• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ARAON
    ARAON --- ---
    Ono to nakonec bude tohle, plus ten nezaplacenej účet Google.

    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Novinář Brwa Kyani z Iráku: měli v Iráku omezený přístup k informacím, to se ale změnilo díky Twitteru, díky němu získali nekonečný přístup k informacím. Elon Musk to ale teď zničil, což si myslí i jeho kolegové novináři v Íráku.

    Padají tam názory, že Musk nemá rád novináře a dělá to schválně. Že je potřeba se ale ozvat, třeba to změní.

    Nick Soley - Musk pomáhá autoritářským režimům, členové Tálibánu s modrou plackou, to je šílené. Zmiňuje něco o saúdských akcionářích kolem Twitteru, jestli to s tím nesouvisí.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Vsak to narazi spravne. Proste kdyz se dari.

    - Verified accounts are limited to reading 6000 posts/day (pak zvyseno na 8k)
    - Unverified accounts to 600 posts/day
    - New unverified accounts to 300/day"
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YBUKO: no ale to je skupina lidi o ktere mluvim. Zdroje co sleduju ja modrou uz maji pomernedlouho a nedela jim problem platit tech par drobnych.

    a co se tyka overeni, tak twitter byl veden lidmi s velmi jednostrane vyhranenym politickym nazorem. Za nejakou kvalitu to nepovazuju.

    // ale konec za me vyslovil jsem asi vse co jsem chtel :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Lidi v mém For You výběru už reportují, jak i s modrou plackou naráží na limit 8000 tweetů, prostě když se daří...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takze misto toho, aby zaplatili par dolaru a vratili se k praci, tak nekde v chatu hromadne breci, ze sit, ze ktere ziskavaji informace, ktere nasledne prodavaji v clancich za penize uz neni zdarma?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MRAKY: nedělám. Reportuju co řeší novináři z celého světa a píšu sem jejich argumenty.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YBUKO: delas z toho konec sveta - coz neni. Kdyz ted sleduju deni na ua, tak valna vetsina ma zaplaceny twitter, protoze twitter zacal konecne po letech nabizet vylepseni. nic moc se nezmeni.

    Jedina hlasita skupina je ta, ktera muska nenavidi a uz prez rok prorokuje, ze twitter uz zitra uz zitra zkonci a vsichni prejdou jinam.
    coz me nuti se zeptat - jak se dari mastodontu a mist, kam se melo utikat po prevzeti :)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Claire Berlinski říká, že teď dělá reporty z Francie a že to je základní pracovní nástroj pro novináře. (pak ji vypadl signál)

    Novinářka Mai Kudi z Nigérie popisuje, jak byl Twitter důležitý pro revoluci v Nigerii a jak se lidé spojili proti proti policii, která je zabíjela.
    Lidi v Nigérii nemají informace z tv, mají informace jen z Twitteru. Teď to skončí, nebudou mít na ty placené účty.

    Darshan Sanghrajka - výzkumník z Oxfordu - říká, že Musk potřebuje hodně peněz, potřebuje Twitter opravit, ale nemá na to lidi, protože je idiot.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YBUKO: Ja jsem ve Varech. Muzou si zaplatit verifikaci a budou mit 8k tweetu denne. To fakt musi stacit kazdemu krome botu :). Navic je to jen docasny, takze zadnej stres.
    YBUKO: Poznaji to podle poctu followeru treba.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Novináři popisují, že modrá placka teda doteď znamenala, že účet, který čtou, je nějak ověřený. Teď ale bude modrý účet každý, protože bude muset. Takže už se znovu nevyznají v tom, co je něčí ofiko legitimní účet a co ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YBUKO: myslím, že si málokdo umíme představit, jaký problémy může obnášet povolání žurnalisty v nějaký rozvojový zemi, případně rozvinutý diktatuře. viděl bych to tak, že na problémy třetího světa instantně pomůže zaplatit výpalný strejdovi melonovi.
    YBUKO: jestli to posloucháš, reportuj dál, někdo by tady měl mít možnost přečíst, že v 8 dolarech problém fakt nebude.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Reportér Adam Bass z USA upozorňuje, že Twitter začali v USA používat pro informování jako hlavní zdroj hasiči, zdravotníci, policie atd. a že na tohle není nikdo připravený.

    Novinářka Kimberly Kay Scott, která se věnuje Íránu a šíří tam informace, to teď označila za katastrofickou událost. Ona si ten účet koupí, ale výrazně to omezí její dosah.

    KOUDY: tak si to pusť a poslouchej jejich argumenty. Nemyslím že tady někdo tuší co znamená být třeba reportér v Afganistánu nebo Íránu a šířit tam informace.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YBUKO: Dela novinare za coz ma zaplaceno a nemuze si z toho platu ukrojit par dolaru mesicne, aby zaplatil platforme ze ktery cerpa informace pro sve clanky za ktere ma zaplaceno? Posli tomu novinari nejaky clanek o tom jak funguje kapitalismus. Nejlepe z NY Times, ktery si bude muset zaplatit, aby si ten clanek precetl :D. Ja jdu radsi pit. Ted jsem to tu cetl par pratelum a smejem se tu vsichni :))). Novinar kterej nema par dolaru mesicne. Wow :D
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    PALEONTOLOG: to podle mně záleží i na zpětné vazbě, jakou teď Musk dostane.

    Teď tam novinář z Afganistánu popisuje jak řeší zlo Tálibánu, jak jim 60% čtenářů přichází přes Twitter, jak mají vůdci Tálibánu na Twitteru modré odznáčky a jak bez Twitteru končí.
    KOUDY: týpek popisuje, že to platit nemůže, důvod jsem nezachytil. 6000 příspěvků denně je ale stejně pro novinářskou práci málo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NECROMAN: prosímtě lukačovič napsal, že se jedná o problém dataminingu teď už přihlášených uživatelů, já jako fakt nevím o co ti jde :-) a komu tím pomůžete
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YBUKO: Co si treba zaplatit 200 korun za overeni uctu? Ono to neni zas tak slozity..Pak budou mit moznost cist 8000 tweetu denne. Coz by i prumernemu novinari z washington postu melo stacit :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YBUKO: twl za 24h už může bejt všechno ok, to je zas nějaká hysterie, přece
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Novináři si stěžují, že potřebují Twitter k práci, mají rozdělané věci, deadliny, a teď neví, co dělat.
    https://twitter.com/i/spaces/1yNGaNYEXOWJj?s=20
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Jujky.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam