• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    PES: geniální :)

    But the highly-anticipated new service, which requires an Instagram account for onboarding, features an intriguing stipulation: Deleting a Threads account terminates the linked Instagram account.

    Meta will delete your Instagram account if you delete Threads profile | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2023/07/06/threads-delete-profile-instagram-meta/
    PES
    PES --- ---
    Cukr zkusí urvat co se dá a vytěžit ze slabosti konkurenta? ;-)
    Konkurence Twitteru na obzoru. Meta spustí textovou sociální síť Threads - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/meta-socialni-sit-twitter-musk.A230704_060011_eko-zahranicni_akp
    ARAON
    ARAON --- ---
    Ugh...
    Elon Musk Suggests 'Childless' People Should Lose the Right to Vote
    https://jezebel.com/elon-musk-suggests-childless-people-should-lose-the-rig-1850602315
    PER2
    PER2 --- ---
    lex trenuje obe strany (:

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Me z investorskyho hlediska zajima o kolik si museli snizit marzi aby prodali vic aut.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tesla:
    2019 - 40 % produkce Škoda Auto
    2020 - 67 % produkce Škoda Auto
    2021 - 110 % produkce Škoda Auto
    2022 - 170 % produkce Škoda Auto
    2023 (moje predikce) - 285 % produkce Škoda Auto
    A podobně všechny ostatní automobilky na smraďochy.
    https://twitter.com/tkapler/status/1675895357862187009

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---


    SATAI
    SATAI --- ---
    Ze zlateho fondu...

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tam je to myslim skor iba pre tu ilustraciu, ze za pol roka sa predalo nasobne viac vozidiel nez za cely uplynuly rok

    dost by to vysvetlovalo situaciu na cestach, kedy stretnut teslu uz je naprosto bezne, casto vidim aj 2-3 kusy naraz na krizovatke, ale mozno su to stale tie same co tama jazdia do prace :)
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: no to jen pro paralelu, aby to s tím nebylo (jak na nákladech, tak na výkonech a stabilitě) jako s tím podílem FVE na celkové energietice v ČR ;-)))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PES: kolik koní se prodalo v roce 1924? :D to jsou furt dotazy...
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: a ostatních non-battery aut bylo za stejnou dobu registrováno kolik? ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nic. Popojedem.

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Urcite je zajimavy ze to tak vnimas. Pouze jsem ti psal ze vavra = xixoio je to same co fiala = inflace. Sam Vavra nekolikrat rikal, ze je to jako kdyz si jdes dat do hospody plzen a nekdo te hned spojuje s plzenskym prazdrojem Vavra byl pouze zakaznik/klient xixoia a chtel vyuzit jeho platformu tokenizace pro svoji firmu Narozdil od Watzkeho nebyl z niceho obvinen, nebyl zatcenej, ve firme xixoio nijak nefiguroval. Nikoho neokradl. Jeho napad tokenizace chytrejch elektromeru neuskutecnil. Nikomu nevznikla zadna skoda. Tvuj nazor o investovani beru, ale jako clovek, kterej investuje pres 15 let ti muzu rict, ze kazdej fakt dobrej investor udelal nekdy nejakou chybu a casto i vic, casto mu nejaka predikce nevysla, na necem se spalil apod. To je normalni. Jinak Vavra v tom videu nevypravi o investicich ale o Muskovi. Proto jsem to sem hazel. Je to tu relevantni a k tematu. Za edukaci neni zac.
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: ten příměr je dost mimo. Fiala řeší milion věcí, na některé z nich má coby představitel státu nebo stát samotný minimální nebo nulový vliv.

    kdežto Vávra se k projektu X dostal dobrovolně, vědomě, aktivně. a pak se nějak choval.
    ano, ohledně Vávry jsme odběhli od původního tématu, ale když bych si měl vybrat, jestli si nechám o investicích vyprávět od úspěšného investora, který nemá škraloup, a od úspěšného investora se škraloupem, vyberu si A. a Vávra je B. to je pointa "odbočky k Vávrovi" (aspoň u mě).

    jinak velkolepé díky jen za to, že si, byť jen na chvíli, pocítil potřebu mě o edukovat. o čemkoli. je teprve 8 ráno a už to nebyl marný den.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Delal i treba reditele bank, takze si vydelal dost penez mimo investice a investovani je celkem tezka disciplina, kterou malokdo zvlada tak, aby byl dlouhodobe profitabilni. Je to tezsi nez tak 80% profesi, pokud se nebavis o investovani stylem, ze si nekam odkladas litr mesicne. Takze bych to rozhodne nejake nesrazel. Vavra ma daleko vetsi znalosti o Tesle nebo Muskovi nez my tady a zaroven nekolik aut te firmy dlouhodobe vlastni, narozdil od nas tady. To ze ho nekdo vnima negativne kvuli watzkemu neznamena ze vsechno co rika ohledne elona nebo tesly najednou neni pravda..:)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: "vydělal" investicemi... takže žádná reálná práce či hodnota... zkráceně de-facto parazit...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Jasny. Pro me je to jako kdybys mi rikal Fiala = inflace. Taky bych te na par prispevcich mel asi potrebu edukovat, ze inflace neni kvuli Fialovi, ale pak bych se na to vysral. Kazdopadne Vavru jsem sem hodil kvuli jeho videu, kde se bavi o Elonovi a jak ho sere, ze koupil Twitter, protoze se nevenuje dostatecne Tesle. Zaroven ale jako clovek, kterej vlastni nejhodnotnejsi automobilku na svete, ktera nema zadny reklamy sere boardy vsech dalsich automobilek i jinejch firem, ktery ho samozrejme nenavidej a i kvuli tomu stahujou reklamu z twitteru. Vavra muze mit pri nekoho needukovanyho v investicich nejakou negativni konotaci kvuli xixoiu, nicmene furt vydelal investicema do akcii vic nez 100 micu z nichz nejvic mu asi vydelala Tesla a sam dve tesly vlastni, takze je to clovek, jehoz nazor na Muska je to relevantni.
    LEGI
    LEGI --- ---
    PER2: takový to když chceš po lidech miliony, ale ani si neumíš (nebo nevíš) rozepnout sako, když sedíš.

    KOUDY: hele, jen jako člověk, kterej kauzu moc nesledoval, tak ti můžu říct, že jsem dlouho netušil, kdo je Waczke nebo ten druhej. ale ano, díky kampani jsem měl jasný spojení "Xixoio = Vávra". a je mi pak dost jedno, jakou roli skutečně měl (nebo se snaží předstírat, že měl). umazal se.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam