• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    AXTHEB: máš k tomu nějakej zdroj?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CRAZY_IVAN: Je to divný, ale člověk by s adekvátním tréninkem (uvědom si, že pes ten nos aktivně používá celý život) dokázal podobné věci.
    Není to záležitost receptorů, ale nervového/mozkového aparátu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PER2: chapu, brno uz se chysta otevrit prvni hyperloopovou linku :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PER2: si taky myslím že na tuhle věci to bude super..

    , ale různý mind uploady / downloady / propojení je scifi - daleko v budoucnosti a s nepředvídatelnými společenskými dopady.

    k tomu je kromě Black mirror dobrý dystopicky seriál Dollhouse.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    u neuralinku sa kazdy hlavne tesi na softwarove drogy a 30-minutovy orgazmus jak maju prasata
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PER2: hyperloop fungovat nemůže. Ne tak, jak ho navrh Musk, pokud nevyvineš unobobtanium. Bez toho vakuovýho nesmyslu pak už funguje v každým druhým zábavním parku.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PER2: Uprimne zatim neuralink nic moc revolucniho nepredvedl, je to jenom velky marketing. Cipy do mozku se implantuji uz tak 30 let, treba proti epilepsii.
    PER2
    PER2 --- ---
    VYHULENY_UFO: hyperloop muze fungovat hned, staci do nej nasypat penize, ktery se ti nikdy nevratej ... zatimco tohle ma do budoucna docela velkej potencial i pro armadu (penize)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    AXTHEB: psí čich nic moc? aha :)

    How to Escape a Police Sniffing Dog
    https://www.youtube.com/watch?v=md75n8cyenA
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PER2: to je jeste velky scifi... nez bude neuralink funkci, probehne jeste spousta valek a utece nekolik desetileti. to je stejny scifi jako ten slavnej hyperloop.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    YMLADRIS: Psi čich nic moc. Je dokázáno, že lidi ve skutečnosti nemají čich nějak výrazně horší, jen ho prostě tolik nepoužívají. Člověk dokáže s hodinovým tréninkem sledovat hodinu starou stopu čokolády v trávníku. Petrichor (vůně deště) je způsobený zbytky bakterií o tak malé koncentraci, že ho kromě člověka necítí žádná jiná bytost. </ot>
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YMLADRIS: no já bych s těmahle nadšenejma očekáváníma trochu brzdil... zatím jsme ve stavu, že dokážou simulovat/zachytit jednotlivý vzruchy a jakžtakž k nim přiřadit podněty, na nějaký komplexní předávání myšlenek si ještě chvíli počkáme.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JARDABEREZA: co si pamatuju, tak v mozku budeš mít implantát, kterej bude číst a předávat bezdrátově informace do dalšího implantátu, kterej je pod místem přerušení. Už jenom ta jednosměrná cesta by byl pokrok, protože by se mohli naučit chodit, ač třeba bez citu, feedbacku a tak. Ale tahle cesta by měla být časem určitě oboustranná, ať máš feedback ze zbytku těla a do mozku předávat informace zpět - bolest, hmat a další. Takže zapisovat do mozku prostě ano.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PER2: obecně tyto kyborg extenze. Kámoška ví, že postupně oslepne. Musk před časem ukazoval, jak se obejde nefunkční oko

    Jsem zvědavá na lidi, co si zapnou psí čich
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DZODZO: jo no je názorová škola která říká, že vzpomínky nikam nemizí, že údajně jen mizí přístup k nim. Pokud by to tak bylo, nemusíš nikam nic nahrávat; od AI budeš chtít aby se k tobě připojila a zpřístupnila/vyhledala konkrétní vzpomínku.

    Toto je moje úvaha, nevím zda je to možné

    Plus aplikace ve smyslu přímého čtení nevědomí (stroj ti může zprostředkovávat lepší náhled na tebe, než máš ty sám). (Nevím, halucinuju co bych chtěla)
    PER2
    PER2 --- ---
    neuralink link muze mit i dobry potencial pro vojaky z ukrajiny (a samozrejme nejenom ty), co prisli o koncetiny, tady muze byt jeste limit samotne technologie bionicke koncetiny
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SEJDA: Já to myslím vážně. Pokud by ta technologie byla pokročilá a mělo to třeba 50% populace. Řekněme, že ty lidi by neměli rádi XYZ. Nějaká diktatura nebo jednotlivec nařídí poslat update a ty lidi si oblíbí XYZ. Možná i jejich negativní vzpomínky na XYZ vyblednou. Na tohle opravdu nejsme připravení. Nejdříve se musíme naučit zvládat ego, politiku a vlastní myšlenky. Ale dneska lidi ani neumí zpracovávat dezinformační bullshit na sociálních sítích. :-D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    CRAZY_IVAN: To je dobrý postřeh. Jak to vlastně má fungovat? Posílají se impulzy přímo do mozku/mozečku/míchy anebo se budou stimulovat přímo konkrétní svaly?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    YMLADRIS: ja si svoju AI identitu predstavujem ako ulozny priestor na spomienky a dovednosti, nieco jak nahrali v matrixe do mozgu ovladanie vrtulniku, viem si predstavit ze moje biologicke ja by si do AIcka sahalo napr. po videozaznamy a fotky deciek - v zasade to iste co mam teraz ulozene v telefone, akurat by tam tych spomienok bolo viac, lebo by to bolo jednoduchsie spustane - myslienka vs vyberanie mobilu z vrecka a zapinanie fotoaparatu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    QWWERTY: představuju si, že děti budou mít zásadní výhodu. Dítě bere vstup jako nerozlišené pole a postupně si v tom najde "logiku" (rozlišuje např co vidí nebo slyší). Tak mu půjde "pole tvoji mysli" a ono v tom postupně najde nějakou logiku (představuju si). Dospělí toto nedělají (učit se pobrat něco úplně nového), ale tak třeba se ví že to taky jde (napadá mě když někdo třeba oslepne a zaměří se na sluch, nevím)

    Když opice s neuralinkem hraje ten pong. To jenom vnucuje svoje pokyny do výstupu. Dá se naučit metodou pokus omyl. Ale nevim zda už jsou nějaké pokusy s novým vstupem (extrahováním si významu z nových neurálních dat)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam