• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: tématu se chytlo i lokální VTM
    Uhlíková stopa satelitního internetu Starlink je třicetkrát větší než v případě pozemního internetu – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/uhlikova-stopa-satelitniho-internetu-starlink-je-tricetkrat-vetsi-nez-v-pripade-pozemniho-internetu/sc-870-a-224596/default.aspx
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY: hm, nechápu, proč zmiňují jen Twitter. Možná proto, že se to tam děje v největší míře?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    INK_FLO: vzdyt i na fcb a instaci si muzes zaplatit bluetick..stejne jako na snapchatu treba :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY: jedinej rozdíl je v tom, že na Twitteru si zaplatíš "blue tick", abys to mohl šířit efektivněji a důvěryhodněji :-)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Nedohledal sem, snad nebylo v tech 200+

    SpaceX’s Falcon Heavy rocket is about to become a workhorse for NASA | Ars Technica
    https://arstechnica.com/space/2023/10/nasas-falcon-heavy-era-begins-this-week-with-launch-of-asteroid-mission/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JARDABEREZA: to je i u fcb/instace a proto chce Elon twitter placenej no..at tam je techhle botu co nejdriv..Jinak ja jsem psal o novinarich a ze prebiraji info z twitteru..Myslim ze novinari si informace overujou a neresej fakenews z nejakeho sice overeneho twitter uctu, ktery ma ale nula pratel a sledujicich.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOUDY: Pokud to dobře čtu tak to nikdo nezpochybňuje. Ale píšou o tom, že Twitter je mezi premianty. A ověřený účet vlastně nic neověřuje. Je to jenom způsob, jak si zaplatit za vyšší dosah.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    INK_FLO: je to i na facebooku, instagramu a tiktoku..Twitter neni vyjimkou a delo se to i v predchozich valkach.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY:

    X criticised for enabling spread of Israel-Hamas disinformation | X (formerly known as Twitter) | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2023/oct/09/x-twitter-elon-musk-disinformation-israel-hamas

    Fake social media accounts are spreading false information about the Israel-Hamas conflict, with X and TikTok among the affected platforms, according to disinformation specialists. One in five social media accounts participating in online conversations about the Hamas attacks and their aftermath are fake, according to Cyabra, an Israeli analysis firm.

    Cyabra, which has monitored US election disinformation and tracked bot accounts on Twitter historically, found that approximately 30,000 fake accounts have been spreading pro-Hamas disinformation or gathering sensitive details about their targets. The company said the fake accounts – many of them automated bot accounts not operated by human hand – were particularly active on X and TikTok but were also appearing on other platforms.

    A journalist at BBC Verify, the corporation’s factchecking and disinformation unit, said there had been a “deluge” of false posts on X since the attacks, including from an account pretending to be a BBC reporter.

    Shayan Sardarizadeh posted on X that untrue posts from verified accounts, which pay for a blue tick, had been boosted across the platform. He said X’s crowd-sourced factchecking function, community notes, could not cope with the number of false posts.

    “I’ve been factchecking on Twitter for years, and there’s always plenty of misinformation during major events. But the deluge of false posts in the last two days, many boosted via Twitter Blue [now X Premium], is something else. Neither factcheckers nor Community Notes can keep up with this.”
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: AWS nevím, ale CDN dává smysl. Rozhodně nějaký cacheování nejčastěji vyžadovaného obsahu přímo v družici by se mělo hodit, aby to šetřilo bandwidth pro interaktivní provoz...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: no a uz to tu mas, tak este napis kedy si prorokoval AWS vo vesmire a cyklus sa uzavrie :)

    Starlinku už roste internetová konkurence ve vesmíru - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-starlinku-uz-roste-internetova-konkurence-ve-vesmiru-40446192
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DEREK_CUSTER: Mastodon zvítězí nad lží a nenávistí!
    DEREK_CUSTER
    DEREK_CUSTER --- ---
    XCHAOS: mazat věci uplně nemusíš, stačí vhodně umístit

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    typek co nepostavil ani solarni slapaci kolo, kterym by se dostal na obeznou drahu, chce radit elonovi. nyx je bizarni misto
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    lol :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KULA: podívej, já na rozdíl od tebe o telekomunikacích něco vím, zabývám se tou činností, než Elon a v zásadě se cítím kvalifikován mu v tohle směru radit. Mysli si o tom co chceš... :-)
    KULA
    KULA --- ---
    XCHAOS: tuna keců, tohle není od Tebe diskuze, to je prosazování si svého neumětelským způsobem. Chápu, že když máš hlavu strčenou bůh ví kde tak s tím máš problém, v naší realitě je titulek to poslední co by se dalo brát za bernou minci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KULA: dával jsem to sem spíš kvůli titulku. Uhlíkovástopa telekomunikací mi zajímá, prosadil jsem menší datacentrum s využitím odpadního tepla (vygoogli si to na root.cz), dosud měly problém hlavně kryptoměny, ale AI má taky brutální spotřebu energie. V minulosti jsem se k tomu vyjadřoval, kdyby Starlinky využívaly abundantní energii v kosmu např. k provozování nějakých CDN (a staly by se fakticky "datacentry v kosmu"), tak by to tu uhlíkovou stopu offsetovalo.

    To, že tebe nějaké téma nebo konkrétní článek nezajímá ještě neznamená, že se do toho musíš hned trefovat. Ve skutečnosti je to zásadní věc, protože jestliže postindustriální společnost bude postavená na digitalizaci, tak samozřejmě uhlíková stopa těch technologií je zásadní. Ono asi horší než Starlink bude to, že už před několika lety datacentra tvořila 10% americké spotřeby energie... a kolik to je dnes, to si ani netroufám googlit...
    KULA
    KULA --- ---
    XCHAOS: ten článek perfektně reprezentuje Tebe. Úplně k ničemu. Hlavně že máš argumenty jak jsi googlil. Hele, není Ti 20, jsi starej dost na to, aby jsi ze sebe nedělal dobrovolně pitomce.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: tu je dolezite ci to po sebe zmazes este pred stlacenim odoslat alebo az potom, aby z toho nikto nestihol vytipat screenshoty :)

    podla dohadov by tesla 2 vyzerala ako taky novy prius

    Tesla's $25,000 EV Rendered With 'Futuristic' Cybertruck Cues
    https://insideevs.com/news/690278/tesla-25000-usd-mass-market-ev-rendered-cybertruck/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam