• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: je to asi furt dokola. Tobě milovat svůj job, vášnivě chtít agi nebo Mars, milovat svého šéfa, ... připadá jako úlet, že? Z principu. K práci má mít člověk blazeovaně disociovany, během let cynický, vztah. Zamilovanost je neprofesionální. Jo?

    Mi připadá že tento návrat do 19. století, kdy pro lidi bylo hrozně důležité na čem dělají, přijde super. Tak je to furt dokola
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: tldr I love Elon.
    CROME
    CROME --- ---
    YMLADRIS: To uz je jak nejaka sekta tvl. Doufam, ze to skonci jako u Zlute reky!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SHEFIK: inženýrů, kteří dělají pro muska, protože s nimi dokáže držet krok v brutální simultánce, takže celá věc rychle postupuje, je hodně. Andrej Karpathy třeba.
    Představuju si že ti mega chytří lidi se v těch firmách cítí jako hudebníci při ultimátním jamu (versus atmosféra v normální firmě, viz Dilbert)

    "Obviously, I love the company a lot. I love Elon. I love Tesla. It was hard to leave. I love the team. Actually, I would really be interested in revisiting it, maybe coming back at some point. Working on Optimus, working on AGI at Tesla. I think Tesla is going to do incredible things. "
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    David Pavlík: Ajťák, který pracoval pro Muska i Gatese - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/spacex-microsoft-elon-musk-amazon-david-pavlik-nano-energies.A230727_134626_ekoakcie_maz?h=3597501F49E1B908137E211701AD10F1

    Podobné to bylo s Elonem Muskem. Když jsme dělali test motoru, museli jsme dodržovat určité procedury, abychom si byli jistí, že nevybouchne. Musk na to občas koukl a řekl, jo, takhle je to v pořádku. Jde o kombinaci kompetence, znalostí a krizového řízení. Lídři jsou ochotní a schopní vzít na sebe risk, že se to třeba nepovede. Musí se rozhodnout, co bude pro firmu lepší, jestli to pustit, i když to třeba vybouchne, nebo trávit další hodiny nad revizí.

    A jaký byl Elon Musk v osobním kontaktu?

    Zas tolik jsem se s ním nepotkával. Ale na mítincích na mě působil zcela odlišně, než jak asi působí navenek. V médiích je to taková technologická celebrita. Uvnitř firmy šlo o hodně náročného, neuvěřitelně kompetentního šéfa, který raketám do detailu rozumí. Byl to vizionář, stoprocentně věděl, proč staví zrovna rakety. Přece proto, aby se lidstvo stalo multiplanetárním druhem. Myslel to naprosto vážně.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Charisma je fascinujici na kazdem vizionari a miliardari. Podivej se treba na Bezose ted a na Bezose pred dvaceti lety..ale Elon je treba dost znamej tim, ze mnohdy rychlejc mluvi nez mysli a zaroven je znamej treba svejma podstrelenejma timelinama..Takze rikal ze autonomni rizeni uz davno bude a neni..rikal ze cybertruck uz davno bude a neni atp..Takze kdo ho zna ten vi, ze tyhle veci se musej brat z rezervou a davno je s rezervou bere.

    Jinak modrej badge prestal bejt privilegium jen pro bohatou vrstvu jako jsou herci/zpevaci/youtuberi/influenceri apod, ale zacal bejt dostupnej za 8 dolaru i pro plebs. Zaplatis si mesicni fee a za to ses videt na hornich mistech v komentarich, muzes postovat delsi video, muzes postovat delsi text apod. Za me naprosto v poradku featura. Elon to odendal te bohate vrstve s tim, ze maj penez dost, tak at si taky platej 8 dolaru jako ostatni lidi a ty podminky jsou rovnocenny. Na to konto zacalo par hvezdicek remcat, ze ony urcite 8 dolaru platit nebudou..tak to Elon zaplatil za ne..Dalsi hvezdy zas psaly ze si to normalne budou plati a jsou s tim v pohode. Stejnou featuru nabizi treba snapchat nebo instagram/facebook

    Meta’s launching $12 per month paid verification on Instagram and Facebook - The Verge
    https://www.theverge.com/2023/2/19/23606268/meta-instagram-facebook-test-paid-verification
    E2E4
    E2E4 --- ---
    tohle auditko je o Elonovi, žejo? myslím že tahle úvaha sem patří, pokud ne, tak to tu prosím pojmenujete na "Elon _ fanklub _ pouze pozitivní příspěvky" a dejte mi ban. :)

    OMNIHASH: tak určitě co je na elonovi fascinující jeho charisma..

    tj že jakoukoliv blbost vymyslí, dost lidí si myslí, že to je dobrý nápad. a to i v případě že realita ukáže, že to dobrý nápad nebyl (např poklesne prodej reklamy na Twitteru).

    a to i v případě, kdy i Elon pochopí, že to dobrý nápad nebyl, a otočí. i tato otočka je u jeho fanoušků obhájena.

    (např "netransparentní" system Blue check marks na Twitteru byl nejdřív $8 a jsi verified, pak dal celebritám blue check všem, pak systémem různých dalších checkmarks (šedivý, zlatý), pak někdo dostane zlatý nebo modrý checkmark když je associated s nějakým tím oficiálním nebo zlatým..

    nebo i zvracení rozhodnutí ano/ne, kde je to snadné prokázat, viz to zrušení link banu na konkurenci dřív, zrušení delaybanu teď, nezobrazování Twitteru neprihlasenym apod.

    zároveň, Elon má schopnost, že ani nesplněné sliby a termíny nenabouravaji u jeho fanoušků důvěryhodnost. (např že bude nějaká rada/výbor která bude rozhodovat o banech, tahle dosud nevznikla a zjevně Elon rozhoduje osobně, nebo kauza "free speech I když ohrozí mou osobní bezpečnost ale když se budu bát tak zabanuju koho chci)

    je to fascinující schopnost. souhlasí fanoušci, že tuhle schopnost má?

    pokud jo, dokážou pochopit, že to je vlastně špatná vlastnost, která nahrazuje úspěchy v realitě nějakou vírou, a že člověk který by takovou vlastnost neměl by lidstvu prospěl víc?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: rikam dva prispevky zpet :).

    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: ja teda u tweetu tady v tom tvym postu vidim "Aug 21, 2023", coz v mym vesmiru neni 18.8. / 2 dny zpet

    ...ale je fakt, ze pokud ziju v natolik odlisne realite, tak to vysvetluje, proc jsem z toho tak zmateny :))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: ne. Je to vsechno z jednoho dne. Z 18.8 vcetne toho vysvetleni na ktery jsem hazel link dva prispevky zpet. Jen lidem dva dny trvalo zjistit ze to ma i treba youtube a je to vlastne dobra featura. I ja jsem sem psal v odpovedi necromanovi 18.8, ze bude boostuta ta funkce mute. Lidi jen proste neumi cist :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: a proc to nebylo vsechno v jednom zaraz? limit na 250 uz neni ne? a proc jsou ty tweety X dnu od sebe misto toho, aby zverejnil vsechno info zaraz, byt ve vic tweetech?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: vsak to komunikoval jasne. Jen to bylo ve vice tweetech a lidi ctou jen ten prvni. To je jak kdyby sis delal nazor na knizku podle prvniho odstavce..:).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: ja s tebou souhlasim, ze pokud to bude fungovat tak, jak to bylo oznameno v posledni verzi, tak to bude uzitecny
    jenom si myslim, ze cela ta zbytecna klauniada, co jsi vystizne popsal v prvni pulce druhyho odstavce, by vubec nemusela vzniknout, kdyby to bylo komunikovany jasne uz od zacatku
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Cywe všechny velký SW firmy zvládnou komunikovat změny svejch produktů více či méně příčetně. A pak tu máme Elona, co vlastní Twitter, ale není schopnej napsat normální twít, co jak a proč dělá, a jaký to bude mít dopady na uživatele a Koudyho, co nám hnedka přiběhne vysvětlit, proč jsou všichni ostatní uplně blbý a jak moc nerozuměj 5D šachům...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Imho je problem v tom, ze Elon napise, ze skonci blocking a bude moznej jen v DMs..pod to napise, ze pro vsechno ostatni tu bude tlacitko Mute. To same napise u dalsich deseti lidi, jako treba tady. Kde to psal 18.8, coz je tri dny zpet uz - https://twitter.com/elonmusk/status/1692572880461087124 . Presto vznikne plno clanku o tom ze block skonci a je to hrozne spatne a proti pravidlum EU a appek v appstoru a blablabla, protoze novinari i lidi proste ctou prvni tweet ale uz ne ty navazujici. Uz se to stalo nekolikrat. Treba kdyz Elon psal, ze bude asi tentokrat volil republikany a hned pod tim psal, ze byl vzdycky centrista a vzdycky volil demokraty, ale ted ho sere, kam demokrati posouvaj treba kalifornii atp. Stejne ale vzniklo plno clanku o tom, ze Musk bude volit republikany protoze je mel vzdycky rad..proste kokotiny.

    Dalsi problem je, ze lidi na twitteru vubec neznaj rozdil mezi tlacitkem mute a block, stejne jako nevedi, jak funguje mute na youtubu a tri dny trva, nez jim to dojde a ze je to vlastne dobrej napad a dobra featura, kdy si ten, koho mutnes nebude zakladat neustale novy ids aby te otravoval a stalkoval, protoze si bude myslet ze ho furt vidis a jen na nej nereagujes. Takze tri dny zpet jsi mel plnej twitter toho jak se musi hlasovat a jak je odendani tlacitka block strasne spatne a dneska ti sami lide pisou jak je to mute vlastne skvely a ze uz to pouziva youtube a je to daleko lepsi nez nekoho blokovat, protoze vi ze jsi ho bloknul. Je to to same jako nyxaci, kteri nechapou rozdil mezi normalnim ignore a DI, takze na vsechno pouzivaji DI. Me tam ma treba Satai. Pritom by stacilo aby, si me dal do normalniho ignore, pokud ho serou moje nazory na Elona/twitter/raketky/tesly.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: zbytek SW sveta tam zije naprosto bezne - kde si myslis, ze se berou vsechny public changelogy, vyvojovy vetve, diskuze maintaineru na schvalenim pull requestu nad mergem do masteru a nasledny verzovani, kdy maji vsichni pomerne dobrou predstavu, jaky feature jsou v jakym releasu a co od toho cekat kdyz ho nasadi do produkce
    + nikdo netvrdi, ze se featura musi schvalovat a vyvyijet waterfallem nekolik let

    tl;dr: obecna snaha vetsinou byva snizovat entropii a chaos panujici okolo projektu + komunikovat svym klientum, co presne maji cekat
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Je to kral trollingu proste :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Wat?

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Vzdyt mezi blokem a shadowbanem/mute je docela velkej rozdil a to ze misto nej bude boostnutej mute psal defakto hned, takze zadny "zjisti, ze nemuze" tam fakt nebylo :)
    QWWERTY: Zbytek SW sveta tam nezije, ale nekde v korporatech se to urcite deje, ze se pripravuje nejaka featura par let. Delo se to i par let ve twitteru, kde se nekdy od roku 2018 pripravovalo tlacitko EDIT. Doted se tomu lidi na twitteru smejou :).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jinak FB má něco podobného, co teď navrhuje Elon, tzv shadowban, a je to v podstatě blok, jen o tom dotyčný tak jednoduše neví
    How To Tell If You Are Being 'Shadow Banned' On Facebook
    https://correctdigital.com/facebook-shadow-banning/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam