• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    did you miss me

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEJDA: ano. Vidim to v našem korporátu, kde v původním českým teamu bylo 12 dříčů a jeden jakožemanager, a ve finále se udělalo míň práce, než v současným německým, kde je na každýho klikače jeden administrátor, co řeší 90% byrokracie okolo.
    Ono by technicky nebyl problém nahnat zpátky lidi do výroby, ake není k tomu moc důvod. Nedostatkem věcí imho rozhodně netrpíme, a to se tomu věnuje zlomek populace všech vyspělejších států.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: tak predevsim jsme zvladli i "soft skill" management prace. Kdyz jsou 4 lidi na dilne a 4 v "kanclu" a ti 4 prijmaji objednavky, objednavaji material, hledaji nove zakazniky, opecovavaji stavajici zakazniky, planuji stredni i dlouhy horizont, planuji produkci, aby ty 4 jelita na dilne, vedela, ktery stroj maji kdy zapnout. Kazdopadne tvrdakovi pripada, ze by se bez neho mohli jit ostatni vycpat, a je uplne jedno, jestli je ten tvrdak v kanclu nebo v dilne.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: Evropa vyrábí víc neýž kdy předtím... to jenom vám oldtimerům přijde, že když není každej druhej člověk dělník, tak je něco špatně, ale to je tím, že sme zvádli automatizaci natolik, že jich halt tolik nepotřebujem.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Však to taky Evropa udělala a fungovat to bude dokud ta Bangladéš apod. bude přijímat ty papírky jménem peníze...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: Well, jestli jejich kouzlo spočívá akorát v tom nechat vyrobit za buráky a prodat za těžký love, tak jim asi nezbude než přesunout výrobu do Bangladéše, tam to ještě chvíli fungovat bude.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: To víš, levná pracovní síla a (! A !) levná energie... to je to, co kapitáni průmyslu potřebují...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Ono se hlavně zas a znova ukazuje, že tohle volání kapitánů průmyslu po inženýrskejch profesích zhusta znamená potřebujeme lidi, co by byli ochotný za třicet hrubého makat jak makak. Mistr v tomhle oboru je majitel Brana, co chodí každej půlrok skuhrat do médií, jaktože nesežene v Praze vysokoškoláky, když jim nabízí míň, než je průměrnej nájem 1+1 s poplatkama...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ARAON: asi v Madarsku .. tam pry dokazi soft skills filtrovat na "pro narodni" a "pro Sorosovske" ;) Akorat, ze ti co chteli studovat ty "pro Sorosovske" nezacali makat na polich ani nesli na technicke obory ale emigrovali ..
    CROME
    CROME --- ---
    PES: Zrovna tobe by se nejaky soft skill docela hodili, zaplat si nejakou humanitni skolu pls.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: alesymtěpse, za to, že ti neskončily devádesátky, a máš pocit, že na internetech má každej právo beztrestně mlít co ho napadne, fakt nemůžu. Tyhle vlhký inženýrský sny o tom, jak se vrátíme z kanců zpátky ke strojům a nastane ráj na zemi, hned jak darmožrouti se softskils začnou konečně vytvářet reálný hodnoty...
    ARAON
    ARAON --- ---
    PES: A to jako ve ktere zemi? Pac ve starem dobrem Ameru si to platej a bez ilegalnich pristehovalcu by ani nesklidili.
    PES
    PES --- ---
    ARAON: stačí nesypat prachy např. na všechny ty soft-skills VŠ, pěkně kapitalisticky ať si je zájemci zaplatí, a i ten stát by hlasoval penězi pro školy a obory, které potřebuje (resp. ještě lépe v horizontu 10+ let potřebovat bude).
    ARAON
    ARAON --- ---
    PES: A to by si pán představoval jak, to směrování? Páč zatím to směruje starý dobrý kapitalismus.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: to si zase děláš projekci něčeho jen pro dehonestaci... ale zapadá to do Tvého celkového obrazu vystupování, kde jsi před chvílí obhajoval cenzuru a totalitní praktiky umlčování nesouhlasných a jiných názorů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: výborně, brigády z pro pracující inteligenci jsme tu neměli už od stavby Barrandovskýho mostu
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Tohle s těmi imigranty je sporné, když už, tak velmi pečlivě vybrané (odborně vzdělané), ale spíš to chce důraz na eliminaci zbytných až škodlivých "zaměstnání" pro domácí a jejich nasměrování k reálné práci produkující skutečně potřebné hodnoty a statky ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: pro clenske staty je to nova zkutesenost. Uvedomit si, ze spolecne je EU 3. nejsilnejsi ekonomikou sveta, a ze druhou neni jenom proto, ze ousourcuje Cinu. Hlavne kdyz volby vyhraje nejaky debil, ktery ani nevi, co to EU je.
    Uplne stejne, jako je sok pro nektere lidi, ze abysme mohli vlastni spotrebu prevest inhouse, potrebujeme imigranty i jejich deti, protoze samozrejmne je to proces na mnoho desitek let, a samo se nevyrobi auto ani v Tesle.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    To mi dost připomíná výhrůžky Rusů rok a půl zpátky, jak je nějaký sankce nerozhoděj a bez EU peněz se jim stejně bude žít líp...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: kdyby dokázalo být lidstvo aspoň natolik longtermistické, aby dokázalo neroztavit ledovce v Grónsku a jinde, nezlobil bych se. To ostatní je samozřejmě totální konina, ale chybí nějaký umírněný konsensus, kolem kterého by se šlo seskupit... vše se radikalizuje a polarizuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam