• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: jako ze bys mel verifikovanej ucet zdarma? To dava smysl u firem, ktery jen zebraj prachy od investoru a nic nevydelavaj, ale pokud chces mit zdravou firmu, ktera generuje zisk, tak to moc smysl nedava. Jen muj pravicackej podnikatelskej nazor, kterej je tu v mensine samozrejme.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: jakoze treba nedavalo vetsi smysl v ramci nedelani bordelu v UI/UX nechat modry jako vetifikovany a platici udelat novy zlaty?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Nevadí mi, když se sem občas hodí něco o Twitteru. Výměna názorů je žádoucí.
    Vadí mi ale nekonečné debaty zatvrzelých stran o tom, jak kdo co asi myslel a nemyslel, bez přidané hodnoty pro ostatní.
    Máte na víc přátelé!
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Takže 2023-2029 twitter vydělá 44 miliard USD plus úroky?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: od 2023. Muj odhad je, ze Elon koupil twitter, vyhazel neschopny vedeni a nemakacenka. Pridal novy featury apod. Co potreboval jako CEO udelat, to udelal. Ted to prevezme nova CEO, zacnou se pomalu vracet inzerenti a do dvou/tri let tu firmu vratej na burzu. Jako to udelal Michael Dell treba.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: do 6-8 let od kdy?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: ted je tam urcite daleko vic vylepseni a novych featur nez za puvodniho vedeni a vydelavat to zacne tak do roka-dvou..takze chill :). Investice se imho Elonovi vrati tak do sesti-osmi let.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: teď to teda funkční stav taky není, peníze to pořád nevydělává?

    (s původními majiteli by to za pár let taky třeba vydělávalo žejo)

    to už vůbec nemluvím o tom, kdy se Elonovi jeho investice vrátí..

    ale jinak pro Elona dobrý, koupil si politickej vliv a hračku pro trolling.
    PES
    PES --- ---
    Hehehe...
    Seznam spustil něco jako Twitter. Zatím je to město duchů s minimem funkcí – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/seznam-spustil-neco-jako-twitter-zatim-je-to-mesto-duchu-s-minimem-funkci/sc-3-a-222409/default.aspx

    (btw. marné pokusy, dokud nevznikne a neuchytí se transparentně 100% decentralizovaný systém nezávislý na provozovateli - jasně, vytáhněte Fediverse ;-) ale pamatujte na tu druhou podmínku "uchytit se!" znamená hlavně mobily + desktop + sync napříč zařízeními)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Zadnej funkcni stav nebyl, protoze to nevydelavalo penize. Ted ma checkmark platici uzivatel, kterej ma zaroven vyhody jako moznost uploadu delsich videi, delsiho textu, muze editovat tweet, vidi min reklam apod. Ma modrou fajfku a je overenej jen mailem a tel cislem.

    Twitter Now Offers Encrypted DMs, but Not Everyone Can Send Them - CNET
    https://www.cnet.com/tech/services-and-software/twitter-now-offers-encrypted-dms-but-not-everyone-can-send-them/
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: škoda, že tomu nešlo nějak předejít... Třeba tak, že by se bezmyšlenkovitě nerozjebal víceméně funkční stav.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: moc nechapu co chces rict

    Zlaty checkmarky je pro mne novinka, takze koukam ze Elon otocil.. misto verifikace zaplacenim $8 (ktera verifikuje ze nekdo zaplatil $8, a ne ze je ten za koho se vydava), plus tech kterym dal Elon Blue checkmark sam (Michael Jackson, ten zabitej Saudskej novinar).. Tak k tomu navic arbitrary verifikaci zlatym checkmarkem? Protoze CTK nebo Ceska Televize zlatej checkmark nemaj, Skoda ho ma, Metrostav ho nema.. MIT ho nema, ceska vlada ho nema ale slovinska ma zase sedivej..

    Takze Elon v tom udelal bordel a nekolik obratu, ty shouhlasis, ze vysledkem je nizka kvalita, Elon tvrdi ze je vysoka kvalita..

    akorat ze ty zaroven tvrdis ze to je chyba tech co se v tom bordelu nedokazou orientovat a ne Elona kterej ten bordel zpusobil?

    nebo jak to myslis?

    Muj pohled je, ze Elon udelal placeny blue checkmarks ktery snizily kvalitu, a navic bordel v ostatnich checkmarkach.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: pokial by bola kvalita toho tweetu vysoka, tak by si nemusel nic hladat, inak ad blue checkmarks preto maju organizacie taky ten zlaty checkmark, je v tom chaos, kto tie zmeny nesleduje, tak je z toho lahko zmateny a potom su z toho taketo posty nizkej kvality, lebo si novinar dopredu poriadne neoveri co vlastne reportuje
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: eh, mam ti fakt najit screenshot toho originalniho postu? bylo to neco jako @fakebloomberg {bluecheck} Bloomberg.

    ty placeny blue checks proste zmensily duveryhodnost cehokoliv na Twitteru, no..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: je to tak, aj ten samotny post co linkujes je nizkej kvality, lebo sa odkazuje na nejaky account, ale uz zabudne spomenut ktory, takze si to nemame ako overit (nie je to ani v linkovanom clanku, tam je iba spomenute, ze sa nechalo napalit viacero spravodajskych medii)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: že se zvýšila kvalita, to tvrdí na základě čeho? je na to nějaký výzkum?

    já pozoruju spíše mírne zhoršení, zaspamovani odpovědi posty nízké kvality (nadávky apod) od Blue checks, semtam nějaké ty fake news od Blue checks. viz např z poslední doby toto

    https://twitter.com/oneunderscore__/status/1660666330100424704?s=19
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: forma pyramidy pro faraony? no nevím... představa AI natrénované na Elonových tweetech... (wait... možná se to už děje....?)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/OndrejBacina/status/1660934428758011906
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: No konecne. Snad porazi Trumpa v primarkach

    jinak dalsi novinky.

    https://twitter.com/elonmusk/status/1661052398842920974
    PER2
    PER2 --- ---
    kek

    PES
    PES --- ---
    PER2: Naklonovaní anebo (pravděpodobněji) jako "věčné" digitální kopie (alternativa UI s výchozím biologickým základem) - téhle "technologické singularity" by se mohli dožít ještě nejspíš oba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam