E2E4: mno, sériově vyráběné elektromobily a vícenásobně použitelné rakety jsou na druhou stranu větší dobro, než Windows ;-) já neumím posoudit, nakolik je Gatesova filantropie reálná a do jaké míry jde o daňovou optimalizaci. Ale až do té nešťastné koupě Twitteru byly vlastně Elonovy aktivity dost filantropické samy o sobě (když nepočítáme Dogecoin, hehe).
Twitter nečekalo nic dobrého tak jako tak, protože vždycky prodělával. Mj. měl (a má) minoritní saúdské akcionáře. Nevím, jestli by bylo zrovna super, kdyby Twitter místo Elona ovládli oni... problém byl, že třeba já se upnul na to, že to "není Facebook" a to, že to někdo vlastní, celá léta úspěšně vytěsňoval...
Jako to pokažení image za tak relativně krátkou dobu se asi zapíše do historie. Ale tak úplně mu to nevěřím... stejně jako nevěřím Gatesově filantropii (ale X jsem si na nový mobil už vůbec nenainstaloval - instalace Mastodonu jistí, že se Elon vrátí k tomu řešit místo ptákovij let na Mars).
Momentálně mi nejvíc štve, že Elon si nenechal poradit a nevložil mezi 1.stupeň marsovské rakety a Starship vícenásobně použitelný kyslíkovodíkový 3. stupeň). Těch dotankování je prostě moc. Fyzika mluví jasně, měsíční a marsovské rakety vychází dobře 3-4 stupňové (podle toho, jak to počítáte). Sověti teda měli stupňů dokonce 4-5, ale to byl Kerbal space program, to se nepočítá. Ten počet startů pro dotankování mi.přijde stále víc monstrózní...