• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: ale vydrží to ránu železnou koulí na řetěze?!
    PES
    PES --- ---
    PER2: jo, dřevěná varianta by mohla (chvíli) plavat :-)))
    Už nechtěl čekat na Elona a postavil si Cybertruck ze dřeva. I tenhle jezdí na elektřinu – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/uz-nechtel-cekat-na-elona-a-postavil-si-cybertruck-ze-dreva-i-tenhle-jezdi-na-elektrinu/sc-3-a-225155/default.aspx
    PER2
    PER2 --- ---
    ARAON: model X, kdyz uz
    tohle bude zajimave s tim, jak elon zminoval, ze cybertruck, bude moct chvili plout jako lod :D
    PES
    PES --- ---
    ARAON: Neměli pronorkovou úpravu a-la 007...
    ARAON
    ARAON --- ---
    "On Sunday Oct 1st, a Tesla Model S was attempting to back a jet ski into the water at the Polk Street boat ramp, when it lost traction and slid into the inter-coastal. The salt water reacted with the the vehicle's electronics causing them to short, sparking a fire that burned underwater for an extended period of time."

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/EnoughMuskSpam/comments/17tlppz/tesla_on_fire_underwater_theyll_burn_on_mars_yet/
    KAERO
    KAERO --- ---
    TADEAS: aha, dik.

    Takze hlavni problem je v tom, ze SpaceX neposila vyrocni zpravy. Uznavam ze to neni v poradku, ale z toho clanku jsem pocit jako by tam vrazdili jehnatka (a priznavam ze jsem ho cely necetl protoze mi ten styl vadil). Asi bych potreboval srovnani s jinou firmou abych vedel jestli to mnozstvi nehod je velke nebo male. Nemam poneti kolik nehod byva na velkych stavbach. Treba nase reditelstvi silnic a dlanic tvrdi:
    "Za posledních 12 let evidujeme 713 případů havárií s našimi lidmi a stroji na dálnicích.", a v tom jsou i nejaci mrtvi. Coz neni argument, je to jen na ilustraci ze lidi v praci umiraji i u nas.

    Ze typek ve SpaceX nemohl najit vazaci pasky asi neni ok, ale to ze si na naklad sednul a doufal ze ho tim dostatecne zatizi, to mi uz zase zni jako hloupost pracovnika.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KAERO: OSHA has required companies to report their total number of injuries annually since 2016, but SpaceX facilities failed to submit reports for most of those years. About two-thirds of the injuries Reuters uncovered came in years when SpaceX did not report that annual data, which OSHA collects to help prioritize on-site inspections of potentially dangerous workplaces
    KAERO
    KAERO --- ---
    SPLNYX: "LeBlanc’s death in June 2014, which hasn’t been previously reported," - to furt nechapu. Co maji na mysli tim "reported"? Jako ze to nikomu nerekli? A to se rodina nestarala ze neprisel? Nebo to nehlasili OSHA? Ale v clanku je psane ze z toho OSHA vyvodila dusledky. Takze to nehlasili novinarum? A proc by meli?
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    At SpaceX, worker injuries soar in Elon Musk’s rush to Mars
    https://www.reuters.com/investigates/special-report/spacex-musk-safety/
    At SpaceX, worker injuries soar in Elon Musk’s rush to Mars
    Reuters documented at least 600 previously unreported workplace injuries at Musk’s rocket company: crushed limbs, amputations, electrocutions, head and eye wounds and one death. SpaceX employees say they’re paying the price for the billionaire’s push to colonize space at breakneck speed.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: aktivní satelity ale (zatím) nejsou space debris... pozná se to podle toho, že jsou řiditelný, ovladatelný, a lítají tam, kde maj.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Protože ty nezvládneš ani jeden příspěvěk, abys nedomotal do sebe věci, které tam nejsou - tedy konkrétně tady jsi uhnul poukazováním, že ty konstelace jsou každá jinde, ale úplně jsi pominul na počty satelitů v těch konstelacích samotných. Ale ty všude jen prudíš a hledáš nějaké mušky a když je nemáš, tak si je i vymyslíš a pak se na nich začneš točit, takže jakákoliv debata zrovna s Tebou je nemožná, demente...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: alesymťepse, jestli nezvládneš dva příspěvky bez vývrtky a nadávek, radši vypni internety a běž se project na Hatatytle, dokud je pěkně.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: na zacatku mela Zeme asi 200 px, tedy jeden odpadek mel asi 60 km .. v hlavni animaci ma zeme asi 600px, tedy jeden blizkozemni odpadek ma mit 20 km?
    IMHO uple zbytecna a false alarming animace.
    Space Debris je problem, ale ne takovy to.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: a ty se koukej kolik toho lítá v každé té dané konstelaci, blbe.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: Iridium lítá v 800 kilákach, starlink v 500, glosnass v 15k, GPS ve 20k a Galileo v 22.5k... chce to koukat i na tu třetí prostorovou souřadnici.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: mrkni se, kolik se toho protisměrně potkává hlavně kolem pólů na téměř identické orbitě od systémů právě jako je StarLink, Iridium, GPS, Galileo, Glonass atd.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: jak vzájemných rozdílných rychlostech? Jina rychlost = jiná orbita. Problémy by mohly dělat nějaký výrazně eliptický orbity, ale těch je relativně málo, typicky zbytky z finálních stupňů, co zajišťovaly dopravu z LEO na GEO.
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: vzhledem k tomu, že se používají některé preferované orbity, tak to místo je násobně menší (no a neřízené trosky rozprsknutých věcí jsou úplná katastrofa, při vzájemných orbitálních rychlostech)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SATAI: místa je tam ještě dost :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    CRAZY_IVAN: a pak je uveď do pohybu a otázka se změní na 'jak často se uvidí'.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: je ti jasné, že to takhle to reálně na oběžné dráze nevypadá, že jo? :)

    představ si 16 000 aut, které rozmístíš po planetě (ano i na moře) a řekni mi jestli bys od jednoho auta viděl druhé
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam