• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: jo no. Dík za grafy. Vyhlídky nnic moc. Ale tak třeba vyhraje Pence, který avizoval že pošle Ukrajině "cokoliv co bude potřeba"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak co to hovado? zase placlo nejakou picovinu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Ja sledoval primarne ucty kteri mleli ze z Twitteru odchazej protoze ho koupil arcidemon Elon a pak ze z nej odchazej protoze diky twitteru vydelavaj miliony dolaru, ale ten arcidemon Elon po nich chce 5 dolaru mesicne za blue badge..Jsou na nem samozrejme furt. Jednim z nich je treba Stephen King a spis je videt, ze si plno lidi zvyka na to jakej je Elon posuk a tyhle reci o migraci na jinou platformu uz nikde nectu..I threads si vsichni na tyden/dva zkusili a pak se vratili zpet na twitter, kde je daleko vetsi svoboda slova a svetovy informace tam proste ctes nejdriv..az druhej den je prebiraj ruzne news jako CNN/BBC apod..I vcera jsem videl video jak neco bouchlo nekde v anglii, za dvacet minut to bylo na BBC a za dalsich 15 min na Novinkach..

    na ruseni ochrannych prvku uz davno pracuje i treba facebook, youtube a jine platformy, protoze si uvedomili po minulych volbach, ze potlacovat nazory jedne skupiny volicu (republikanu) neni proste dobre a je dulezity mit nejakou vetsi formu free speech a otevreny debaty. Kdyz jednu stranu utlacujes, tak pak presne vidis ze vyhraje Zeman, Babis nebo Fico, ale ty neznas kolem sebe nikoho, kdo by tyhle kokoty volil, protoze ti to nikdo nerekne. Kazdej se za ten svuj jinej nazor boji, ale demokracie pri volbach furt funguje a posledni slovensky volby jsou presne tohohle celkem jasnym dukazem. Takze imho je daleko lepsi mit svobodu slova a ty volice Fica ci Trumpa nejak edukovat, nez jejich nazor potlacovat a rikat jim ze jsou curaci, takze oni radsi prestanou rikat koho volej a proc..a pak mu to tam stejne hodej. To jen zpusobuje ze se hlavne evropa imho v posledni dobe hrozne polarizuje a prijde mi ze na jedne strane jsou nejvic slyset novy pirati/zeleni..viz nemecko..30 pro Prahu a podobni zpovykani dementi a na druhe strane je Fico, Orban, Okamura, Le Penova, ortelaci, protiuprchlici a podobni kokoti...a to neni dobre proste.

    The ability to openly debate political ideas, even those that are controversial or based on disproven assumptions, is core to a functioning democratic society — especially in the midst of election season. - https://blog.youtube/inside-youtube/us-election-misinformation-update-2023/
    SATAI
    SATAI --- ---
    College student sues Musk for falsely calling him a “psyop” in neo-Nazi brawl | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2023/10/musk-sued-for-falsely-accusing-jewish-man-of-joining-a-neo-nazi-brawl/
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: myslel jsem se v obecne rovinne, ne nutne specificky k twitteru
    nicmene v ramci anecdotal evidence - co jsem treba sledoval par uctu, ktery nikdy neresili politiku nebo spolecensky temata a right/left jim mohlo byt ukradeny, tak zablokovali svoje historicky tweety a presunuli se jinam. tzn. jistou migraci a odliv i apolitickych uctu tam vidim

    s velkou roli v US volbach s tebou souhlasim ... zvlast kdyz aktivne pracuji na ruseni ochrannych prvku, viz
    Musk's X disabled feature for reporting electoral misinformation - researcher | Reuters
    https://www.reuters.com/technology/musks-x-disabled-feature-reporting-electoral-misinformation-researcher-2023-09-27/

    ....community notes jsou fajn feature, ale nemyslim si, ze to spasi kvuli informacnimu SNR a vzhledem k tomu, ze aktualni majorita platformy je dost jasna, viz YMLADRIS
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Vzdyt ta strana A tam furt je. Twitteru neubylo 100 milionu uzivatelu. Jen se projevuje min..stejne jako za minuleho vedeni se tam min projevovala strana B, protoze kdyz rekla svuj nazor, tak dostala shadowban. Ja jsem zvedavej na pristi prezidentsky volby a imho v nich bude hrat twitter docela vyznamnou roli..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "za rok-dva se srovna a bude tam freespeech z obou taboru." mi zni spis jako wishfull thinking
    proc by strana A sla dobrovolne na platformu, kde je dominantni a otevrene nepratelska komunita B?
    resp. pokud je skupina A otevrene nepratelska k B a u B probiha exodus z platformy pryc, co by B melo motivovat k navratu mezi A a vytvoreni 50:50-ish situace, ktera by se dala oznacit za rovnovahu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ne. Drive nebyl vicemene neutralni. Drive byl prave dost demokratickou platformou a republikani dostavali shadowbany. Ted se to kyvadlo preklopilo na druhou stranu, ale za rok-dva se srovna a bude tam freespeech z obou taboru.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: tldr: statisticky zkreslený vzorek ankety a obecně se zdá, že Twitter dnes spíše republikánská platforma.

    jakkoliv podpora posílání pomocí Ukrajině v USA klesá, pořád je většinová, pro zastavení pomocí je jen 36% Američanů, podle politické orientace 60% republikánů a 14% demokratů.

    tahle anketa spíš ukazuje, že názory těch co se v ní rozhodli odpovědět, odpovídají názorům amerických republikánů, spíš než typických Američanů.

    může to být problém jen téhle ankety, ale jiné průzkumy naznačují, že Twitter se pod Muskovym vedením stal více republikánskou platformou, zatímco dříve byl víceméně neutrální. (pěkně grafy v článku a dobrá metodologie - dřív si stěžovali republikáni a demokrati stejně, dnes jsou republikáni spokojeni a demokrati si stěžují. novější průzkumy jsem nenašel, ale očekával bych pokračující trend posunu k Republikánské platformě)

    After Musk’s Twitter takeover, big shifts in how Democratic, Republican users view the site | Pew Research Center
    https://www.pewresearch.org/short-reads/2023/05/01/after-musks-takeover-big-shifts-in-how-republican-and-democratic-twitter-users-view-the-platform/

    ( průzkum s grafem, viz obrázek, jiné výzkumy ukazují podobná čísla, průzkumy zohledňující aktuální náladu během diskusi o government shutdown ještě žádné nejsou, resp žádnej jsem nenašel )

    A growing share of Republicans want to decrease aid to Ukraine | YouGov
    https://today.yougov.com/international/articles/47442-more-republicans-want-to-decrease-aid-to-ukraine-poll

    PES
    PES --- ---
    PES: btw. ceny F9 byly z roku 2022, info o tom, že letos to šlo prý dolů, nebylo možno ověřit...
    PES
    PES --- ---
    Chtějí se dostat pod $17,2M/tunu při min. 1800kg nosnosti na LEO s re-entry a re-use...
    ...samo "in-house/home" (tj. v rámci Číny, že ano, přece nebude platit cizím a hlavně být závislá na cizích, že).

    Pro zamyšlení SpaceX F9 vychází (resp. účtuje) $2'700/kg ~ $2,7M/tunu a odhadovaný cenový cíl StarShip by měl být neuvěřitelných $10/kg ~ $10'000/tunu.

    Čína hledá systém pro levnou dopravu nákladů na svou vesmírnou stanici. Za tunu nedá víc než 380 milionů korun – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/cina-hleda-system-pro-levnou-dopravu-nakladu-na-svou-vesmirnou-stanici-za-tunu-neda-vic-nez-380-milionu-korun/sc-870-a-224461/default.aspx
    CROME
    CROME --- ---
    YMLADRIS: Verejnou podporu, podle pollu na Twiteru?
    Tak urcite
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    US aktuálně peníze na UA neposílá protože jim bankrotuje vláda. Přečetla jsem si něco ve smyslu ze za 45 dnů bude bankrotovat znovu.
    Veřejnou podporu to taky moc nemá. Tak musíme doufat, že se to nějak vyvine

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PES:
    How Does Elon Musk Make Money? Elon Musk Net Worth In A Nutshell - FourWeekMBA
    https://fourweekmba.com/how-does-elon-musk-make-money/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: v pohodě , dyt ja si nemyslim, ze se hadame, normalni dialog.

    jenže na rozdíl od lidi z Oahu nebo kde to horelo, by mel Musk trosku chapat, ze v jeho postaveni si nemuze uplne dovolit rikat co chce. Ale on je proste omezenec, kterej ma uplne hloupy nazory. To, ze je genialni inzenyr a dejme tomu podnikatel bohuzel vubec neznamena ze ma socialni inteligenci plus dalsi atributy, kvuli kterym.je hodno mu naslouchat (prachy v tomhle jsou spis na skodu). Ted sem s nim videl nejakej uryvek rpzhovoru, kde novinari na otazku, proc takovy veci pise, ze si musi uvedomovat jakej dopad to ma, oznami suse, ze je svoboda projevu, nacez mu novinar rekne, ze sice jo, ale musi chapat dopad svych slov. Musk se na nekolik vteřin odmlčí a potom prohlasi strasnou hovadinu. Protoze je to zkratka v tomhle primitiv, kterej neresi konsekvence, u nej je lidstvo to posledni, tohle mu neverim ani omylem, je to stejnej psychopat jak politici (vliv a moc a zadna empatie). A o to mi celou dobu jde, ostatni veci me vubec nezajimaji, tohle je to stezejni..

    ostatne, poslechni si to sam.
    Tesla CEO Elon Musk: I'll say what I want to say, and if we lose money, so be it
    https://youtu.be/6sUwRiIncKU?si=J3Ond9ojPtmN9yhg
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    In Q3, we produced over 430k vehicles & delivered over 435k vehicles →

    Tesla Vehicle Production & Deliveries and Date for Financial Results & Webcast for Third Quarter 2023
    https://ir.tesla.com/press-release/tesla-vehicle-production-deliveries-and-date-financial-results-webcast-third-quarter-2023
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DRAGON: Ja se s tebou nehadam. Jen ti rikam jak to je a ze to plno lidi - nejen Muska sere. Ted se v USA zas resi migracni krize, ktera tam dost rezonuje. Kdyz byl pozar na Hawaii, tak jsem mel plnej instac hawaicu, kteri nadavali na vladu ze jim nepomaha a misto toho dava prachy na nejakou zkurvenou ukrajinu nekde v pici dvanact tisic kilometru daleko. Musk je autista, takze s emocema je to u nej tezky. Sam nekde rikal, ze neresi jednotlivce ale lidstvo a kdyz budou valky, tak se lidstvo neposune k osidlovani marsu, coz by mela bejt jeho priorita, takze at si rusko necha uzemi co zabralo a dohodne se s ukrajinou na miru. Coz je samozrejme z pohledu nas, kteri vi co je rusko za zmrdskou zemi plnou zmrdu ktera nas tu 30 let okupovala totalni kokotina zejo..Ale vysvetli to americkymu miliardari narozenymu v africe. To je dost slozity..Stejne jako amik nam v CR tezko vysvetli proc policajti v usa strilej vic cernochu nez belochu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: tak to ze Zelensky moc zebra a obcas ma tu retoriku vyhrocenou prece nerika jen Musk....
    tvl a co ma jako dělat? on nemá moc jiných možností, než náš zpovykance (pardon ale je to tak, každý z nás bere mírový stav jako samozřejmost) přesvědčovat, že on je ta barikada, mnoho lidi si tohle neuvedomuje, ted nemyslim emocionalne ploche Svycarsko, ale cleny NATO. Ja chapu, ze valka je na mnoha mistech sveta as we speak, ale tohle je par set kilometrů, kde je válečný stav celkem HODNĚ výjimečná událost a už bychom ji neměli vnímat jako něco, co se nás netýká, i kdyby chtěl Putin zabrat "jen" další postsovětské národy, tak by nam to nemělo být lhostejné.
    S tím Polskem to byla dost nešťastná formulace, to uznávám.
    Ale to, co dělá Musk není žádná nešťastná formulace, ani trolling, to je čistá podpora Putinovi. A pokud to tak Musk nemyslí, tak by se měl sakra zamyslet, než něco napíše na net, protože má velkej dosah. A k tomu je to poměrně emocionálně plochej člověk. Ale to už sem tu psal..
    PES
    PES --- ---
    MAWERICK: jako že by tam dal (přiznal) odhad kolik vyvařil na dodgecoinu popř. na BTC? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam