• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: aha to som nevedel, ze sa empatia nevztahuje na moju vlastnu rodinu a ako sa to teda v psychologii nazyva? ja len aby sme sa vyjadrovali formalne presne, ked chceme robit nejake zavery :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: zejména když jsi elitářský (= prosvůj) natalista
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: PR a danove ulevy. U Muska v tom nic jineho nevidim.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Takze jeho charitativni cinnost je neempaticka a nesocialni? Stejne jako treba warrena buffeta nebo gatesovych?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: Jako ze Elon neni uplne Michal Jackson, takze je to vlastne uplne OK clovek? :)

    Empatie a socialni citeni se tyka druhych, ne sebe / sve rodiny. Typu kdyz zrusis ze dne na den work from home rodicum s detma, jsou tak nejak v prdeli.

    Michael Jackson dangles his baby over a hotel balcony
    https://www.youtube.com/watch?v=9ElddgJCgyg
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: fotky s malym putinem jsi vybral naschval? :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: 99,8% zamestnancu tesly a spacex s elonem vubec neprijde do styku. Takze kvuli nemu to asi nebude :)

    Na druhou stranu, pracovat na spici technickych znalosti lidstva, to lakave je.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ARAON: bez spetky empatie ci socialniho citeni? jakoze 0%? to by asi to decko hodil o zem a este sa na tom zasmial ne?

    https://twitter.com/gundem7x24/status/1703647122363396471
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    No, možná by bylo dobré si vždy připomínat, že Isaacson materiály pro knihu čerpal… víceméně jen od samotného Muska, který též knihu autorizoval (jinými slovy měl kontrolu nad tím, co v knize bude a — to především — co v ní nebude). Takže s mírnou nadsázkou je potřeba to vnímat spíše jako Muskovu verzi „O čem sním, když náhodou spím“ :) Rozhodně to není objektivní, kritická biografie. To samozřejmě neznamená, že se z knihy i tak nemůžeme něco zajímavého dozvědět — ale opravdu nelze věřit každému narativu, který je v knize předkládán.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: nebyl třebas MS za Ballmera také docela vysoko?
    ARAON
    ARAON --- ---
    DZODZO: No tak to je snad jasny, ne? Tam o Muska vubec nejde. Ono vubec kdyby se prestal vyjadrovat na verejnosti, nebyl by s nim zadny problem. Ty firmy maji sakra jmeno a jakykoliv student tam rad ziska zkusenosti. A bude znt dobre, az pujde casem nekam jinam, ze delal v Tesle ci SpaceX. Nikdo preci nerika, ze Musk je uplne neschopny idiot. Jen je naprosto ohavna lidska bytost, bez spetky empatie ci socialniho citeni.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    no tak jako viem si predstavit, ze taky ten HR personal co nerobi priamo na tych technickych veciach musi mat peklo zo zivota pri jeho autistickych vypadoch, ale naopak pre technickych nerdov to musi byt labuzo, ked dostanu k ruke techniku co potrebuju a mozu si s najvyssim sefom technicky pokecat o ozajstnych detailoch na ktorych zalezi, aby technologia napredovala
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Protoze je Musk egoistickej kreten ktereho vsichni nesnasi a nikdo pod nim nechce pracovat..stejne jako treba pod Jobsem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ARAON: a preco si teda najviac studentov technickych oborov vybera ako zamestnavatela spacex alebo teslu?

    2022 Most Attractive Employers in the United States | Universum
    https://universumglobal.com/blog/google-apple-spacex-and-tesla-snag-top-spots-in-the-most-attractive-employers-in-the-united-states/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Zase vám poruším trošku ty vaše kruhy s docela úchvatnými čísly. Dnes ráno na misi Starlink 6-17 letěl stupeň B1058 pro který to byl 17. start, při kterých vynesl 823 družic a dva astronauty.
    Pro Falcon 9 to je 227. úspěšné přistání, 153. v řadě!

    To jen k tomu, jak to Elon řídí a co to má časem za výsledky, v porovnání s jinými, třeba TOXICMAN...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SHEFIK: v knize je pasaz, kde inzenyri naprosto vyzdimani tim tlakem odchazi z Tesly ... aby se za nejakou dobu zase vratili, protoze jakakoliv jina automobilka jim oproti Tesle pripada jako "nuda"

    podle me se ta maniakalnost dobre hodi pro mlady lidi bez deti, kteri maji energii a chut na dobrodruzstvi.. postupne behem zivota clovek asi vic uprednostni tu work-life balance.

    co se tyce toho, jestli pozadavkem na maniakalnost Musk prichazi o nejlepsi talenty. predstavuju si to tak, ze kdyz nekoho opravdu potrebuje, koho nemuze jen ta vymenit za spoustu dalsich co cekaji ve fronte pred naborovym oddelenim, tak je tam vic respektu k pozadavkum/potrebam toho cloveka
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    psyborgia

    Elon Musk’s Neuralink approved to recruit humans for brain-implant trial | Elon Musk | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2023/sep/19/elon-musk-neuralink-human-trials-brain-implant
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ah shit, here we go again...
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ARAON: samozrejme to neni jen o motivaci, ale i predispozici. Ale pokud pod 'nejlepsi' definujes skill set, tak ten se da doucit, pokud nejednas v businessu kratkodobe (v radu tydnu). Ve firne mas tym, ve kterym pracujes, nestavis sam na zeleny louce, potrebujes spis critical/out of the box thinking. Primarne tedy jde spis o ten potencial/predispozice, ten je v kazdym z nas unikatni. Potencial je unlock predispozic spolu s motivation (aktualni attitude)

    Ad kdo k nemu chce - pri osmi miliardach individualnich lidi na svete se neda rict, ze se da nejakej pristup vztahnout uplne na vsechny. Neda a neni to ani treba.

    Pokud mi ale chces tvrdit, ze k nemu nechodej lidi ze skupiny "nejvetsi potencial", pak bych se asi znovu podival co z ceho vybudoval a co pri tom musel prekonat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam