Hele, nikdo mu ty snahy nebere, jen se tady lidi snaží poukázat na to, že to Musk dělá zhusta jako děsný chaot a že by mu někdy více přineslo, kdyby chvíli zticha přemýšlel a teprve pak mluvil (popř. konal)...

    ...s těmi "Badges" ti verifikovaní mohli zůstat (Blue), aby zůstalo jasné, že jde o legitimní ověřené účty, a přidat jiné barvy pro placené a další např. Government apod. (Silver, Gold, Red, Green - dosaď si nějaké rozumné a snadno rozlišitelné barvy na displejích).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: pro ty je prece sedej checkmark - https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/profile-labels
    Cil byl ziskat novej zpusob monetizace platformy a otocit ji po osmilety ztrate do plusu. Klidne mu napis nejakej lepsi napad jak ta firma ma vydelavat. Radsi diskuzi ukoncime at to ti zas neni koudyho poradna o vecech, ktery si muzes vygooglit a nemusis se tu na ne ptat.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: jakoze verifikace pro instituce, urady, etc... aby jsi vedel, kdo je oficialni a od koho pripadne zprava ve skutecnosti je, protoze jak se ukazalo, tak stejne musel vycouvat a udelat tech checkmarku vic, aby to tenhle usecase dal podporovalo
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: jako ze bys mel verifikovanej ucet zdarma? To dava smysl u firem, ktery jen zebraj prachy od investoru a nic nevydelavaj, ale pokud chces mit zdravou firmu, ktera generuje zisk, tak to moc smysl nedava. Jen muj pravicackej podnikatelskej nazor, kterej je tu v mensine samozrejme.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: jakoze treba nedavalo vetsi smysl v ramci nedelani bordelu v UI/UX nechat modry jako vetifikovany a platici udelat novy zlaty?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Nevadí mi, když se sem občas hodí něco o Twitteru. Výměna názorů je žádoucí.
    Vadí mi ale nekonečné debaty zatvrzelých stran o tom, jak kdo co asi myslel a nemyslel, bez přidané hodnoty pro ostatní.
    Máte na víc přátelé!
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Takže 2023-2029 twitter vydělá 44 miliard USD plus úroky?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: od 2023. Muj odhad je, ze Elon koupil twitter, vyhazel neschopny vedeni a nemakacenka. Pridal novy featury apod. Co potreboval jako CEO udelat, to udelal. Ted to prevezme nova CEO, zacnou se pomalu vracet inzerenti a do dvou/tri let tu firmu vratej na burzu. Jako to udelal Michael Dell treba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam