• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    HONZAL: hele doporucuju jit v tom dejepise trochu hloubeji nez do stredoveku, nekam do prvobytne-pospolne spolecnosti (koren slova "spol"-ecnost se v nazvy vyskytuje hned dvakrat), tam se slovo komunita definovalo a asi by se docela jeskynni lidi divili, jak ted nejaky nymand na nyxu o komunite teoretizuje v souvislosti s Marxem a unika mu totalne podstata veci. jo a mas pravdu, zbytek debaty si muzes nechat od cesty, to sem vazne nepatri.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    osvicenstvi je faking zajimavy, radsi budu studovat dejepis, nez se tahat za slovicka na internetech.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SUMAC: imho verejny sluzby a komunitni citeni - to v tom trojuhelniku spis radim k socialismu. Liberalismus ve svy podstate chapu jako "stat mi nemuze prirazovat zadnou roli, zadny dany hiearchie nejsou, kazdej ma mit stejna prava" - ideove vychazejici z osvicenstvi. Tam by i zapadalo casty vymezeni liberalu proti cemukoliv "nevedeckymu". Rozdelovani bohatstvi statem je svym zpusobem proti teto myslence.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    E2E4: altright je prazdny pojem, cenzura je bezna i u levicaku, ne 100% duvera treba ve vakciny - to tak holt lidi maj v ramci ruznych proudu.

    ale jo, na dnesni USA liberal neni. Ja myslim, ze verejna debata se vede stylem "cokoliv nalevo od absolutniho libertarianstvi je komunismus a cokoliv napravo od woke je fasismus". Nice. :-) Ja se do ty obhajoby dal poustet nebudu. Taky se povazuju za faking centristu, tj. fasista a komunista v jednom!
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    E2E4: presne tak, at jej nazyvame jak chceme a politicky smeruje kam on sam chce (to je celkem jedno), je to proste klinicky antisocialni jedinec s patologickym vztahem ke vsemu co zavni slovem komunita (odbory, socialni vazby, rodina, spolecnost jako celek, verejne sluzby vcetne verejne dopravy, verejne zdravotnictvi, atd), a jeho cinnost na twittru to krasne ukazuje.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: myslis ze uz to tondovi vezu ked pisu before all other?

    Multiple Tesla Cybertrucks Spotted In Car Hauler At Giga Texas
    https://insideevs.com/news/678922/tesla-cybertruck-spotted-car-hauler/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HONZAL: ja nevím, podpora altright konspirací, cenzura levice a dokonce faktu (viz cenzura fact checku u covid vakcíny a myokarditidy - kde musk říká že nevíme přitom na to jsou poměrně přesný data z navzajem nezávislých studií, což přesně psal ten fact check co zcenzuroval) a podpora neliberalnich / totalitních režimů v cenzuře a non-wokeness u Američana není úplně to co si představuju pod pojmem liberál.

    ono to je jedno, jeho ehm eklektické činy a projevy tak nějak převáží význam jeho ideologických postojů.

    a fanoušci si to vždycky nějak preberou, že z toho vyjde dobře. zatím jsem v téhle diskusi nezaznamenal, že by argumenty a fakta změnila něčí názor.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Z netu

    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DZODZO: cisgan! :-)))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: niekto cisgender moze brat cisgender ako urazku, tak ako cigan moze brat ako urazku ked ho oznacis cigan, ludia prikladaju slovam rozny vyznam
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OMNIHASH: Jo, jen je snadny pod hlavickou dobra/boje proti dezinfo/whatever schovat zase tlaceni sveho svetonazoru nebo potlacovani jinyho.

    SUMAC: Ano, neni vazanej pravidly predchozich majitelu. Je to porad soukroma firma.


    E2E4: ted nevim, jestli chapu otazku - jestli je LGBT liberalni proud? Ano

    Je Musl liberal? Tad ok, spis klasickej liberal, tedy pravicak (konzervativni, ale blizko stredu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak anarchie neni ani na nyxu. sem tam se objevi blbecek, ktery ve svem auditku neunese jiny nazor nez ten spravny ezonazor. to je proste ten smutny zivot na socialnich sitich. jo a jeste nekoho trapi, ze elon koupil twitter a prejmenoval ho na x? ja doufam, ze uz ne, protoze pres vsechny vykriky a vyhruzky, ze blbecci utecou na piratsky mastodonty, bluskaje ci meta throads, se nic nestalo a xko jede dal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: To tvrdi tak mozna Satai a podobni konspiracni noumove ne? Neadvalo by to politickej ani ekonomickej smysl. Elon koupil Twitter protoze s nim ma vlastni plany.
    E2E4: Musk treba tvrdil ze volil vzdycky demokraty, ale v poslednich volbach volil republikany. Misto ruznejch teorii je dobry cist, co napise primo ten clovek - https://twitter.com/elonmusk/status/1526997132858822658 a ma tam 800k lajku. Slusny..Pripadne - https://twitter.com/elonmusk/status/1527843657214218246
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: mimochodem Musk taky tvrdí (tvrdil?) že je centrista..

    HONZAL: pro tebe LGBT = liberál ?

    dnešní úroveň LGBT / woke teda rozhodně není, viz označil cisgender za slur, trans dcera se od něj distancovala atd.

    Views of Elon Musk - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Views_of_Elon_Musk#LGBT_issues
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HONZAL: možná by to chtělo aspoň jednou za poslední tři pětiletky vylézt ze svý ulity a rozhlídnout se kolem sebe. Doby, kdy byly sociální sítě anarchokap vlhkej sen a každej si tam moh postovat co chtěl, pokud to neuráželo jemnocit admina a moderátorů s banhammerem skončily někdy kolem 2010-2015. Od tý doby na to máme jak v EU, tak v USA slušnou dávku regulací, odpovědností a postihů a ohánět se tím, že X je soukromá firma a může si na svý síti dělat co chce taky může vést k rychlýmu banhammeru v ruce EU.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Řada komentátorů otevřeně mluví o tom, že Elon koupil Twitter i z toho důvodu, aby pomohl Donaldovi, nebo případně jinému GOP kandidátovi, ke znovuzvolení ve 2024 pomocí změn pravidel na síti, menším blokováním trollů a ruských účtu, atd. Netroufám si říct, nakolik to může být pravda.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    HONZAL: "Aha, takze soukroma firma Twitter byl pro specifickou socialni bublinu a ostatni at jsou zticha a soupou nohama -> spravne, protoze se mazaly spravne veci." pokud ses umel chovat = OK, pokud si porusoval komunitni pravidla = banan. Muskovi se to nelibilo, tak vsechny co se neumeli chovat odbananoval. shodou okolnosti, ti co se neumeli chovat vetsinou nemeli moc komunitni smysleni tak jako jej nema on. co na tom nechapes???

    "nehodla to vest stejnym zpusobem" = cilene a flagratntne tu platformu znicil, jestli je to spatne? pokud si to pouzival tak hele asi jo, je to spatne??

    "tejne tak domnenka, ze uzivatele Twittru byla nejaka homogenni skupina vyznavajici stejnou ideologii. Minimalne cz twitter byli jak klasicky pravicaci tak i soucasna levice a x dalsich myslenkovych proudu." - pisu ze to byla pluralitni komunitni platforma, ktera mela urcita pravidla, ktery se pomoci adminu snazila dodrzovat a prozazovat, aby si ten pluralismus zachovala.

    ted je tam novy majitel co za a) na predchozi pravidla kasle, b) kasle na vynosy z reklamy co tu platformu udrzovaly v chodu, c) kasle na IT a vyvoj do nej, co to posunovaly dal a umoznovaly maximalizovat potencial pro jeji uzivatele.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SUMAC: Aha, takze soukroma firma Twitter byl pro specifickou socialni bublinu a ostatni at jsou zticha a soupou nohama -> spravne, protoze se mazaly spravne veci.

    Ted to koupil jiny majitel, nehodla to vest stejnym zpusobem -> sptatne. Wow, ta mira konzistence me sokuje.

    Stejne tak domnenka, ze uzivatele Twittru byla nejaka homogenni skupina vyznavajici stejnou ideologii. Minimalne cz twitter byli jak klasicky pravicaci tak i soucasna levice a x dalsich myslenkovych proudu.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    HONZAL: OMG... ok Musk je teda "liberal". ale zaroven je to taky antisocialni egomaniakalni megaloman, co nikdy nechapal jak funguji lidske vztahy nebo komunitni citeni ve spolecnosti, a jeho nejvetsi vidima je se s par podobne smyslejicima jedincema odstehovat na Mars kde nebude muset zadne spolecenske a komunitni vztahy resit (a pokud mozno bude tam vsem jim samotnym vybranym jedincum sefovat). a twitter byl vzdycky zamerenej na sdileni informaci v ramci urcite komunity, ktera navic smeruje na opacnou stranu nez Muskuv "genius", byl tam prostor pro socialni aktivismus, do znacne miry dost pluralitni a empaticka socialni sit, co se snazila blokovat trolly, hate speech, a kde ve finale dostala banana pulka alt-right GOP vcetne djt. Musk si to koupil aby to utnut a vsem temhle naivne komunitne zamerenym uzivatelum ukazal, kdo je tady panem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam