• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SpaceX Booster 9 Raptor Engine Static Fire
    https://www.youtube.com/watch?v=UFKKFt1CQW0
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Starbase team preparing for Booster 9 static fire today, live views will begin a few minutes prior to ignition
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Takže nakonec jakože fakt jo?
    Facebook vs. X. Bitvu šéfů sociálních sítí v kleci odvysílá živě ta Muskova - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/musk-zuckerberg-zapas.A230806_104849_eko-zahranicni_bur
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no ale pointa je, že "lidi" ani nemůžou. nemáš na vybranou mezi dvěma substituovatelnými produkty, ale mezi koupí a nekoupí. Celá pointa korporátního globálního monopolismu je, aby volný trh vůbec neexistoval: je to abstraktní koncept, ale v proces ekonomických aktivit vzniká velmi vzácně, asi jako květy v poušti po dešti. Normální stav věcí je, že na výběr nemáš.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: to je právě o tom, že se lidi bohužel "nekousnou" a nepošlou takového výrobce/prodejce do pérdele, pane Hrábě... pak jim (uživatelům/zákazníkům) postupně začnou doslova srát na hlavu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: protože poměrně nepružná křivka poptávky. Vybírat si můžeš pouze když existují produkty, kterými můžeš poptávané zboží substituovat...
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: to je ta epizoda, kde je "Tuskla" ;-)))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    When we held up a mirror to Elon Musk’s Twitter/X he tried to sue us into silence | Imran Ahmed | The Guardian
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/aug/06/when-we-held-up-a-mirror-to-elon-musks-twitterx-he-tried-to-sue-us-into-silence

    The CCDH has been at the forefront of reporting on the hate proliferating on X/Twitter since Musk completed his takeover in late October 2022.

    Our reporting has shown that, under his watch, the number of tweets containing slurs has risen by up to 202%; that tweets linking LGBTQ+ people to “child grooming” have more than doubled; demonstrated that climate denial content and accounts are surging; and revealed Twitter’s failure to act on hate posted by Twitter Blue subscribers. Members of Twitter’s own trust and safety council have resigned, citing CCDH findings, and our research has been widely reported by news outlets around the world.

    CCDH holds up a mirror to social media platforms and asks them to consider whether or not they like the reflection they see in it. We are proud of our record of investigating and raising the alarm whenever and wherever we discover the proliferation of serious harms on Twitter/X, as well as on Facebook, Instagram, TikTok, Google, YouTube and other platforms.

    Musk didn’t like what he saw in the mirror. But rather than take responsibility and admit the problem, he is trying to sue the mirror.

    ...

    This was noted by three US legislators on Capitol Hill last week, who wrote an excoriating letter to Musk condemning X’s “hostile stance” towards independent research efforts, and for “uniquely resisting” researchers’ efforts to hold social media platforms accountable. Representatives Lori Trahan, Adam B Schiff and Sean Casten also pressed him for clarity around X’s decision to drastically restrict data access for this kind of research, reiterating a request that has gone unanswered by the company since March 2023. In the UK, Lucy Powell, the shadow digital, culture, media and sport secretary, noted that “we desperately need the online safety bill to put rules in place, so powerful platforms don’t act on the whims of one man”. Powell and others are spot on in this assessment. Tech executives operate with impunity because there are no rules keeping them in check. Until the world’s governments pass legislation built around the principles of safety by product design, transparency, accountability and responsibility, we will be forced to live with the negative consequences of tech’s failures – with no recourse or democratic oversight.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    The hot staging test section at Massey's test site today with the "can crusher" cap installed:
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: no právě... a pořád je moc lidí "hloupých", že tohle tolerují a nehodí takový šmejd výrobci na hlavu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO:
    NECROMAN:
    PES: no je to dotažení principu "kurvítek" ad absurdum. obecně je to úplně rozmlžení toho principu, že by auto skutečně bylo majetkem toho, kdo si ho koupí... stává se spíš jakousi mobilní reklamou na ten brand samotný.

    Proponenti open hardware před tímto varovali už dávno. Ale není to nic, s čím bychom ve světě PC nebojovali třeba už 30 let...
    PES
    PES --- ---
    KAERO: navíc to je ten pokrok - dřív tam byl buď fyzický vypínač i s tou funkcí anebo nic, dnes je místo vypínačů čip sem čip tam a jedna logická podmínka napáchá škody víc než sekera...
    PES
    PES --- ---
    KAERO: bohužel to není výsada jen Tesly, ale obdobné "drobnosti" mají pozamykané třeba i v BMW, Audi atd...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nejak chapu ten Full Self-Driving, vyvoj stoji hromadu penez. Ale softwarove zamknute vyhrivani sedadel? Tak to je fakt chucpe.
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: to je to, že se věci dělají "na výpalné" (tj. zabuduje se všechno a pouští se jen zaplacené, prý to vyjde ekonomicky lépe než dělat varianty) - ovšem pokud se jim to vyplatí vyrábět "v plné palbě" i tak, tak nějaké licenční/softwarové zamykání je prostě jen voser, který tam nemá co dělat.
    Že se model "výpalného" uchycuje čím dál tím více v software je už tak špatně, ale pokud si někdo (a to za drahé peníze) koupí "hardware", tak má dělat všechno co má a žádný voser s licencemi/on-line závislostí atd. (ať je to Tesla anebo traktor John Deere apod.)
    PES
    PES --- ---
    Doomsdaysaying...
    Pět megaobchodů, které selhaly. Přidá se k nim Musk s Twitterem? - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-microsoft-google-ci-mercedes-se-spalily-dopadne-musk-s-twitterem-podobne-40439804
    FURAN
    FURAN --- ---
    XCHAOS: Někde explicitně zaznělo, že bude startovat mnohem rychleji (Elonův twít, nebo komentář NASASpaceflight, už nevím).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: tak je fakt, že Elon by tím asi média zaujal víc, než úspěchem :-) což ostatně potvrzuješ :-) mě ale přijde blbost si to nespočítat (což na rovinu přiznávám, že neumím, ale mj. přisávání vzduchu do žádným kanálem nechráněného toku spalin musí vyvolávat masivní downdraft, což bylo vidět nakonec i na těch videiích... no a prostě nevím, jestli je až tak chytré, že takhle ta superraketa "přisaje" k zemi sama sebe...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam