• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    B3DA: coz ale neni detail, nybrz ta vizionarska slozka, ktere investori nicmene veri. proste dobrodruzne podnikani, tak to ma byt :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Stejne jako na kazdou novou socialni sit tam lidi rychle prelezli a zacali tam pastovat uplne nesmyslnej content, aby ziskali co nejrychleji co nejvic followeru a mohli je pak monetizovat, az tam zuck spusti reklamy, ale jinak je to proste instac bez obrazku. Nejaky news o tom co se deje ve svete, o valce na ukrajine apod..tam nenajdes. Musk ale bude mit s rekamama jeste tak rok urcite problemy. Proto si najal CEO z branze zejo. Aby tohle zmenila. Jsem zvedavej, jestli se ji to povede, ale pochybuju ze twitter zacne tenhle rok nejak masivne vydelavat. Na to je jeste dost brzo.

    anyway..Zpet k raketkam..at tu nejsme ot :)

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: mě je jasný, že to je trošku obchodní trik, ale je to novej prostor pro nový inzerenty, ať už si tam jůzři leští klacky na čemkoliv
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Na thread presli lidi hlavne z instace dvema klikama, takze tam muze bejt klidne 400 milionu lidi, kdyz na instaci je jich miliarda. Vis co tam ty lidi delaj? Postujou tam uplne to samy co na twitter nebo instac :)..Jsem tam od prvniho dne a ta sit je uplne k hovnu. Pochybuju, ze by nejaky velky jmeno opustilo twitter a slo primarne na threads.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: akorát že mark má 90M uživatelů na threads a nebrečí a melon brečí, že má 50% reklamy v prdeli a vyškrábal ze statistik nárůst aktivity o 3,5%.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: bych se podival, ale musel bych mit na twitteru ucet :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    seznamte se, tohle je jennifer. lajkuje prispevky ve vsech svetovych jazycich, ma 5 followers a regla se do site v cervenci 2023. jestli si chces vrznout, klikni na odkaz v profilu..

    https://twitter.com/jennifer2sulliv/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PER2: od toho si necha implementovat panic button, zmacknite v pripade nebezpecenstva :)
    PER2
    PER2 --- ---
    YMLADRIS: vtipny bude az xAI vyhodnoti, ze musk je nebezpeci pro cele lidstvo a polanetu :p
    B3DA
    B3DA --- ---
    YMLADRIS: Lol. Najdi si AMA od lidi co na tom delali. Je to stejny jako / horsi nez vsude jinde v automotive / it. Az na detail, ze tyhle half baked veci jsou s prislibem autonomie a nekteri se je vzhledem k aure tesly / muska tak neboji uzivat v provozu.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: tak pokud to AI poda formou te nejpravdivejsi a nejhlubsi vize, pak jiste ano .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: bude zajímavý sledovat, zda když mu začne radit že to má dělat nějak jinak AI, narozdíl od lidí na nyxu, jestli svoje chování tomu podřídí
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: tak je tu interní náhled té osoby na věci. a pak je tu externí náhled na tu osobu, jeji systemicka pozice, etc. demony v hlave pohani spoustu lidi, v tom to neni jine, jine je to v te maniakalni organizacni schopnosti delat jak demon kaze ,) ... to ze ta osoba pak ma s rostouci moci nejaky jiny, systemicky vliv, ktery pak napr. uz nezapada do toho jejiho puvodniho svetonazoru a do soukrom7ch rozprav s démony v hlavě, to je ta fáze "miliardář, kterému mrdá"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: ve Stopařově průvodci to bylo špatně. Ve skutečnosti to má být "zaplať 8USD a dozvíš se pravdu o životě, vesmíru a vůbec".
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: "lidi chtějí být jako já. Nikomu bych to nepřál. Pohání mě demon v hlavě, musím furt jet a jet" (tak nějak to vysvětloval)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: to je jinymi slovy to same - podnikani s vizi, kde jsou dulezite obe slozky, ale jak rikas "dulezite je ze to chce uskutecnovat" - tj. v prve rade podnikatel (maniakalni, viz zebricek bohatstvi)... to podnikatelstvi a jeho kvality jsou te osobe podle me vlastnejsi nez to vizionarstvi, resp. to skloubeni ho odlisuje
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: chápu to jinak. V postfaktickym relativním světě bez vizi je určitá vrstva super talentovaných lidí, kteří chtějí dělat na něčem co má smysl. Musk je dokáže nalákat svou vizi a svou abstraktní kapacitou. Příklad, inženýři v Tesle - ví že dělají na nejlepším projektu, že zisk je jen prostředek pro naplňování té vize, že musk je taky inženýr, ... Jiná atmosféra než dělat ve VW nebo v jiné normální fabrice.

    Tj jeho organizační talent je, že dává lidem vizi kolem které se můžou sjednotit.

    Že "to opsal ze sci-fi" ničemu nevadí. Důležité je že to chce uskutečňovat.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: ci vize a vhledy to jsou to tezko rict, autorstvi je komplikovane .] muskova je predevsim ta maniakalni organizacni schopnost bych rekl
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LUCIEN: useful tool for consumers and businesses, konkurence k OpenAI a tématem bude .. porozumění vesmíru a pravda pravdouci?

    a ad alignment, co když xai zjistí, že velká vesmírná pravda je, že dát inteligenci opicím bojujícím mrzí sebou o dominanci sebou nebyl dobrej nápad? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam