• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    SITH: co varianta "Rusák dostane co dřív, ale ty zaplatíš ještě ty překupníky po cestě..."? To je tak nereálné?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SITH: to uz sa mi nepodarilo dohladat ci to do tej Druzby pumpuju priamo ruske spolocnosti alebo nejake tretie strany, tak isto ako sa mi nepodarilo dohladat, ze tesla kupuje hlinik priamo od rusov a nie cez tretie strany, media si interne dokumenty bohuzial nechavaju pre seba
    SITH
    SITH --- ---
    DZODZO: bohužel jsi hloupý a nerozumíš tomu o čem píšeš. Na žádný freedom fuel do práce nejezdím, mám v autě benzín zřejmě z ruské ropy, ale ta ropa se nekoupí přímo od ruské firmy, ale skrz dva tři překupníky, takže rusák dostane o dost méně. Už je jasnější?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JARDABEREZA: da se poslat pozvanka? :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SITH: tak to si nezabudni opakovat az pojdes autom na ten freedom fuel do prace ako nepodporujes agresora ale tretiu stranu, ktora je neviem kto, kedze to tecie priamo ropovodom Druzba co som povodne linkoval "Česká republika využívá ropu ze dvou hlavních zdrojů. Jedním z nich je ropovod Družba, kterým do země teče ropa z Ruska."

    JONY: nabuduce to skus vyargumentovat bez osobnych utokov
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: ja myslel tyhlety starnouci podnikatele. palecky a dosah pekny zvysujou hladinu dopaminu..
    JONY
    JONY --- ---
    DZODZO: obávám, že jediný kdo si sere do huby tady budeš ty, čím bych tohle za sebe uzavřel.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Už jsem si sehnal kod na Bluesky. Zatím to vypadá dobře. Našel jsem na githubu, jak si tam naimportovat svůj starý obsah z Twitteru.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    KAERO: ono nejde o bauxit jako surovinu a jeji zasoby a dostupnost, ale jde o jednak zpracovane ingoty na odlitky a pak o hlinikovy plech v dana kvalite a tride, ktery se pak formuje za tepla nebo za studena primo automobilkou. Tam pujde a si o to ze mu rusko nabidlo cenu a mnoztvi feedstocku, kterou mu nikodo jiny nenabidl (Novelis, Alcoa, Rio Tinto, Cinani...)
    SITH
    SITH --- ---
    DZODZO: peníze neposíláš agresorovi, ale třetí straně, která to pak koupí od agresora. Ty můžeš dál používat suroviny, které třeba jinde nejsou, a agresor tak dostane mnohem méně, než kolik by dostal napřímo, včetně neuveřitelného ojebu kolem všech těch sankcí, které tě drtí ekonomicky a administrativně. Nehledě na to, že tě ještě může pěkne jebat třetí strana, která moc dobře ví, že jí potřebuješ, neboť to jinak neprodáš. Takže ano, sankce fungují a fungují velice dobře
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: když já raději ukazuji na základě čeho se rozhoduji než abych hlásal pravdu nepřekonatelnou a tvrdil, že něco takhle je, protože jsem si takhle zrovna přeležel ofinu...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JONY: to mas iba 2 uhly pohladu

    jedna strana hovori, ze rusko je agresor a sankcie, ale zaroven stale posiela peniaze tomuto agresorovi
    druha strana hovori, ze rusko je obet a zaroven posiela peniaze tomuto agresorovi

    obidve strany si podla mna seru do huby ¯\_(ツ)_/¯
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: nikdy neni pozde stat se influencerem
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JARDABEREZA: Mastodon
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: těžko se dá napsat něco lepšího než NIEKT0..

    za mě těžko říct, zda je to pro něj jen ta hra o pozornost a neuvědomuje si že pak vypadá jako debil, zda se snaží lísat ke konzervativcům nebo k Rusům ze zištných zájmů nebo zda sám má takový názory a nedostatek sebereflexe.

    a myslím že ještě dost tohodle uvidíme během americký volebni kampaně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MRAKY: dobrý ne? Na to že to nikam nedojede, nikdo to nechce. vnutila nám to bruseli, hoří to, nikdo to nechce, je to levicový, vyrobený ze soji, marxistický, doprý maximálně pro patnáctiminutový město, marxistický, nacistický a taky marxistický, vnucený gretou a sorosem a taky nacistiscký, nikdo to nechce a především v AMERICE kde potřebuješ denně najet dva tisíce kilometrů bez zastávky terénem s naloženym klavírem a zastřelenym aligátorem to NIKDO NEBUDE KUPOVAT!

    Prodal to Musk > "podívejte podívejte podívejte jak se to prodává!!!!!!" :D

    Napadá mě, že by Musk mohl vydat vlastní očkování proti covidu, lidi co nechali klidně pochcípat půlku svojí rodiny protože jim přišlo emailem že očkování zabíjí by si to možná do krve pouštěli 24/7 a ještě k tomu kupovali každej den "spaceX" roušky za 1299 CZK.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    hmmmm ostrý jako dýka!


    Něco něco čtyřka po výplatě sůl země něco něco marximsus kavárna něco něco šibenice!
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Je to tu jako v klasické čtyřce po vyplate
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Furt jsem se zrušením účtu na Twitteru čekal, až tu bude dobrá náhrada... ale už se to nedalo. Dneska jsem ho deaktivoval. Nějaké tipy na alternativu? Co třeba Telegram?
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    KAERO: Hlinik byl jen priklad - mozna asi spatnej ale treba tam sou jiny faktory, ze se mu to z Ruska vyplati ( doprava, cena, kvalita atd.).
    JONY
    JONY --- ---
    DZODZO: podle tohoto tvého přirovnání by ale ony státy UA nepomáhaly a ještě by se aktivně snažily házet aktivně vidle do toho těm, co pomáhají. Ale nenech se ve svém simpování rušit.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EZOUN: to mi nedava smysl. Zasoby hliniku jsou po celem svete, a neverim ze by si Musk nedokazal vyhodne sehnat jine dodavatele:

    "Reserves
    ...Guinea holds the largest bauxite reserves with 7,400 million tons, followed by Australia with 6,200 million tons and Vietnam, Jamaica and Brazil (all about 2,000 million tons).... Recycling is an important component in aluminium industry; 2.7 million tons have been recycled from scrap in 2010...."

    Resource Snapshot (3): Aluminium - World Resources Forum
    https://www.wrforum.org/wrf-publications/resource-snapshot-3-aluminium/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam