• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    E2E4: jj irany, kdyz ti vlastni soc sit oznacuje posty jako dezinfo :D

    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Koudy, co akcie Tesly?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CROME: Podkova.

    CROME
    CROME --- ---
    ESTEN: To je krasny, ze je Elmo na jedne lodi s levicakama, aby se z nej nestal na stary kolena neomarxista:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ESTEN: jo no kdyby Tesla vylecila rakovinu, tak reakce budou ze bere praci onkologum. To proste uz je dany, ze cokoliv Elon dela, to je zhovadile. Jednoduse se tak v tom orientuje.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    E2E4: to je dost dementni zkratka, promin. Elon mi pije krev z mnoha jinejch duvodu, ale tenhle krok fakt neni vyjadreni podpory terorismu. Co presne je na nem spatne? (Krome linky "nestoji plne za Izraelem => podporuje Hamas", tu si tady snad muzeme odpustit.)

    SpaceX founder and CEO Elon Musk said on Saturday that his satellite internet project Starlink will provide connectivity to internationally recognized aid organizations in Gaza, where Israeli airstrikes have disrupted phone and internet services.

    Musk’s announcement came in response to a post by US Congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez, who criticized the communication blackout in the Gaza Strip as “unacceptable” and “dangerous” for journalists, medical professionals, humanitarian efforts, and civilians.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: After Elon Musk announced providing Starlink connectivity to internationally recognized aid organizations in #Gaza, Shlomo Karhi, Israel's telecommunication minister, has declared that Israel will use all means to fight this, and cut all ties with Starlink.

    ("Damned if you do, damned if you don't")
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: asi je fanda palestinského raketového programu. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: dobře, ale stejně jako free software zkrátka už reálně zvítězil nad komerčním (akorát si toho nikdo nevšiml), tak i Fediverse zvítězí nad těmi předplatitelskými schématy...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: nesmieme zabudat na subskripce softwaru co boli kedysi lifetime licence ako napr. MS Office alebo Adobe programy :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Elon Musk's Starlink to provide internet to Gaza aid groups
    https://interestingengineering.com/innovation/elon-musks-starlink-to-help-gaza-amid-internet-blackout

    Podpora Gazy Starlinkem
    ARAON
    ARAON --- ---
    PES: Jako opravdu nevím, co extra Xitter nabízí nad rámec ostatních sociálních sítí, abych byl ochotný za to platit. A s tím voláním si dělá srandu? Messenger, Skype, FaceTime, Discord... Těch možností mám víc, než využiju. Je hezké, že to bude mít Xitter taky, ale kvůli tomu jsem ho nikdy neměl.
    PES
    PES --- ---
    My o vlku a vlk... tedy "nová předplatná" byla před chvílí zveřejněna...
    Social Network X Has Introduced New Paid Subscriptions: Premium+ For $16 And Basic For $3 Per Month - Tech News Space
    https://technewsspace.com/social-network-x-has-introduced-new-paid-subscriptions-premium-for-16-and-basic-for-3-per-month/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: nestanou. 90% uzivatelu stejne socky jen konzumuje a nic nepise. Z tech 10% bude par picusku jako stephen king remcat ze nemaj dolar rocne ci mesicne a zbytek tu smesnou castku rad zaplati. Vzdyt uz pet let zijeme v dobe subscriptions. Apple music, spotify, disney, oura, fitbit a stovky dalsich sluzeb.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: za tolik už v pohodě dostaneš vlastní VPS s Mastodonní instancí a bůchvíkolka GB v jednom TB :-) což přesně spousta power userů už udělala, a dav si to postupně řekne mezi sebou...
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: no co se tržeb týče - ze strany uživatelů - jsem zvědav kolik bláznů si začne platit to "Verified" (nebo jak se to bude nakonec jmenovat) na hlavních soc. sítích, protože to bude skoro 10k/rok...

    X za 179/měs. resp. 1870/ročně (přes mobil 249/měs. resp. 2550/rok)
    Meta (FB+Insta) 549/měs. = 6588/rok (přes mobil 669/měs. = 8028/rok)
    popř. jen FB nebo jen Insta 329/měs. = 3948/rok (přes mobil 399/měs. = 4788/rok)

    pokud postupně napadne managory, že "zadarmo" (resp. za X ten $1/rok) bude "read-only" a na psaní bude třeba to výše zmíněné placené, tak se soc.sítě stanou městy duchů, ne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: tak zisk -3/4, zaměstnanci -4/5, tržby -9/10... to moc na oslavný články není.
    PES
    PES --- ---
    Zrovna moc mu nefandí...
    Síť X je pod taktovkou Muska rok. Vyhlídky do budoucna nejsou růžové - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-sit-x-je-pod-taktovkou-muska-rok-vyhlidky-do-budoucna-nejsou-ruzove-40448376
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: podle mne musi zacit tim, ze zacne nabizet/udela platformu pro oreprodej uveru. Jakmile by prisel s kreditkami/kontokorenty zakazniky ziska okamzite i v Evrope. V USA staci o hodne mene.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam