• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PALEONTOLOG: nevim, proc by miliardari meli byt lepsimi lidmi nez stredni trida, nebo jeste niz.
    Kdyz si vezmu Sorose nebo Gatese, tak ty dva nenavidi velka cast lidi. Myslis, ze Muska nenavidi vice lidi?
    Uznavam, ze Musk je na prispivani na socialni site zavisly. Ale to je i spousta jinych lidi, a o vsech jde napsat "mohli by psat mene".
    Krcim rameny a nechapu, proc se tim vubec zabyvat, az tak patologicke to neni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: kolik americanu popira, ze telefonovalo s putinem?
    SPLNYX: zasadni budou ty vykonny rady, poradni organy a konzultanti, coz si tady spousta lidi mysli, ze se takova korporace ridi bez nich. pipla to, ale diletanstvi neurotika se naplno projevuje pri rizeni tw, viz napr. vypousteny balonky o cene za blue a dalsi amaterismy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DRAGON: No a neni to spis tvoje debilita ze se nechas ovlivnit nazorem nekoho na internetu? To je jak kdybyses nechal ovlivnit Klausem, ze tu zadna klimaticka zmena neni apod..Me to prijde jako to same, kdyz nejaka doktorka nebo kdo to byl v CR remcala, ze vakciny k nicemu nejsou, nebo kdyz lidi brecej, ze na twitteru je tenhle ucet adidasu fejkovej, prestoze ma fajfku (staci se podivat treba na pocet followeru, coz udela kazdej chytrej clovek a zjisti, ze je fejkovej hned)

    Miliardari maj proste potrebu se k urcitejm tematum vyjadrovat, stejne jako ma tu potrebu plebs. I Lukacevic nebo Barta ci Cupr resej na twitteru plno palcivejch temat a nejsou sami. Ja chapu ze s velkym dosahem by mela prichazet velka zodpovednost, ale zaroven mi prijde ze tem lidem kteri maji hodne followeru vlkladate nejaky ability ktery proste sami nemame. Elon rekl spoustu picovin, stejne jako Lukacevic nebo Kim Kardashian ci Justin Bieber. Vubec nerozumim tomu, proc by me ty jejich picoviny mely nejak ovlivnit nebo bych jim mel prikladat nejakou vahu :).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: nemusis chodit do jemenu, staci se podivat jaky maj kolikrat nekteri cesi nazor na udalosti v us.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: ano, on ma nazor, ktery zastava spousta nepremyslejicich individui. A ma na ten nazor plne pravo. Nicmene on, ze sve pozice, by mel byt sakra opatrny, nez ten nazor, ktery evidentne nema podlozeny fakty, bude sirit dal, to je dobry si uvedomit. Nejakej Jemenec (nic proti), nema takovy dosah a hlavne zodpovednost, protoze neumi ovlivnit masy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: To uz jsme tu prece resili. Musk ma na valku na ukrajine stejnej nazor jako desitky milionu amiku, protoze se jich to netyka a neznaji pozadi ani historii te valky. Je to to same jako kdyz se zeptas cecha na valku v jemenu treba. Jemenec te bude mit za tvuj nazor taky za idiota. Dulezity je ze jeho SpaceX dodala na ukrajinu starlinky a dlouhou dobu je castecne financovala. Nevim jestli to dela doted.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SEJDA: jasně, přestaňte dodávat zbraně a válka skončí my ass.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SPLNYX: pozri napriklad tento dokument, myslim ze uz tu pred casom bol spominany

    Revenge of the Electric Car - 2011 (FULL MOVIE DOCUMENTARY) - (English Subtitles)
    https://www.youtube.com/watch?v=WXv-pixk0m8
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SPLNYX: tesla aj spacex su uspesne kvoli tomu, ze musk sa o tie firmy stara jak o decko, dohladaj si nieco o vyvoji a financovani roadsteru, pripadne o tom ako musk vsetky peniaze co mal vrazil do spacexu, aby ziskali financovanie od nasa
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SEJDA: urcite se shodnem, ze shrnuti problematiky rizikovosti covidu pro ruzny skupiny osob do jedny vety je spatne. proto je lepsi drzet hubu a nevydavat nesmyslny neplatici postulaty.
    SEJDA: vatnik soup o muskovi doufam znas, otava ma generelne pravdu..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SPLNYX: Coze? LOL...LOOOL :D
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    DZODZO: Protože ve společnostech jako SpaceX a Tesla jsou narozdíl od něj kompetentní a schopní lidé, na jejichž výkonech je jeho podnikání zavislé? To, proč jsou SpaceX a Tesla úspešné je imho dáno tím, že tam o důležitých věcech rozhodují kompetentní lidé a Musk jim do toho raději moc nekecá, aby to neposral, u Twitteru si dělá co chce, a jde vidět, jak by to dopadlo, kdyby si to dovolil jinde. U tak důležitých projektů jako jsou SpaceX a Tesla prostě raději drží hubu, nic zásadního tam nedělá, nechává pracovat skutečně schopné lidi a stará se jen o PR a dává tomu nějakej ksicht, nic víc. Potřebuje aby mu schopní lidé vydělávali peníze, proto je za ně rád. Ti lidé se za něj sice mohou stydět, ale dělají jedinečnou a zajímavou práci, tak šéfa čůráka překousnou. Muskova práce je PR a ksicht, nic zásadního v těch firmách nedělá, protože na to nemá kompetence. Může se tvářit, že dělá nějaká zásadní rozhodnutí, ale je to jen divadlo.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OTAVA: to je taky strasne zjedodusovani. Podle mne se do vseho co pise promita i despekt k neefiktivite, korupci atp.
    Ukrajine pomaha Pentagon a ne Musk, nastesti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: inymi slovami vyklad muskovych vyrokov je nieco jak vyklad koranu, kazdy si tam najde to svoje :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SEJDA: Ne smerem k Ukrajine, tam v podstate kopiruje ruskou propagandu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PALEONTOLOG: jestli tou "low mortality" myslel ockovani, tak tam zadnou desinformaci nevidim. A to je nutno napsat, ze kazdy se doupousti desinformaci ci zavadejicich informaci, bez vyjimek.

    "Coronavirus panic" napriklad predvedl prezident Ruske Fedarace a valecny zlocinec Vladimir Putin, kdyz po nekolik let odmital (odmita) setkani s lidmi, kteri predtim neprosli karantenou.

    Problem Muskovych tweetu je, ze ctvrtina jsou fakta, ctvrtina jsou ironie, ctvrtina sarkasmus a zbytek napsany tak malo slovami, ze nabizi cele spektrum interpretaci.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SATAI: ale tak mozna jo? Mozna to je jen pomsta za to ze Peter Thiel prevzal stary X.com a pojmenoval ho paypal?
    SATAI
    SATAI --- ---
    CROME: zkousis pum & dump a najednou koukas, ze musis utratit bambiliony za neco, co se ti nehodi...
    CROME
    CROME --- ---
    NECROMAN: To si mozna nemel kupovat Twitter, ale treba ja nevim, Paypal? ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SATAI: To je celkem ocekavatelne. Jakmile zacne posilat penize, nekdo mu to hackne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam