• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YBUKO: twl za 24h už může bejt všechno ok, to je zas nějaká hysterie, přece
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Novináři si stěžují, že potřebují Twitter k práci, mají rozdělané věci, deadliny, a teď neví, co dělat.
    https://twitter.com/i/spaces/1yNGaNYEXOWJj?s=20
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Jujky.

    PES
    PES --- ---
    https://www.idnes.cz/technet/software/twitter-uzivatele-musk-omezeni.A230701_154024_zahranicni_bur
    01. července 2023 15:45, aktualizováno 21:59

    Elon Musk zavedl stopku na neomezené zobrazování příspěvků na Twitteru. Platící nebo jinak ověření uživatelé mají limit docela štědrý, neplatící už moc ne. Neregistrovaní uživatelé už neuvidí na síti vůbec nic. Jde o dočasné řešení, důvodem je potřeba zamezit rozmáhajícímu se extrahování dat ze sítě.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Náhoda? Nemyslím si

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a hezky to napsal Jack..founder twitteru.
    -
    + nahodil fotku travy..aka nereste ze nefunguje nejaka socialni sit a jdete ven :) - https://twitter.com/jack/status/1675230141792886784

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak tohle celkem hezky napsal treba Ivo :)

    SATAI
    SATAI --- ---
    Hóóóódně dávno byla běžná velryba selhání 🐳, ale pak po dlouhé roky před tím, než Elon začal funkční systém rozjebávat, byly podobné průšvihy už jenom řídká výjimka.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Ja jsem na twitteru 12 let a pamatuju asi sest vetsich vypadku. Stejne tak je pamatuju na instaci nebo na facebooku. Neni to nejaka ojedinela vec, ktera by se dela jen na jedny socialni siti..proto mi to nyxacky breceni typu "tyvole elon koupil pred pul rokem twitter a ted uz mi hodku nefungujeeee" ktery tu par lidi predvadi prijde trochu dementni :).

    Billions of users were unable to access Facebook, Instagram and WhatsApp for hours while the social media giant scrambled to restore services

    Facebook outage: what went wrong and why did it take so long to fix after social platform went down? | Facebook | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2021/oct/05/facebook-outage-what-went-wrong-and-why-did-it-take-so-long-to-fix
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOUDY: mám zkušenost přesně opačnou. Jsem na Twitteru přes 10 let a podobné problémy, co vidím poslední měsíce, na Twitteru dříve nepamatuji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YBUKO: Protoze ty a ja jsme zasrani boomeri a nikoho nezajimame. Spoluzaci.cz a xchat byly taky skvely socialni site, ktery fungovaly. Dneska ale socialni site zijou z mladejch lidi a mladi lide maji jine preference nez my geronti. Proto treba tak rychle roste Tiktok, ktery ma 15s videa, proto Musk pridava prehravac videi a chce umoznit creatorum nahravani delsich videi, epizod serialu, zaznamu sportovnich zapasu apod..Proto youtube prislo se shorts a instac okopcil od tiktoku reels. Doba jde hodne rychle dopredu a na sockach to vidis nejvic. Poslednich pet let je velkej odklon od konzumace textu smerem k videoobsahu. Je i zmereny ze lidi nekoukaj na video kde nekdo mluvi, pokud u toho nejsou zaroven i titulky apod. Ekonomika pozornosti je dneska nejhledanejsi aktivum :). Tiktok je vydelecna sit jako svine, to same instac/facebook. Twitter byl oproti tomu uplne v pici, takze je logicky ze nejen Elon, ale kdokoliv jinej by tu sit koupil..zacne osekavat veci ktery nefungujou, vyhazovat lidi kteri nemakaj, zkouset nove zpusoby monetizace a zaroven prilakat dalsi uzivatele. Uz ted mas subscriptions a dalsi novy veci, ktery lidi jako Marques nebo Mr Beast a jim podobni dost cenej. Elon muze pomalu zacit parazitovat na onlyfans, na youtubu apod. Tim ta sit samozrejme pujde pro starsi uzivatele trochu doprdele. Stejne jako sel instac a facebook.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    KOUDY: a kdo se ho o ty fyyčury prosil, když to fungovalo? 😉 To samé co s facebookem: ještě tak v roce 2008 byl facebook krásně použitelná síť. Ale proč nechat věci být, když fungují? Musí se do toho přece furt vrtat a hledat, jak to víc osekat a zpeněžit. Až se to nakonec úplně rozbije, zůstane jen plebs a elita se přesune zas jinam. Twitter nastoupil s Muskem na stejnou trajektorii padající hvězdy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Facebook i instac padaj jednou mesicne..Twitter padal daleko casteji, nez ho koupil Musk..presto tu zas brecite :)
    U omezeni koukani na tweety pise ze je to docasny, takze to za 24 hodin muze bejt zas ok. Nehystercete :)
    OTAVA: Presne tak. Koho to tam nebavi, muze se chystat na prechod na novou Zuckovu platformu, kde bude daleko vic omezeni a cenzury :)..Jinak twitter pridal za posledni pulrok vic featur nez za celou jeho drivejsi existenci :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTAVA: tenhle jev bude mít velkou setrvačnost, imho
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    OTAVA: pozvánku na Bluesky nemáte někdo? Asking for a friend.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NECROMAN: no myslel jsem, že vydělává na reklamě, jako to si vážně myslí, že takovej úbytek shlédnutí reklam vyváží pár lidí s blue?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Proc to resite ? Az nasere kritickej pocet uzivatelu, presunou se na jinou platformu a je klid.
    Nebo to treba vybrusli, ale zatim moc pridane hodnoty nevidim, pouze osekavani funkcionality a pridavani zdi (plus jeho moderovani je fakt dost mimo misu)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Space Karen se asi zeptala data teamu, kolik je ideální počet tweetů, co naštve max lidí...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PALEONTOLOG: 600 fakt není problém rychle spotřebovat, stačí otevřít For You timeline, to je 35 tweetů, 5 si jich člověk rozklikne kvůli komentářům, to je dalších cca 120, a jsme na 1/5 denního limitu za 2 minuty používání aplikace. I těch 6000 je žalostně málo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam