• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SATAI: SpaceX a ani Musk nejsou cleny obrannych slozek Ukrajiny, takze nemaji povinnost.
    Stejne jako Pentagon nema povinnost ale pouze vuli.
    Ja chapu tve rozhorceni, ale tusim, ze vetsina lidi na Zemi stoji ve vztahu k Rusku a Ukrajine tam nekde kde Musk.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: Ten (capital Z) Zmrdismus neni dostatecny duvod?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SEJDA: hele ty ctes noviny? nebo internety?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SUMAC: klidne to "ted jej pouziva v geopolitickem boji na ruznych frontach" rozved, ja se vubec nechci tvarit jako ze vim o Muskovi vsechno. Jenom mi jde o to, aby lidi nezacali nenavidet pro nic .. jak kdyby vlastne pro nenavist existoval jakykoli racionalni duvod.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SEJDA: hele jenze on Musk si se starlinkem "zacal", a ted jej pouziva v geopolitickem boji na ruznych frontach, ktery vsechny tak nejak unisono preliferuji do jeho portfolia.

    Starlink je divize SpaceX a SpaceX vlastni kdo? "Owner Elon Musk Trust (47.4% equity; 78.3% voting control)"

    takze asi tak.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SUMAC: aha, blby Musk si nemel se Starlinkem vubec zacinat? Nebo jak mam chapat tvoje osoceni? Starlink patri SpaceX. Neslysel jsem, ze by byl Musk jakkoli do projektu Starlink zapojeny, jednou akorat predvadel s sefem T-Mobile, nebo s kym, jejich join-venture a slib, ze se i s mobilem dovolas pres Starlink "odkudkoli".
    Gatese a Sorose vybiram, protoze ti maji pomerne silnou skupinu hejteru a nenavist vuci nim je dokonce propagovana z nejvyssich politickych mist ruznych zemi. Az tak daleko muze politka zajit. A z toho by nam mohlo byt jasne, jak jednoduche je zacit nenavidet miliardare namisto obvykleho ignorovani miliardaru.
    Btw. on je nekdo apoliticky? Spise jsi asi myslel "politicky bezvyznamny".
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SEJDA: proc sem tahas sorose s gatese, co ti s sti. maj spolecneho?? Bavime se o muskovi a ten posledni dobou vsude kama chodi, tlaci svoji svoji politiku. zapojuje se do kulturnich valek a s tim starnlinkem at chce nebo ne, tak je v geopoliticke valce. doby apolitickeho muska jsou davno pryc (jak rikal v rozhovoru co sem hazel dole ten jeho zivotopisec)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a Kane se vraci na twitter..tak uvidime na jak dlouho tentokrat :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: A?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: nevim, proc si myslis, ze "Musk je globalnim politickym hracem", zjevne o to nema zajem, nebo mi neco unika?
    Napriklad Soros ma zajem byt "globalnim" ale uz ne "politickym" hracem, protoze podporuje cele pomerne siroke spektrum ruzne politicky smyslejich lidi.
    Je Gates "globalnim politickym hracem"?
    A co treba Dedecek, je proto ze zalozil Darek pro Putina, "globalnim politickym hracem"?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No a nezopakujeme si tu treba misto tech vasich zbytecnejch tezi opet spis to, co rikala reditelka starlinku a jaka je mise te firmy a ze se nechce podilet na utocnejch operacich ciziho statu, protoze to je proti jejim principum..apod? Ze chtej pomahat ukrajine jako napadenemu statu, aby mel internetovou komunikaci, kterou rusaci rusej nebo se snazej znicit, ale zaroven nechtej aby byl starlink vyuzivanej k utocnejm operacim na ruske jednotky? Opet nerozlisujete to co dela soukroma americka firma ktera musi hajit zajmy i treba akcionaru..co si mysli jednotlivec, kterej je vzdalenej od konfliktu 1000km.

    „Satelitní internetová služba Starlink společnosti SpaceX, která poskytovala ukrajinské armádě širokopásmovou komunikaci při její obraně proti ruské armádě, nikdy nebyla určena k použití ve zbrani," řekla Gwynne Shotwell, prezidentka SpaceX během konference ve Washingtonu.

    Elon Musk | elonmusk | 31.1.2023
    SpaceX Starlink has become the connectivity backbone of Ukraine all the way up to the front lines. This is the damned if you do part.
    However, we are not allowing Starlink to be used for long-range drone strikes. This is the damned if you don’t part.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: *abych nebyl za hatera.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: Njn, těžko to říct tak, aby nebyl u fanoušků za hatera.

    (jejich postoj chápu jako že jako nejbohatší člověk světa má právo na .. cokoliv? a že co si myslí je správné, a pokud se nám to nezdá, je to tím že nehcapeme jeho geinalitu a jsme hateri).
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: česky řečeno - problém je, že je to zmrd
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: tak tady nejde o hejty, ale o to, že musk je v tomhle globálním geopolitickým hráčem, řekl bych že reálným dopadem i větší než u google apod., jak z materiálního hlediska (mít neomezený starlink je pro Ukrajince vojenský přínos) tak z hlediska postojů které vyjadřuje. ty mají velkou váhu, kvůli starlinku i kvůli tomu jak významná veřejná figura to je..

    a že ty jeho postoje jsou ponekud podobné ruským (viz jeho mírový plán, nedodavejte zbraně Ukrajincům a nechte Rusům co si vzali silou).
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: no vidíš, už se blížíš...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SATAI: nevim, uvali na ne Rusi sankce? Asi ne, ze?

    CROME: na nenavideni jednoho cloveka ti staci IQ 70. Na chapani vztahu, politiky ti to uz ale stacit nebude.

    Podstatne je, ze ve screenshotu clanku neni videt ze by to tvrzeni o Muskovi rikal nejaky svedek, ani neni zadny oznaceny. Proste to je komentar. Ale hejterum staci malo ..
    CROME
    CROME --- ---
    SEJDA: Wow Sejda, just wow
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: začínám být zvědavý, co se stane, až investoři zjistí, co dělá takový Boeing nebo Lockeed :-O
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @thejackbeyer
    Looks like we have a hot staging test article on our hands! Label reads "B-11 FWD RETAIN / HOT STAGE LOAD HEAD". @NASASpaceflight

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam