• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: tohle asi může tvrdit bezpečák co dostal příkaz zhora šetřit pojišťovnu. Reálně je to bububu na pitomce Tvého typu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOXICMAN: me fascinuje ta americka posedlost nalepkama na helme. v eu dostanes flastr od bezpecaka a pri nehode jses bez pojistky jako bonus
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    NECROMAN: tady v hezkym mash-upu :)

    PES
    PES --- ---
    KOUDY: No pokud zrušení bude znamenat souběžné zrušení Instáče, tak tam zůstanou, ale nejspíš klidně i jako to "město duchů" (jen nepřijít o historii svého Instáče)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Tak Zuck je nejvetsi znama kopirka a zmrd zejo. Okopiroval stories ze snapchatu, reels a dalsi veci z tiktoku. Ted proste 1:1 kopiruje twitter a sazi na to, ze tam lidi prejdou z instace, protoze maj jeden login a prechod je na tri kliky. Dulezitejsi spis bude videt jestli se tam presunou content creatori/youtuberi apod z twitteru, nebo to proste pro ne bude jen pata socialni sit k monetizaci a na twitteru zustanou.

    PES
    PES --- ---
    SEJDA: To aby se dnes člověk bál napsat migrační utilitu...

    ...přitom (mimo zmíněný MySpace) zrovna Mark s Xichtoknihou začínal tak, že nahakoval seznamy studentů na univerzitě/univerzitách a natahal jim tam profily na The Facebook (volně vzpomínám na doby začátků FB)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AVATAR: je to ze starsiho clanku:
    "As he notes, Facebook helped convince people to move from MySpace not just by being a friendlier to use platform, but by providing a tool to make it easy to switch:

    Facebook addressed this problem by giving MySpace users who switched to Facebook a bridge between the two services. Simply give this tool your MySpace login and password, and it would use a bot to login to your MySpace account, scrape all the waiting messages in your queues and inbox, and push them into your Facebook feed. You could reply to these, and the bot would log back into MySpace and post those replies as you.

    Facebook attacked MySpace’s high switching costs head on, lowering them for users and unleashing network effects and rapid growth.

    But, of course, as we covered in detail, just a few years later when others sought to do the same thing to Facebook, Facebook sued. And won. And effectively put up a wall against the very activity it used to lower the switching costs from MySpace.

    Cory argues that by enabling the platforms to put up these giant walls, it enabled the “enshittification” of social media. Even as the services treated users terribly, your friends were all there and it was too difficult to leave."

    How The Enshittification Of Social Media Is Decreasing The Switching Costs And Enabling Something New | Techdirt
    https://www.techdirt.com/2023/01/18/how-the-enshittification-of-social-media-is-decreasing-the-switching-costs-and-enabling-something-new/
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Enshittification - slovicko dne :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    dobrý vysvětlení toho co se děje v Twitteru poslední dobou

    It Turns Out Elon Is Speedrunning The Enshittification Learning Curve, Not The Content Moderation One | Techdirt
    https://www.techdirt.com/2023/07/05/it-turns-out-elon-is-speedrunning-the-enshittification-learning-curve-not-the-content-moderation-one/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Threads neni tematem klubu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: Ale na Threads je urcie cenzura, tam porno nebude smet. Nebo snad ano?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Threads uz pres 30M subs za prvnich 24 hodin a to je to spustene offiko jen v usa. Slusnej rozjezd. Musk mozna bude mit fakt problem, jestli threads nepotka behem trech mesicu clubhouse effect. Zatim se tam nic moc zajimaveho nedeje. Appka je ale hezky jednoducha a prehledna. To se mi libi.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VAGABUND: pokud člověk už používá Facebook a Instagram, tak už Threads nemají moc co dál o člověku shromažďovat :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: nejdal ve vyuzivani osobnich dat je Tic-Toc, i kdyz je nejmladsi a hodne lidi tam propada do "dafaultu" = nazi macho resp. drogerie a hadry.
    ARAON
    ARAON --- ---
    VAGABUND: Bluesky

    E2E4
    E2E4 --- ---
    VAGABUND: tak Facebook je ve využívání osobních dat nejdál, žejo.. :)

    plus teda tyhle kategorie jsou co tam napíše autor:

    "the information is self-reported by the developer"
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    QWWERTY: "other data" :)
    1st pic Threads
    2nd Twitter

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam