• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    DZODZO: Protože ve společnostech jako SpaceX a Tesla jsou narozdíl od něj kompetentní a schopní lidé, na jejichž výkonech je jeho podnikání zavislé? To, proč jsou SpaceX a Tesla úspešné je imho dáno tím, že tam o důležitých věcech rozhodují kompetentní lidé a Musk jim do toho raději moc nekecá, aby to neposral, u Twitteru si dělá co chce, a jde vidět, jak by to dopadlo, kdyby si to dovolil jinde. U tak důležitých projektů jako jsou SpaceX a Tesla prostě raději drží hubu, nic zásadního tam nedělá, nechává pracovat skutečně schopné lidi a stará se jen o PR a dává tomu nějakej ksicht, nic víc. Potřebuje aby mu schopní lidé vydělávali peníze, proto je za ně rád. Ti lidé se za něj sice mohou stydět, ale dělají jedinečnou a zajímavou práci, tak šéfa čůráka překousnou. Muskova práce je PR a ksicht, nic zásadního v těch firmách nedělá, protože na to nemá kompetence. Může se tvářit, že dělá nějaká zásadní rozhodnutí, ale je to jen divadlo.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OTAVA: to je taky strasne zjedodusovani. Podle mne se do vseho co pise promita i despekt k neefiktivite, korupci atp.
    Ukrajine pomaha Pentagon a ne Musk, nastesti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: inymi slovami vyklad muskovych vyrokov je nieco jak vyklad koranu, kazdy si tam najde to svoje :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SEJDA: Ne smerem k Ukrajine, tam v podstate kopiruje ruskou propagandu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PALEONTOLOG: jestli tou "low mortality" myslel ockovani, tak tam zadnou desinformaci nevidim. A to je nutno napsat, ze kazdy se doupousti desinformaci ci zavadejicich informaci, bez vyjimek.

    "Coronavirus panic" napriklad predvedl prezident Ruske Fedarace a valecny zlocinec Vladimir Putin, kdyz po nekolik let odmital (odmita) setkani s lidmi, kteri predtim neprosli karantenou.

    Problem Muskovych tweetu je, ze ctvrtina jsou fakta, ctvrtina jsou ironie, ctvrtina sarkasmus a zbytek napsany tak malo slovami, ze nabizi cele spektrum interpretaci.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SATAI: ale tak mozna jo? Mozna to je jen pomsta za to ze Peter Thiel prevzal stary X.com a pojmenoval ho paypal?
    SATAI
    SATAI --- ---
    CROME: zkousis pum & dump a najednou koukas, ze musis utratit bambiliony za neco, co se ti nehodi...
    CROME
    CROME --- ---
    NECROMAN: To si mozna nemel kupovat Twitter, ale treba ja nevim, Paypal? ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SATAI: To je celkem ocekavatelne. Jakmile zacne posilat penize, nekdo mu to hackne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    NECROMAN: Chroupu popcorn v ocekavani, jak jinak to podela, ve srovnani s tou minulou podelavkou.
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: tak to určitě, naivka...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Elon Musk wants everyone to conduct their entire 'financial world' on X as he doubles down on his vision for an 'everything app' | Business Insider India
    https://www.businessinsider.in/tech/news/elon-musk-wants-everyone-to-conduct-their-entire-financial-world-on-x-as-he-doubles-down-on-his-vision-for-an-everything-app/articleshow/102109195.cms
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SEJDA: není rozpolcenej, je to jen pokrytec a konzistentně do tématu tepe, šíří dezinfo, ale naočkovat se nechá.
    omlouvám se, že nemám zmapovanou každou 4D zatáčku tohoto génia, dá to totiž trochu práce :-D

    January 15, 2023While saying he supported vaccines generally, Musk suggested the “cure/vaccine is potentially worse” than the disease if vaccines are administered to the whole population—an opinion shared by many who believe in natural immunity which medical experts say is less safe than getting the Covid-19 vaccine.

    December 11, 2022The Twitter chief called for the prosecution of Fauci, tweeting “My pronouns are Prosecute/Fauci.”

    December 13, 2021In an interview with Time magazine, which named him Person of the Year in 2021, Musk said he and his children had received the vaccine, saying “the science is unequivocal,” but that he opposed vaccine mandates, citing the “erosion of freedom in America.”

    September 28, 2020During an interview with the New York Times, Musk said he wouldn’t take a Covid-19 vaccine once it became available and stressed the low mortality rate despite the virus killing millions of people—more than a year later he said he and his eligible children got the jab.

    March 6, 2020As the virus spread and millions of people were infected, Musk tweeted, “the coronavirus panic is dumb.”

    Elon Musk’s Increasing Skepticism Of Covid-19 And Vaccines: A Timeline
    https://www.forbes.com/sites/anafaguy/2023/07/26/elon-musk-s-increasing-skepticism-of-covid-19-and-vaccines-a-timeline/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: pokial je to taky antisocialny jedinec, tak preco komunitu stale chvali?

    https://twitter.com/elonmusk/status/1684466769522749442

    kolkokrat si kolegov pochvalil, aki su uzasni? (pre uplnost toto nie je iba chovanie na X, toto stale omiela aj v rozhovoroch :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    HONZAL: hele doporucuju jit v tom dejepise trochu hloubeji nez do stredoveku, nekam do prvobytne-pospolne spolecnosti (koren slova "spol"-ecnost se v nazvy vyskytuje hned dvakrat), tam se slovo komunita definovalo a asi by se docela jeskynni lidi divili, jak ted nejaky nymand na nyxu o komunite teoretizuje v souvislosti s Marxem a unika mu totalne podstata veci. jo a mas pravdu, zbytek debaty si muzes nechat od cesty, to sem vazne nepatri.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    osvicenstvi je faking zajimavy, radsi budu studovat dejepis, nez se tahat za slovicka na internetech.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SUMAC: imho verejny sluzby a komunitni citeni - to v tom trojuhelniku spis radim k socialismu. Liberalismus ve svy podstate chapu jako "stat mi nemuze prirazovat zadnou roli, zadny dany hiearchie nejsou, kazdej ma mit stejna prava" - ideove vychazejici z osvicenstvi. Tam by i zapadalo casty vymezeni liberalu proti cemukoliv "nevedeckymu". Rozdelovani bohatstvi statem je svym zpusobem proti teto myslence.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    E2E4: altright je prazdny pojem, cenzura je bezna i u levicaku, ne 100% duvera treba ve vakciny - to tak holt lidi maj v ramci ruznych proudu.

    ale jo, na dnesni USA liberal neni. Ja myslim, ze verejna debata se vede stylem "cokoliv nalevo od absolutniho libertarianstvi je komunismus a cokoliv napravo od woke je fasismus". Nice. :-) Ja se do ty obhajoby dal poustet nebudu. Taky se povazuju za faking centristu, tj. fasista a komunista v jednom!
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    E2E4: presne tak, at jej nazyvame jak chceme a politicky smeruje kam on sam chce (to je celkem jedno), je to proste klinicky antisocialni jedinec s patologickym vztahem ke vsemu co zavni slovem komunita (odbory, socialni vazby, rodina, spolecnost jako celek, verejne sluzby vcetne verejne dopravy, verejne zdravotnictvi, atd), a jeho cinnost na twittru to krasne ukazuje.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: myslis ze uz to tondovi vezu ked pisu before all other?

    Multiple Tesla Cybertrucks Spotted In Car Hauler At Giga Texas
    https://insideevs.com/news/678922/tesla-cybertruck-spotted-car-hauler/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam